Sırt antrenmanımda deadlift ve barbell rows yapamayanlar (sırtı zayıf kalanlar) ne yapmalı?

Arkadaşlar sırt günü deadlift ve barbell rows gibi yerden kaldırmalı hareketleri yaparken sırtım nizami durmuyor hoca sırtımın zayıf olduğunu ve yerden kaldırmalı hareketleri yapmamamı söyledi. böyle bu temel hareketler yerine alternatif maksimum faydayı alabilecek hangi hareketleri yapabilirim?

Sırtın asıl bu hareketler ile kuvvetlenecek ve bu hareketleri çalışarak vücudun hareket formunu öğrenecektir. Formunu düzeltmek için ise hafif kilolar ile önce formu oturtmaya yönelik çalışmalar yapabilirsin.

Bel ise eğer konu yine deadlift bunun yanında hyperextension ve good morning ile belini güçlendirebilirsin.

Alternatif olarak da seated ve chest supported rowlar yapabilirsin.

ben başlangıç aşamasından beri(ki inanılmaz zayıftım benden zayıf olman çok zor) sırt için dumble row ve barbell row yaptım.başka hiçbir hareket yapmadım ve sırtım gayet güzel genişledi.sırtın nizami durmuyorsa kiloyu düşürmelisin bence.bide sırt günü yerine full body tarzda haftada 3 defa sırtını çalışırsan daha iyi verim alabilirsin.

Back
Yukarı