Arkadaşlar ciddi anlamda konsantrasyon sorunu yaşıyorum Derslerimde sıkıntı çekiyorum Ritalin kullanan arkadaşlar var mı hiç aramızda ? Bu ilacı eczanelerden kolaylıkla temin edebiliyor muyuz ?
Konsantrasyon problemini aşmanın bir kaç takım yolu vardır. Öncelikle beyninizi boşaltmanız gerekir. Konsantrasyonu toparlamaya çalıştıkça dağıtırsınız. Kafanıza dert ettiğiniz sorunlarınız varmı? Önce bunları ne oldugunu bulun ve çözün. Bu sorunlar konsantrasyonu bozuyor. İlaçlar psikolojik etki yapar. Troitlerle ilgili sorununuz varsa, hashimoto yada hipotroidi gibi bunlarda konsantrasyonu mahveder. yetersiz karbohidrat alımıda konsantrasyonu bozan sebeblerdendir. Seratonin seviyeleri düştükçe, konsantrasyon hızla bozulur. Seratonini arttiran besinleri tüketmenizi öneririm. en azından muz ceviz gibi besinler seratonin seviyesını yukseltir. ancak doktora gitmekte her zaman fayda var.
Son günlerde, babamın vefatından bu yana bana en ağır gelen bir olay yaşamaktayım Çok travmatik günler geçiriyorum Napıp edip zihnimi toparlamam gerekiyor Sadece ders çalışırken sorun yaşıyorum Başka şeylerde dikkat sorunum yok Ancak ne zaman dersin başına otursam problem oluyor Yarın sınavım var ancak ben hiç bir şeye çalışamadım Şimdi uyumaya çalışıp sabah erken kalkıp tekrar çalışmaya çalışıcam Yalnız sanırım ders çalışırkenki bu sorun kronikleşti Devamlı anlamıyormuşum, sanki başaramayacakmışım gibi bilinçaltımda sanrılar olduğunu keşfettim Bunlar durduk yere ortaya çıkmadı Bölüm ikincisiyken sınıf tekrarı yapan bir öğrenci konumuna düştüm Ağır bir durum Bu vb sorunlar varken bilinç altımda dikkatimi Chomsky amcaya vermek çok güç oluyor Sıkıldım Ritalin temin etmeliyim Başka çare yok Eczanelerde satışı serbest mi ?
Bahsi geçen ilaç sanırım kırmızı reçeteye tabi, yarın sabah sorar ve tekrar bilgilendiririm nasıl temin edeceğin hakkında. Eğer kırmızı reçete ise gerekli tetkiklerden sonra yazar hekim arkadaşlar birçok eczanede satmaya yanaşmaz çünkü reçetesi baş ağrıtır, işlemi çok yani. Yok çekerler. Tanıdık doktor varsa yazdırmanın zor olduğunu düşünmüyorum. Bildiğim kadarıyla ağır depresyonlarda başvurulan bir ilaç tipi.
sayın setenay sizi iyi anliyorum. Tabiki hayatımızın belirli dönemlerinde buyuk problemler yaşıyoruz. Başın saolsun öncelikle. Ancak tabiki hayatına babasız devam etme dusunceni anliyorum. Ama ilaç kullanmadan önce iradene hakim olmalisin. Metanetli olmalısın. Bu arada sınıf tekrarı yapman hiç önemli değil. Sen bu zorlu dönemi atlatabilirsen eğer yeniden eski setenay olursun. Anksiyete sorunu yaşıyor olabilirsin. Anksiyeteyi çözmek cok onemli başarı için.
Belki Yasemin çayı işe yarayabilir. Ben sınav dönemlerinde ders çalışırken gingeng ve yasemin çayını karıştırıp içiyorum. Bana bayaa etki ediyor. Bunu denemeni tavsiye ederim.
Coyote çok iyi niyetlisin; yaklaşımını yüreğimde hissettim Çok Teşekkür Ederim Babamı kaybedeli 1.5 sene oldu Bu dönem yaşadığım problem bununla alakalı değil Babamın vefatından sonra ilk kez bir başka olay beni bu kadar hırpaladı Yukarıda değinmek istediğim buydu Çok Sevdiğim Birine Veda ettim; çok yıkıcı Şimdi zor günler benim için Ama vakit yok, hızla toparlanmalıyım Dersler için 2 ayım kaldı ve tüm dersleri verip okulu bu sene bitirmek durumundayım Ancak bu sorun ve kafamda okulu zaten uzatmış olduğum gerçeğinin uzantıları olan bir takım saplantılı yalnış düşünceler var Ders çalışmama bunlar engel oluyor Aynı anda kollarında birden fazla karpuz taşımaya kalkışmak herkesin harcı değil Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:46 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:39 ---------- Sevgili draft, durum malesef bitkilerle çözülemeyeck kadar vahim Gene de belki katkısı olur diye yarın alacağım bahsi geçen çayları Uzun süre hiç böylesine hıçkıra hıçkıra ağlamamıştım Kendimi kapana sıkışmış hissediyorum Sanki cam bir havuzun içindeyim; çıkmaya çalışıyorum ancak ciğerlerime su doluyor, nefes alamıyorum; boğuluyorum ağır ağır, çıkamıyorum Herşey çok güzel olucak ancak bu bana bağlı Yılmıycam; bu da geçicek Destek kaynakları çok önemli böyle dönemlerde ama şimdi hayatımda beni motive eden hiçbirşey yok Ve Çok yalnız hissediyorum Ve çok başarısız Çok bunalmış DERS ÇALIŞMAM ŞART; bunun için en kısa sürede bu ilacı temin etmeliyim Zaman YOK
