sırtı çalışma ve sırt ağrısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Paul_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Paul_

Üye
mrhabalar ben işim gereği saatlerce bilgisayar başında duran biriyim grafik tasarımcısıyım herneyse

şöyle 1-2 saat oturunca hemen sırtım ağrımaya başlıyor ağrı bir süre sonra şiddetli olmaya rahatsız etmeye başlıyor evimde barfiks çubuğu var onda barfiks çekiyorum ağrısı azalıyor hatta bitme noktasına geliyor

şimdi bunun nedeni nedir acaba sırtı az çalıştığım için mi ve sırt çalışıp sırt kaslarımı güçlendirsem ağrılar biter mi ?

çarşamba günü aile hekimine gidicem size de bir sorayım dedim

otururken thoracic flexion olur yani kamburlaşırız , bu da zamanla omurga ve kas problemlerine neden olabilir. sıkıntıyı çözmek için bu olayın zıttını yani thoracic extension'ı yapman lazım. prone cobra gibi egzersizleri evde yapabilirsin.

Konuya farkli bir bakis acisi getireyim, bu forumun takipcileri icinde, garson, ogrenci, donerci, söför, genel mudur, bankaci, sekreter, doktor, amele, terzi, pazarci, ciftci emin ol her is dalindan insan var.. ve emin ol ofis ortaminda calisan insankarin bircogu gunde en az 6-8 saat oturuyorlar.

Oncelikle oturma posturunuzu gozden gecirin, ve en onemli sandalyenizin ergonomisi, yuksekligi, beli ne sekilde destekledigi vs vs..

Bunlari dedikten sonra, spor yapin, esnetme gerdirme vs.. demeye gerek duymuyorum zaten yapmaniz gereken seyler onlar :)

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk

Back
Yukarı