Sıçramayı Geliştirmek

Ben basketbol oynuyorum. Kendi yaşıtlarım arasında 1.85 boyum ve pivot oynuyorum. Boyum yeteri kadar uzun mu bilmiyorum ama sıçaramam yeterince güçlü değil benden kısa arkadaşlarım benimle neredeyse aynı noktaya zıplayabiliyorlar. Zıplamamı geliştirmek için verilebilecek tavsiyeleriniz varmı acaba?

Boy: 185
Kilo: 70

Dostum ne kadar kuvvetlisin? Vücut ağırlığın kadar bench yapabilir misin? Eğer o seviyede kuvvete sahipsen pliometrik çalışmaları deneyebilirsin.

Polimetrik calismak icin temel kuvvet gerekir dogruda, 15 yasinda birinin 70 kg bench yapmasi nasil bir dogru onu anlayadim, soruya donersek sicrama kaslari suratlede dogrudan ilgilidir kisa mesafeli patlayici driller yap mutlaka ip atla ve bazi calisma ornekleri su sekilde olabilir
b4cfe75c7b24fa5b542d21c975f77cd4.jpg

8e33bf0b5687ca4575f976b3090bf45b.jpg

488be942e8bcc82ef0a83858dc78598e.jpg

8eeb81cff55b8a7761f593fe2874732e.jpg

Ilk resimde cift ayakla sicrayip durmadan tekrar sicrayip engelin diger tarafina gec
2.resimde sicrayip dizlerini karnina sec yere in ve tekrar
3.resimde engelin birtarafindan diger tarafina durmadan cift ayak sicra
4.resimde engelin uzerine cift ayak sicra geri in
Bu egzersizlerin uzerine core bolgeni ve calflerini guclendirmende gerekli...

Son düzenleme:
Polimetrik calismak icin temel kuvvet gerekir dogruda, 15 yasinda birinin 70 kg bench yapmasi nasil bir dogru onu anlayadim, soruya donersek sicrama kaslari suratlede dogrudan ilgilidir kisa mesafeli patlayici driller yap mutlaka ip atla ve bazi calisma ornekleri su sekilde olabilir
b4cfe75c7b24fa5b542d21c975f77cd4.jpg

8e33bf0b5687ca4575f976b3090bf45b.jpg

488be942e8bcc82ef0a83858dc78598e.jpg

8eeb81cff55b8a7761f593fe2874732e.jpg

Ilk resimde cift ayakla sicrayip durmadan tekrar sicrayip engelin diger tarafina gec
2.resimde sicrayip dizlerini karnina sec yere in ve tekrar
3.resimde engelin birtarafindan diger tarafina durmadan cift ayak sicra
4.resimde engelin uzerine cift ayak sicra geri in
Bu egzersizlerin uzerine core bolgeni ve calflerini guclendirmende gerekli...

Bunlar iyi.
Squat da işini baya görecektir.

squat çeşitleri , box jump, ip atlama vs. ve internetten bulabileceğin polymetrics çalışmaları zıplamanın gelişmesine yardımcı olur.

Tekrardan merhaba, ip çok sık atlarım ve çok çeşitli atlarım zıplamayı sınırlarda geliştirecek şekillerde ayrıca neredeyse 2 aydır bi fitness salonuna gidiyorum parmağım kırıldığı için sadece bacak antrenmanları yapabiliyorum eğer bi tavsiyeniz varsa onlarıda salonda deneyebilirim. Birde squat çeşitlerini hiç bilmiyorum ve box jump'ıda bilmiyorum birazdaha açarsanız sevinirim.

Tekrardan merhaba, ip çok sık atlarım ve çok çeşitli atlarım zıplamayı sınırlarda geliştirecek şekillerde ayrıca neredeyse 2 aydır bi fitness salonuna gidiyorum parmağım kırıldığı için sadece bacak antrenmanları yapabiliyorum eğer bi tavsiyeniz varsa onlarıda salonda deneyebilirim. Birde squat çeşitlerini hiç bilmiyorum ve box jump'ıda bilmiyorum birazdaha açarsanız sevinirim.
Kardeşim senin Yıldız senen olsa gerek yaş 15 dediğine göre. Boyunun maşallahı var benim Genç senem benle aynı boydasın :D Herşeyden önce zıplama falan filan bir yana ball handling ve şut çalış benden sana tavsiye eğer boyun uzamazsa 2-3 numaraya kadar gideceksin çünkü. Sonra zıplamaya gelince bulunduğun yaş itibari ile ki aynı yoldan bende geçtim sadece ip atlaman ve yanında karın-sırt egzersizleri yapman yeterli olacaktır. Yaz antremanlarında her gün ekstra 5000 kere ip atlıyordum.İstasyon çalışmalarında yaptığınız atlama drillerini de uygulamaya çalış. Zıplamak kas ile olacak bir şey değil zıplamanın kişiden kişiye değişen bir tekniği var. Kendi zıplama tekniğin üzerinde de çalış. Hangi şekilde adımlarsam ne kadar yükseğe zıplarım diye çalış :) Genç senende 1.85 boy ile ense vurursun sonra ;)

Back
Yukarı