Reflü yüzünden göbek eritme

merabalar
ben 18 yaşında 1.78 ve 85 kg yum. yağ oranı 26

yaklaşık bir senedir reflü problemim var. şu zamanlarda daha da arttı. özellikle göbek bel bölgesindeki yağlar reflüye sebep oldugu için benim mümkün oldugunca çabuk göbek eritmem lazım. ve şu anda aşırı derecede göbek bel ve basende şişkinlik var.

Fakat sınavlara hazırlandıgım için spor salonuna gitmeye vaktim yok. Gün içinde de fazla vakit ayıramayacagım yani nokta atışı yaparak elimden gelen en iyisini en az zaman ayırarak yapmam gerekiyor.

bir durum daha var ki: tam olarak yere paralel yatamıyorum. çünkü midemdeki asit yukarı çıkıyor. her zaman eğimli olarak yatarım. yani düz halıya yatıp mekik çekemem. geriye yatarken problem oluyor. yemek borum midemden yukarıda olmalı.

bir mekik sehpası mı edineyim? abrocket tarzı aletler mi alayım? alt karın kaslarını çalıştırmak için bacaklarımın arasına yastık koyup kaldırıp indireyim mi?
ne kadar süre ayıraım.
bu şartlar altında neler söylebilirsiniz

biliyorum bazılarınız kızacak okumadan sormayın diye ama inanın okudum ama benim durumum biraz daha farklı. eger vaktim olsaydı kardio-koşu-yüzde programları yapardım ama malesef buna müsait değilim

Son düzenleme:
merhaba :)) güldüm özür dilerim çok güzel bir rastlantı aynı sorun bendede var malumunuz önümüz kış eğer bu mesajı okuyorsanız hemen yarın başlayın öncelikle yemenize çok dikkkat edin yeyip yatmayın kızartma tatlı türü yiyeceklerden uzak durun

antremana gelince karın bölgesi yağlanmasını çözerseniz bu hastalığı çok hafif gecirebilirsiniz bunu için l-carnitine ve sıkı bir diyetle bu işin üstesinden gelebilirsiniz 1 ay gibi bi süre içerisinde bizzat denedim çokta faydasını gördüm bol bol su için günde 2.5 litre civarı

yediklerime dikkat ediyorum ama kırmızı eti balıkla değiştirdim. yatmadan önce yemiyorum yada az meyve yiyorum ama durum aynı.

başka bir rahatsızlıgımda var sanırım ama sordugum doktor bilmiyor. yemekleri yedikten sonra agzımda onların tadı kalıyor. mesela bir şeker yiyince bir süre onun tadı kalıyor tabi ekşimsileşiyor. rahatsız edici aynı şey yogurt meyve suyu bazı yemeklerden sonra da öyle oluyor. bogazımda yanmaya başlıyor. bu ekşilik ve bogaz yanması geçsin diye başka bir şey yeme ihtiyacı duyuyorum sonra onunda tadı kalıyor bu böyle gidiyor... bu yüzden sıkı diyet yapamıyorum. her gün de fast food yemek zorunda kalıyorum :-(

karın bölgesinin yağlanmasını kontrol edemiyorum. en çok oralarda birikmiş durumda. kontrol altına almam lazım. göbek bel çevresi hariç normal ama orda çok birikmiş durumda. biraz ertimem şart.

Spora da vaktim çok az. strechinge 10-15 dk zaman ayırıyorum. acaba L-carnitini az sporla kullansam sorun olur mu?
arginine kas yapımını destekliyor. bunu kullansam ne derece faydası olkur.

arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum. Yakında boy uzaması için arginineye başlayacagım. streching hareketlerine devam ediyorum. bunun dışında ne önerirsiniz?

günde toplam 4-5 dk mekik ve bacakları yukarı aşagı indirsem faydası olur mu yoksa kan şekerini düşürüp hemen acıktırdıgı için zararı mı olur?

arkadasım eczaneden arjinin alıcagına çekirdek yada maydonuz sapı yesen zaten arjinindir ayrı almana gerek yok günde 4.5 dak ayak kaldırma ile karın eritemezsin vucut 15 20 dakikadan sonra yağ yakımını gercekleştiriyor cardio cardio cardio

arkadasım eczaneden arjinin alıcagına çekirdek yada maydonuz sapı yesen zaten arjinindir ayrı almana gerek yok günde 4.5 dak ayak kaldırma ile karın eritemezsin vucut 15 20 dakikadan sonra yağ yakımını gercekleştiriyor cardio cardio cardio
işte onada vaktim yok. çekirdek ve maydonoz işini düşünsem iyi olur

peki arkadaşlar dumbell set agırlık sehpası ve çalışma istasyonu alsam spor salonundan ne eksik kalıyor? biraz bilgilendirir misiniz?

24 saat ders çalışcan heralde
günlük bi 30 dk-1 saat arası kendine ayırabilirsin
evet 30 dk ayırabilirim ama salona gitmem mümkün değil.çünkü eve 19:00 de gelsem çok yorgun oluyorum yemek yesem yatsam en az 21-22 olucak. sonra müsait oluyorum. o saatlerde de salon yok biliyorsunuz.

aslında 30 dk dediğimiz sporuda yapmak min 1 saat sürüyor. bunun duşu var giyinmesi soyunması ısınması. daha sonra verdiği yorgunluk vs...

Kardeşim yazdıklarını okudum hastalıkların için üzgünüm ama günde 1 saat bile kendine ayıramıosan.Boş ve göbekli gez zaten hayattan kopmuşsun.Hem 15dk da göbek eritilse kimse bu kadr sikayet etmezdi.

Kardeşim yazdıklarını okudum hastalıkların için üzgünüm ama günde 1 saat bile kendine ayıramıosan.Boş ve göbekli gez zaten hayattan kopmuşsun.Hem 15dk da göbek eritilse kimse bu kadr sikayet etmezdi.

dediğim gibi dostum bir saatle kalmıyor. problem burada. göbek şikayetim zaten dış görünüşümden değil sağlıgımdan dolayıydı. sizin tabirinizle hayattan kopsada hala biyolojik olarak yaşıyorum ve reflüyü çekiyorum.

yemek yedikten sonra 2 saat spor yapma- vs. derken zamanlar çok çelişiyor.

arkadaşlar lütfen üyelere nickleri dışında hitap etmeyelim..

Cla ile ilgili basliklar var. Onlari okuyun, cla'nin nasil calistigini anlayin, ondan sonra karar verin. Kulaktan dolma bilgi ile, CLA zayiflatiyormus diyerek paralarinizi bosuna heba etmeyin derim.
aneximandros

zaten bene cla yı buradan öğrendim. çalışma prensibi az spor yapanlara uygun. çünkü yağdepolanmasını inhibe ediyor. vucutta fazla karbonhidrat fazlası hemen yağa çevrilir. ama inhibe edersek vucutta daha çok kullanırız

dogru diyorsunuz tabi en büyük etken o. ben tabiki bu süre içerisinde yediklerime dikkat edecegim.

sadece ek olarak düşük dozda kullanmayı planlıyorum. günde 500 mg

Back
Yukarı