Sağlıklı yiyecekleri yesem fakat sağlıksızlarıda yesem?

Bu sporda 2 senem bitmek üzere, amacım hacim ve kas kütlesi kazanmak.
Şuan 1.90, 90 kiloyum.
yağ oranı 16-17
Define olmayı düşünmüyorum, uzun süre daha..

Şimdi sorum şu, ben 200 gram hayvansal proteinimi, 400gram karbonhidratımı alıyorum diyetimde her gün. Sağlıklı besinlerden.Sabah kahvaltım shake+4 yumurta+ zeytinyağı. Ben bunların yanında annemin yaptığı mis gibi acılı menemeni beyaz ekmek ile yesem ne olur? Bu sadece bir örnek. Yani fazladan 1000 kalori almaktan bahsediyorum. Yağlanmaktan başka zararı dokunur mu bana? Ne bileyim kalitesiz ürünler testo'yu kan şekerini negatif etkiler mi ?

İşin özü, bulkda kaloriyi aşmamak çok önemli mi? Dedidğim gibi 4-5 sene geçmeden definasyon yapmak istemiyorum, şimdideen de kendimi 'aşırı sıkmak' istemiyorum. Şöyle örnek vereyim, iki haftada bir waffle yiyorum, kanıma giren tek şeker bu sanırım :) birde sabah kalkınca içtiğim meyve suyu var. Muzdakini, yulafdakini sayamayalım şimdi ne demek istediğimi anladınız ...

haftada 6 gün diyet 1 gün cheat day yapıyorum(meal değil day) ve 5 ayda 11 kilo verdim haftada 1 gün istediğini yiyebilirin(suyunu çıkarmadan tabi) ama öyle her gün yiyeyim falan olmaz o iş, kalor hesabı açıp yyer açabilirsin olur ancak kalori hesabı yapıncada definasyonda olacağın için ekmek yemek istemeyeceğini düşünüyorum çünkü definasyonda proteini karşılamak da çok zorken -1000 kalori kaybetmek isteyeceğini sanmıyorum

edit: pardon define olmak istiyorsun sandım :D

Back
Yukarı