Reverse Barbell Curl vs Hammer Curl

elite35

Üye
Bu iki hareket hakkında düşünceleriniz neler ?
Hammer Curl gördüğüm kadarıyla çoğu programa yazılan fix bir hareket.
Fakat Reverse Barbell Curl o kadar önemsenmiyor.
Aralarında kıyaslama yapacak olursak tercihiniz ne yönde olurdu ?

Son düzenleme:
Reverse Barbell Curl neredeyse tamamen önkol çalıştırır, 2-3 sene yapılmasa hatta hiç yapılmasa da olur bence, Hammer Curl ise güzel bir biceps hareketidir.

Ben reverse barbell curlunde bicepse etki ettigini dusunuyorum kendi programimdada barbell curl ve reverse barbell curl uyguluyorum etkisini gayet net goruyorum reversenin tersten etki yaptigi icin 3 programda bir kaslari sasirtmak icin kullanilmasini oneriyorum

Reverse Barbell Curl neredeyse tamamen önkol çalıştırır, 2-3 sene yapılmasa hatta hiç yapılmasa da olur bence, Hammer Curl ise güzel bir biceps hareketidir.
Tamamen ön kol olduğunu düşünmüyorum. Brachialis ve Brachioradialis kasına etki ediyor diye okumuştum. Zaten avuç içleri aşağıya baktığı için Biceps Brachii'yi nötr hale getiriyor. Burada iş yardımcı kaslara kalıyor.
hakan3438'in de dediği gibi şaşırtma amaçlı Hammer Curl ile birlikte kombine ediyorum.
Hiç faydası yok hiç yapılmasa da olur diyemeyeceğim.
Tabi bu kendi görüşüm :)

Faydası tabii ki de vardır da bütün kuşları yakaladık bir leylek mi kaldı durumu var.[DOUBLEPOST=1418070653][/DOUBLEPOST]Ayrıca Biceps Brachii nötr hale gelmez avuç içleri aşağı da baksa önkolu yukarı çeker.

Son düzenleme:
Ayrıca Biceps Brachii nötr hale gelmez avuç içleri aşağı da baksa önkolu yukarı çeker.
Savaş Cebeci'nin bu konuda bir videosu vardı ona istinaden söylemiştim. Biceps Brachii'yi nötr hale getirdiğini söylüyordu bu videoda.
1:00'dan itibaren izleyin.

Bence nötrleme mümkün değil ayrıca Hoca'nın dediği gibi birincil çalışan kas da Brachialis değil Brachioradialis yani önkol.

Tabii Hoca'nın dediklerini doğru kabul etmek lazım.

Back
Yukarı