Sabah antreman öncesi ne yemeli?

eabay

Üye
Merhaba, spora sabah gitmeyi düşünüyorum ama beslenme konusunda kafam karıştı. Sabah 7,3 8 gibi antremana başlamayı düşünüyorum bi. Aç karnına spora gitmek istemiyorum ama sanırım tam teşekküllü bi kahvaltı da yapmamam gerekiyor. Ne önerirsiniz ne yiyip gideyim spora? Sonrasında da sağlam bi kahvaltı yapmalıyım değil mi? Bunun dışında sabah spor yapmak konusunda önerileriniz var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, spora sabah gitmeyi düşünüyorum ama beslenme konusunda kafam karıştı. Sabah 7,3 8 gibi antremana başlamayı düşünüyorum bi. Aç karnına spora gitmek istemiyorum ama sanırım tam teşekküllü bi kahvaltı da yapmamam gerekiyor. Ne önerirsiniz ne yiyip gideyim spora? Sonrasında da sağlam bi kahvaltı yapmalıyım değil mi? Bunun dışında sabah spor yapmak konusunda önerileriniz var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hacı aç karnına çalışma bence enerji kaybın yağla beraber kasdan da olabilir. Vücutta karbonhidrat olmayacak çünkü. Sen iki saat önceden karbonhidrat alımını yap spordan . Yinede daha bilgili bir arkadaşın yorumunu bekle .

6-10 saat açlık ve Açlık kan şekerinin 70-100 aralığında olduğu bir vakitte ağırlık antrenmanı çok efektif olmaz. Antrenman öncesi 1 saat önce bir şeyler tüketme şansın varsa kg başına 1 g karbonhidrat, 20-25 g protein alabilirsin.

Bir üstteki arkadaş çok doğru söylemiş. Bazen sabah yapmak zorunda kalıyordum ve kaldırdığım kilolar da hayli düşüyordu. Zaten birçok iyi spor hocası ve yıllarını vermiş insanlar sık sık

- Antrenmandan önce 2-3 öğün tüketmekte fayda var. (2-2,5 saat öncesine kadar)
- İyi miktarda kaliteli karbonhidrat alınmalı
- Bol su ve yeterli protein tüketilmeli

Ama bazıları da kendini sabah iyi hissedebiliyor. Bu da doğrudur herkes aynı değil. Ama yine de bol karbonhidrat ve en azından 4-5 yumurta haşlayıp tüketebilirsin. Hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum

Back
Yukarı