alfa2 fenil piperidin asetik asit etken maddesi bağımlılık yapabilir açıkçası tüketimi dışarda çok yaygın
İlaçlar , kimyasallar kısa vadeli çözüm getirecektir uzun vadede sorununuz çözümü için hayatınıza köklü değişiklikler yenilikler getirmelisiniz mesala spor fakat burda olduğunuza göre belli ki bununla uğraşmaktasınız tek başına yeterli değilse yanında müzikle uğraşabilirsiniz bir müzik enstrumanı edinebilirsiniz aynı dönemi bende yaşamıştım çıkış yolunu ise felsefeye merakımdan dolayı islami mistizme yani tasavvufa yönelerek buldum bunun paralelinde ney üflemeye başladım gerçekten ruhsal olarak dinginliğe ulaşıyorsunuz tabi ciddi sabır isteyen meşakkatli bir iş ben pek sabır ve erdem gösteremediğimden dolayı pek fazla yürütemedim sizde benzer bir alanda bir hobi edinirseniz sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Herşey beyinde başlar ve beyinde biter sorununuzun kaynağıda çözümüde sizsiniz dışardaki hiç bir canlı sizin içinizi göremez yada sihirli bir değnekle sizi düzeltemez tamamen bireysel çabanız gayretiniz çözüme ulaştıracaktır biz sadece yola ekmek kırıntıları atmaktan öteye geçemeyiz yolunuzu yönünüzü sadece siz ve benliğiniz yön verecektir.
Diesel yazdıkların çok doğru İyiyim ben, herşey de daha güzel olacak Konsantrasyon sorunumu da aşıcam Değişik ilgi alanları yaratmaya gelince; Elif Şafak'ın AŞK romanında tanışmıştım sufizmle Çok ilgiliyim, beni çok rahatlatıyor Yakında sufist olabilirim
Bu kitaba bende yeni başladım bakalım nasılmış diye merak ettim, inşallah devamınıda sıkılmadan getiririm...
Offtopic olmasın ama çok beğeneceğini düşünüyorum Hem manevi aşk hem de dünyevi aşk ile ilgili mütiş bir eser Terapi gibi gelebilir çoğuna ! Elif Şafak farkı ... Herzamanki gibi
Ahmet Maranki'nin stresle ilgili bir yazısında güne lavanta veya melisa kokusu ile başlamak ilaçla tedaviden daha etkili olduğunu okumuştum. Kızkardeşimde panik atak sorunu yaşadığından çok araştırmıştım. Birde doktoru bize gümüşçülerden beğendiği bir taşı almamızı ve o taşla oyalanmasını sağlamamızı söylemişti. Taşlarla tedavi bilimsel olarak çok önemliymiş. İnsanın kaybettiği parçasını doldurmaktan zor bişeyi yoktur ya hani. O yaraya tampon yapmak için bu taşları kullanabilirmiş rahatsız olan kişiler.
Bazı seyler, kendinizde biter. Hayatta her olumsuzlukla karşılaştıgımızda birşeylere sarılmamalıyız. Elbette olumsuzluklar kapımızı çalacak ama yılmadan usanmadan sorunları çözücez. Benim dusunceme göre problemleri aşmak için dunyadayız. Problemsiz bir hayat yoktur. Her sorunla karşılaştığımızda ilaçlara sarılmamamız gerekir. Önce kendimize guveneceğiz baktık olmuyor o zaman psikolojik ve pskiyatr desteği almalıyız.
arkadaşlar bazı problemler zzamanla yada iradeyle aşılamayabilir.ayrıca beyindeki kimyasalların azalması ya da çoğalması durumunda irade sadece bununla başa çıkabilir bunu düzeltemez.ritalin kırmızı reçeteye tabidir ve dikkat eksikliği hiperaktivite durumlarında verilir.kafasını bir konu üzerinde uzun süre toplayamayan ve dikkati çabuk dağılan insanlarda etkisi tartışılmaz çok etkilidir ve bir çeşit amfetamindir.yetişkin hiperaktifler yerinde duramama ve cok hareketli olma durumu yaşamazlar ama düşünceleri sürekli yön değiştirir.yani bedendeki hiperaktiflik yaş geçtikçe iç dünyana dağılır ve artık hiç bir konuya odaklanamazsın.dikkatin çok kolay dağılır ve her şeyden hemen sıkılırsın.bu etkiler sizde varmı,yada birileri bir şeyler anlatırken dinlemekte zorlanıyormusunuz,uzun süreli sohbetlerde sıkılıp konuyu takip etmekte zorluk çekiyomusunuz.bende bu belirtilerden bir kaçı vardı ve geçen hafta gidip görüştüm,ritalin yazıldı ve bi kaç gundur kullanıyorum.kesinlikle dikkati ve odağı topluyor bunu bariz hissediyorsunuz.ben çok araştırıp oyle kabul ettim bu ilacı.geçmişte amfetamin kullanımım olmuştu bir süre ve ritalinde bi çeşit amfetamin.bunları göze alarak ve durumunuzu tekrar gözden geçirerek bi psikayatra görünebilirsiniz.bu arada ilaç senelik heyet raporu ve kırmızı reçeteyle veriliyor