Proteinli Omlet Tarifi ( Resimli )

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BaLy0z
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

BaLy0z

Üye
* 2 yumurta tamı, 1 tane beyazı
* 100 gr kaşar peyniri
* 1 tatlı kaşığı un
* Biraz kekik
* Varsa çörek otu
- Arkadaşlar tarifimiz ÇOK basit ve besleyici. Önce yumurtaları bir kaba alıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Üstüne kaşarı, unu ve kekiği ekliyoruz. Kaşarı rendelersek daha iyi olur. Ve hepsini karıştırıyoruz. Hafif yağladığımız teflon tavaya karışımı döküyoruz ve kısık ateşte tavanın ağzı kapalı şekilde pişiriyoruz. Tarifimiz servise hazırdır. Afiyet olsun :)
* Yumurtadan yaklaşık 15 gr protein, Kaşar peynirinden ortalama 25 gr protein = 40 gr protein

Eklentiler

• 20140411_191338.jpg
    20140411_191338.jpg
    123,2 KB · Görüntüleme: 666
  • 20140411_191406.jpg
    20140411_191406.jpg
    104,2 KB · Görüntüleme: 679
Light kaşar peynirinin 100 gr ortalama 245 kalori civarı bir şey yapıyor. 200 kalori civarı yumurtadan geliyor. Diğer öğünlerde kaloriyi dengeledikten sonra sorun olmaz diye düşünüyorum. Günün ilk öğününde yenmesinin çok sorun yaratacağını zannetmiyorum. Kaloriyi düşürmek için yumurtayı arttırıp peyniri azaltabilrsiniz. Bu tarifteki amacım, biraz da yumurtayı kokusundan dolayı yiyemeyenler için.[DOUBLEPOST=1397235335][/DOUBLEPOST]
Kalorinin önemi yok sanırım.
Bu tarifle kaç kalori alıyorsun?
Light kaşar peynirinin 100 gr ortalama 245 kalori civarı bir şey yapıyor. 200 kalori civarı yumurtadan geliyor. Diğer öğünlerde kaloriyi dengeledikten sonra sorun olmaz diye düşünüyorum. Günün ilk öğününde yenmesinin çok sorun yaratacağını zannetmiyorum. Kaloriyi düşürmek için yumurtayı arttırıp peyniri azaltabilrsiniz. Bu tarifteki amacım, biraz da yumurtayı kokusundan dolayı yiyemeyenler için.

Bu akşam Light kaşar alıp yarın sabah deniyicem.
Bu arada bi sorum olucak. Definasyon döneminde olduğum için un atıp atmamakla kararsızım? Sizce 1 tatlı kaşığı un atmam yağ yakım sürecime zarar verir mi?

Ayrıca tarif için teşekürler.

Bu akşam Light kaşar alıp yarın sabah deniyicem.
Bu arada bi sorum olucak. Definasyon döneminde olduğum için un atıp atmamakla kararsızım? Sizce 1 tatlı kaşığı un atmam yağ yakım sürecime zarar verir mi?

Ayrıca tarif için teşekürler.
Un kıvam tutsun diye atılıyo tat ile ilgili bir şey değiştirmiyo , bence atmamalısın hem psikolojik açıcdan rahat olursun ;)

Back
Yukarı