Protein Tozu / Kolestrol ve Karaciğer- Roaccutane Tedavisi

Arkadaşlar merhaba.
Vücudumdaki sivilcelerden dolayı roaccutane kullanmaya başladım. Kullananlarında bileceği gibi bu ilaç karaciğeri yoran ve kolestrolde oynama yapan bir ilaç. Her ay düzenli kan tahlili vs vereceğim . Eğer kolestrolümde aşırı yükselme olursa tedaviyi yarıda bırakmak zorunda kalırım. Bunu kesinlikle istemiyorum.

Tedaviye başlarken ki tahlillerim gayet normal çıktı. Fakat doktorum ilacın kolestrolü yükselte bileceği bu yüzden ; yumurta ve süt / kırmızı et gibi gıdaları azaltmam gerektiğini söyledi.
Not : 1 ay sonraki tahlili görmeden böyle bir şey yapmayacağım. Çünkü henüz ilacın yan etkisi olan kas arıları beni zorlayacak durumda değil. Dolayısıyla sporumu düzenli yaptığım için beslenmemi kesmemem gerekiyor.

Eğer 1 ay sonraki tahlilde kolestrolüm yüksek bir seviyeye gelirse. Protein tozu kullanmaya başlamayı düşünüyorum.
Protein tozunun karaciğere etkisi ne olur kolestrolde bir değişiklik yapar mı ? Bu tedaviyle beraber kullanıldığında bir sıkıntı yaratır mı merak ediyorum açıkcası. Ona göre şimdiden bir dahaki ay için bütçe ayarlayacağım.

Bilgili arkadaşların yardımını rica ediyorum.

Biraz uzun bir yazı oldu ama herşeyi detaylı yazmam gerekiyordu. Şimdiden çok TEŞEKKÜR EDERİM.

Back
Yukarı