sınıfta kalma derdim

katılıyorum..gittikçe geriye gidiyoruz..neden öğrencileri bu kadar rahat tutuyorlar anlamış değilim..okulda en saçma şeylere kural koyarlar..iş derse gelince böyle işte..bende savunmuyorum gençlerin ille sınıfta kalmasını ama şu durumda bu öğrenci çalışmayı benimsemeyecek..sorumluluklarını bilmeyecek nasıl olsa geçerim hesabına..olay farklı konulara kaysın diye söylemiyorum ama bu ülkede en çok şikayet ettiğim konu çalışanla çalışmayan arasındaki farkın kapatılması..

Unuttuğunuz bir şey var. Kişinin 5 dersi zayıf, fakat ortalamasının tutması içinde geriye kalan derslerin en az 4 olması lazım. Yani derslerin 5 ile 4 arası gidip gelmesi lazım. Ki o 4 ve 5 olan derslerinde haftalık saati 3-4 saat olması lazım. Öyle herkes 5 zayıf getiripte sorumsuz bir şekilde sınıf geçemez.

ben lise 1 e gideli baya oldu ama hatırladığım kadarıyla zorunlu tek ders dil anlatım

yani eğer dil anlatımın geçer 2 ise ve not ortalaman tutuyorsa sınıfı geçiyorsun

bu arada bende kalmıstım lıse 1 de :) 6 tane 1 3 tane 0 getirmiştim :) ama benim dille sorunum vardı :)

Lisede'ki arkadaşlar kusura bakmasın ama bu doğruysa cidden yazık. Eğitim sistemimizi her daim eleştiriyoruz ama bu kadar basitte olmamalı. Bende sorumlu olarak geçtiğim dersler oldu. Fakat ortalamayı tutturup 5 dersten kalsa bile geçip üstüne o 5 dersi de ilerde vermen gerekmiyorsa bu nasıl bir eğitim.

Öğrencinin kalmasını savunmuyorum kredisi tutuyorsa geçsinler. Ama sorumlu geçmesi olması gerekiyor bana kalırsa.

Bu arada konuyu açan arkadaşa da şunu söyleyeyim. Benim bir arkadaşım lise1 de kaldı. Ama çocuk hırslandı ve öss de ilk 200 e girdi.

Sorun kalıp geçmekte değil, eğitim sistemi komple sıkıntılı.Öğrettikleri seyden öğretiş şekillerine kadar her yerde problem var.

Kendimden örnek vereyim. bu sene mezun oluyorum liseden. genel olarak tembel bir öğrenciyim.Kimyam 9. sınıfta 1 10. sınıfta 0 11de 1 ve 12 de bu sene yine 0 geldi.kimya bilmiyomuyum? evet belkide çok iyi bilmiyorum ama şu son 1 aydaki calısmamla lys deki 30 kimya sorusundan 25 civarı net yapmaya basladım.
bu ne demek? 4sene okulda gosterdikleri seyi 1ayda öğrenebiliyor mu insan? yada öğrettiklerinden baska bir şey mi soruyolar?
saçma oldu belki yazdığım şey ama eğitim sistemi daha saçma bi durumda o bir gerçek.

Bak kardeşim yorumlara pek bakamadım ben sana sınıfta kalma - geçme durumunu anlatayım. Kardeşimde aynı dertle başbaşa.
Sınıf geçmen için 73 kredi yeterli. Kredi nasıl hesaplanir?
- haftada 4 ders mat görüyorsun atiyorum, mat notun 3. O zaman 3x4 = 12 kredi mattan alırsın.
bu şekilde tüm dersleri aliyosun 73 tutuyorsa zaten sorun yok.

Eğer 73 kredi tutmuyorsa ve max 3 adet 1'in varsa, lise bitene kadar onları vermek zorundasın sorumlu geçiyosun.

Bi ihtimal daha var, örneğin kredin tutmuyor ve 5 tane 1 ' in var. Bunun için okul kapandıktan hemen sonra ortalama yükseltme sınavları oluyor. Örneğin 5 adet 1 in varsa, 2 sinden okuldan sonraki hafta olacak sınavlarda 45 alman gerekir. Alamazsan ağustosta bidaha, ondanda alamazsan kaliyosun. 2 sini verdikten sonra kalan 3 ünü sorumlu bırakırsın. Yani sınıfta kalmak kolay iş değil

Benimde 93 kredi yani 3.20 ortalamam fakat ilk dönem dil a 4 bu dönem 1 onun için sorumluluklara kalıyorum suan ortalamam 40 eger geçirirse ilk dönem 2.dönem ort : 4+2:6/2:3 olucak karnede.

Öncelikle ortalaman tutuyor mu buna bak.Düz lisede ve meslek liselerinde 2,5 anadolu teknik meslek ve anadolu liselerinde 3,00 fen liselerinde 3,5 ortalama tutturmak zorundasın.Ortalama nasıl hesaplanıyor dersen;
Örn: Dil anlatım 1.dönem notum 5, 2. dönem notum 3 bunları toplayıp 2 ye böl ve çıkan sonucu ders saati ile çarp.

Diğer dersleride böle yap ve lise 1 de isen 96 kredin çıkıyorsa ortalama ile sorunsuz geçersin :)

Öncelikle ortalaman tutuyor mu buna bak.Düz lisede ve meslek liselerinde 2,5 anadolu teknik meslek ve anadolu liselerinde 3,00 fen liselerinde 3,5 ortalama tutturmak zorundasın.Ortalama nasıl hesaplanıyor dersen;
Örn: Dil anlatım 1.dönem notum 5, 2. dönem notum 3 bunları toplayıp 2 ye böl ve çıkan sonucu ders saati ile çarp.

Diğer dersleride böle yap ve lise 1 de isen 96 kredin çıkıyorsa ortalama ile sorunsuz geçersin :)

yanlışın var o 96 kredi degil 73 kredi olucaktı.

Back
Yukarı