protein yaninda bcaa mi yoksa gulutaminmi kullanilmali

hacim kazanmak için protein yaninda gulutamin mi bcaa mi kullanilmali

• Total voters
    12
Ben 18 yasinda 75 kilo 180 boyum var amacim hacim kazanmak, sismek .nitro tech protein kullaniyorum yaninda bcaa mi yoksa gulutamin mi kullanmaliyim.

Not: kiloluyum biliyorum ama once 6 ay kadar sisip 1.5-2 ay definasyon yapicam (zayiflayip kas parcalamasi)

Çünkü kas gelişimi için önemli aminoasitlerdendir.
Diger aminolardan daha hizli etki eder.
Dayanıklıklıgı arttırır..
Katabolik etkiyi engeller..

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bcaa kullanmalısın. Glutamin vücuttaki laktik asidi uzaklaştırır, yani kas yorgunluğunu atar vücuttan. Tabii ki glutaminin de faydası oluyor, fakat etki olarak bir bcaa olamaz.
Özellikle spor sonrası alınan 5 gram bcaa toparlanmayı hızlandır, vücut yıkımını en aza indirir.
Zaten definasyon yapacağım demişsin, bcaa kullanmadığın taktirde ciddi oranda kas kaybı yaşarsın.
Bu işin erbabı olmuş kişilerin bir çoğu 2 adet besin takviyesi kullanır. 1.si Protein tozu 2.Bcaa

Bence de BCAA kullanman daha uygun olur , Hem makaleler bölümüne bakarsan glutaminin o kadar da etkili olmadıgı bilimsel olarak kanıtlanmış . Ya bu tabi degişen yargılar sürekli ama yine de araştırma yapılmış ve göz önüne alınması gerekir diye düşünüyorum.

Bcaa iyi bir spor altyapisi olmayan birinde de ise yarar mi ? Okudugum yazilarda 12 aylik spor gecmisi olan kisilere yonelik urunler oldugu yazmaktaydi.

Back
Yukarı