SÜTş süzme beyaz peynir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oktayd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

oktayd

Yeni Üye
sutassuzmepeynir500-500x500.jpg

Enerji ve Besin Öğeleri
(100g'daki miktar) % BRD*
Enerji (kcal/kj) 262,6/1089
Karbonhidrat (g) 1,5
Yağ (g) 21,4
Protein (g) 16 32
A Vitamini (mcg) 239 30
B2 Vitamini (mg) 0,3 18,75
B12 Vitamini (mcg) 1,5 100
Fosfor (mg) 380 48
Kalsiyum (mg) 680 85
*BRD (Beslenme Referans Değeri)
Türk Gıda Kodeksi'ne göre önerilen günlük alım miktarını karşılama oranı.
İçindekiler: Pastörize inek sütü, tuz, peynir kültürü, peynir mayası, Kuru maddedeki süt yağı oranı en az %45’tir.

hocamın tavsiye ettigi bir peynir arkadaş.
deneyen var mı acaba ?

lor peyniri ye.100 gramında 19 gram protein var ve daha ucuz.

fiyat konusunda mütabıkız.tatilde oldugum icin deneme fırsatım oldu yoksa ögrenci halimle alamam :)

fakat yarar saglamaz mı bize.

eğer definasyon amacınız varsa %21.4 yağ oranı iyi değil. bir de protein 16 32 yazmışsınız.protein üç aşağı beş yukarı aynıdır.oynasa bile +- %2 falan oynaması gerekir.

bizim işimize yarar mı sorusuna cevap olarak yarar diyorum.sonuçta içinde protein varsa sorun yok :D

Yörsan :)

Valla arkadasın lor peyniri olayına katılıyorum.....ve o süzme peynirden alırsan emin ol çok yersin güzel tadı var ve yoğurt gibi falan o :) 2 günde 500 gr ını bitirirsin kilo almak istiyorsan amenna.....ben dün yörsan aldım 100 gr'ı 109 kalori ...19 gram protein, 2.2 gram yağ ve 3.3 karbon....ve 4.25 e aldm 500 grını gayet ucuz...tadıda hoş...hatta ilk defa toz kullanmaya başlamıştım bsn almıştm ama onuda bırakıcam artık doğal besinlere dönücem....kendim sütle atom hazırlıcam antreman sonrası için :))))

yag oranı cok yüksek bende denedim ve inanılmaz tuzlu bir peynir ben sütasn light peynirini alıyorum 100 gr da 185 kal ve en önemlisi 25 gr protein var yag oranıda 9gr sabahları benim cin birebir

Hergün mutlaka 125g tüketiyorum. Mükemmel bir kazein. :)
ben yağ konusunda kararsızım...acaba günlük yağ ihtiyacının ne kadarı ki bu 21 gr yağ...en iyi doğal kazein olarak bunu öneriyolar...gün içerisinde çok az yağ barındıran yiyecek tüketiyorum...etten yumurtadan biraz bi de kuruyemiş her akşam...acaba bundan gelecek yağ göbeğe etkiler mi ki duh

Suzme peynir yerine sutten yapilmis lorlara yonelebilirsin, kazein protein orani yuksek olacaktir.

Bize üniversitede (Gıda Mühendisiyim) anlatılan lor peyniri üretimini kısaca özetlemek gerekirse;

Enzim (Maya) ile peynir üretimi yapılırken artan peynir suları kullanılarak üretilen bir süt ürünüdür. Peynir üretiminde maya kullanılır ve KAZEİN pıhtılaştırılarak ayrılır. Dolayısıyla peynir altı suyunda sadece serum proteinleri kalır. Protein açısından zengin fakat, KAZEİN açısından fakir bir besindir. Bir de artan peynir suyuna ekstra ilave süt ile yapılan lor peyniri vardır. Az yağlı veya yağlı lor peynirleri daha fazla kazein içerir.

Bu bilgiler ışığında, lor peyniri whey'e daha yakın değil mi? Yani kazein için lor tavsiyesi ne kadar doğru?

Bence süzme peynir kazein konusunda lordan çok daha avantajlı. Gece kullanılması gereken süzme peynir olmalı veya yağlı lor peyniri.

Bize üniversitede (Gıda Mühendisiyim) anlatılan lor peyniri üretimini kısaca özetlemek gerekirse;

Enzim (Maya) ile peynir üretimi yapılırken artan peynir suları kullanılarak üretilen bir süt ürünüdür. Peynir üretiminde maya kullanılır ve KAZEİN pıhtılaştırılarak ayrılır. Dolayısıyla peynir altı suyunda sadece serum proteinleri kalır. Protein açısından zengin fakat, KAZEİN açısından fakir bir besindir. Bir de artan peynir suyuna ekstra ilave süt ile yapılan lor peyniri vardır. Az yağlı veya yağlı lor peynirleri daha fazla kazein içerir.

Bu bilgiler ışığında, lor peyniri whey'e daha yakın değil mi? Yani kazein için lor tavsiyesi ne kadar doğru?

Bence süzme peynir kazein konusunda lordan çok daha avantajlı. Gece kullanılması gereken süzme peynir olmalı veya yağlı lor peyniri.
sana katılıyorum...lor un whey den sonra kana en cabuk geçen protein kaynağı olduğunu duymustum zaten..şuan pekişti duyduklarım

Back
Yukarı