Reductil yani sibutramin etkisini merkezi sinir sistemi üzerinde gösteriyor. iştah mekanizmasını baskılıyor. dolaylı yoldan serotonin salınımını tetikliyor. asabiyetin sebebi serotonin seviyesindeki düzensizlik. Avrupada satışı yasaklandı.
Xenical (orlistat) baarsaklardan yağ emilimini bloke derek çalışıyor. Günlük tüketilen besinlerdeki yağdan sağlanan kalori miktarı düştüğü için kilo kaybı gerçekleşiyor. Tabiki düzgün bir diyet ve spor şart. Türkiyede bulunabilir ama yan etkileri fazla.
xenicalin kardeşi var birde Akarboz. Ticari adı Glukobay. tip 2 diyabet hastalarında kan şekerini düzenlemekte kullanılıyor. karbonhidrat emilimini yavaşlatıyor.
Glukobayın kankası Glukofen,Glifor,Diaformin (metformin) bu sporda sıkca kullanılıyor sanırım. yine tip 2 diyabet hastalarında inüsülin direncini düşürmeye yarıyor. kas ve yağ hücrelerini inüsülüne hassaslaştırıyor ve pankreasdan inüsülin salınımını yavaşlatıyor. yağ yakımının anahtar noktası düşük inüsülin seviyesi. yani çok sıkı diyet ve spor bile yapsanız yağ yakamıyorsanız sebebi bu olabilir.
birde astım ilaçları var Efedrin Ventolin Clenbuterol. bunların resmi olarak satışı yok (ventolin sprey hariç) çoğunlukla yurtdışında merdivenaltı üretiliyorlar. etkileri beta 2 resreptörleri üzerinde. solunumu ve nabzı arttırıp metabolizmayı hızlandırıyorlar. beklenmedik pek çok yan etkileride mevcut. en büyük yan etkisi yüksek tansiyon kalp krizi ve ani ölüm.
Bu işte zirve nedir diye soracak olursanız kesinlikle dinamit. Yok yok yanlış anlaşılmasın patlayıcı olanı değil. DNP yani dinitrofenol. Aslen tarım ilacı yani bir zehir. Oturduğunuz yerden hiç birşey yapmadan günde yarım kilodan fazla yağ yakımı sağlayabiliyor. ama çok ilginç bir yan etkisi var, ölüm! şaka değil. bu maddenin etkin dozuyla öldürücü dozu arasında çok ince bir çizgi var. etkisini en küçük birim olan hücre boyutunda gösteriyor. besinlerdeki enerjinin hiç kullanılmadan ısıya dönüşümünü sağlıyor. nekadar yemek yerseniz vücut ısınız okadar artıyor. aşırı sıcaklığın sonucu su kaybı ve iç organ yetmezliği. Hakkını yemeyelim içlerinde en başarılısı bu. enazından tabuta slim fit olarak giriyorsunuz.
Ek olarak burada yazdıklarımın hiç birinin kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Sadece bilgilendirme amaçlı yazdım. En güzel yağ yakıcı diyet ve spordur.