-Sırta bakar mısınız ?
-A aaa sırta bak !
Eğer talebim uygun görülürse başlığın değiştirilmesini ve daha açıklayıcı bir hale getirilmesini talep ediyorum.
Genco;
Her sağlıklı ve normal insandaki gibi arkandaki çıkıntılar ya kemik gösterir ya da kas.
Kilo boy oranına bakarka kimsenin şişko yahut zayıf yahut atletik görünüp görünmediğini belirleyemezsin. Sende belirleyemezsin bizde belirleyemeyiz.
Boy ve kilo şişko görünüp görünmemeyi belirleyemez çünkü:
kemik yapısı,
Yağ ve adale oranı (yağlar hacim olarak daha büyüktür, aynı kilolardaki kaslara göre fazla hacimleri olur) Yani adaleli insanların hacimi ve ölçüleri küçükken kiloları aynı hacimdekilerden daha fazla olabilir.
Kaldı ki adale yapısı da bir değildir herkesin, yani ortalama değerler vardır ama herkesin kası aynı yoğunluğa sahip olacak diye de bir kural yok.
Yüzme yapman senin için bir avantaj, senin yaş aralığında (13-17) su sporlarıyla ilgilenenlerin bodyde iyi verim aldığını gözlemledim bugüne kadar. Bana sorarsan 18'ine kadar yüzmeye devam etmen gelişimin açısından daha olumlu olacaktır ve bu 18 ve sonrasında bodye başlaman güzelce ve hızlı gelişmeni sağlar diye düşünüyorum. İlle body yapacağım diyorsan yüzmede avantajını yitirmemek için fazla kalınlaşmamaya, ve yaşının müsaade etmediği hareketleri yapmamaya gayret et. Başta omuriliğine yük bindiren hareketler olmak üzere, eklemlerine fazla yük bindirmen kemik uçlarını sertleştirerek uzamanı durdurabilir diye biliyorum.
Ekleme: Bu söylediğim sözlerimde art niyet olmadığına inandığını bilerek söylüyorum. Sırtında hiç bişey yok bence, kıyası sadece kendi çevrendeki insanlarla yapma ben 15-16 yaşlarında senden çok daha kütleli ve parçalı insanlar gördüm. Yani öyle ayağın yerden kesilmesin, kötü değil sırtın, ama iyi falan da değil. Çalışarak iyi hale getirmek ellerinde, başaracağına da inanıyorum.
Son düzenleme: 15 Eylül 2008