Protein Tozu İçindeki Aminoasit Değerleri Yeterli Midir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sari55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sari55

Üye
Öncelikle herkese merhaba. Merak ettiğim birkaç konu var yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkürler...
1-Weider Premium Whey protein tozu kullanıyorum, yanında kreatin ve bcaa da kullanmaktayım. Merak ettiğim konu şu protein tozunun içinde 7500 mg. bcaa var. Bu değer yeterli midir ben ekstradan bcaa ve kreatin de almıştım, proteinin içindeki bcaa değeri yeterli mi yoksa bcaa yı takviye olarak yine de kullanmalı mıyım ?
2- Protein tozunu antr. dan sonra tüketiyorum ve vücut tarafından sindirilmesi için bi yarım saat kadar bekleyip yemeğimi öyle yiyorum, bu uygulamam doğru mudur?
3-Off günlerde bcaa ve kreatin kullanmak gerekir mi ?
cevaplayacak arkaşadalara şimdiden teşekkürler...

1- Yeterlidir ama saf bcaa kadar etkin değil homojenize halde içinde bulunduğu için. Dışardan almakta fayda var.

2-Antrenman sonrası direk iç 45dk -1 saat sonra yemeğini yiyebilirsin yaptığın doğru

3-kreatini kullanım amacına göre değişir. Ben antrenmanda güç enerji için İçtiğim için sadece spor günlerinde kullanıyorum spordan önce ama sen Kreatini büyümek maksadıyla içiyorsan eğer off günlerinde de içebilirsin

Sent from my iPhone using Tapatalk

O zaman bcaa yı kullanmaya devam :) Kreatini büyüme hedefim var bu sebepten kullanmak niyetindeyim sadece antr. günlerinde kullanıyordum.[DOUBLEPOST=1492524603][/DOUBLEPOST]Bu arada bcaa nın içinden çıkan ölçek 10 gr. günlük almam gereken miktar ne kadar olmalı acaba 80 kg. dan az olanlar 5 gr. kullanabilir diye okumuştum bi yerde. Bir de kreatinde ölçüt ne kadar olmalı tepeleme 1 çay kaşığı mı yoksa 1 tatlı kaşığımı üstad...?

Son düzenleme:
bcaa bir halt değil kapitalist sistem onu kutuya yerleştirip sattığı için önemli bir şey zannediyorsunuz
normal besinler tüketen bir insanın dışardan bcaa almasının hiçbir faydası ekstra bir getirisi yoktur
bcaa aminoasit zinciri içinde protein sentezine en fazla etki eden aminoasit lösindir ve son yıllarda yapılan araştırmalarda dışardan fazladan lösin alımının protein sentezini hiçbir şekilde arttırmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır
kısacası BCAA = ÇÖPE GİDEN PARA

Araştırmacılara göre, direnç egzersizinin kas proteinlerinin metabolizması üzerindeki ve dayanıklılık egzersizinin protein metabolizması üzerindeki etkileri tam olarak anlaşılmış değil. ABD Ordusu’ndan Stefan Pasiakos liderliğindeki araştırmacılar, en uygun uyarıcı aminoasit (EAA) dozu içerisinde lösin düzeyini arttırmanın, dinlenme sırasında ve direnç egzersizi sonrasında kas proteini sentezine ilave bir uyarıcı etkisinin olmadığını açıklıyor.

Direnç egzersizinin aksine, aralıksız dayanıklılık egzersizinin temelde katabolik (yıkımla ilgili) olduğunu belirten yazarlar; bunun, egzersiz sırasında kas proteini sentezinde ve plazma lösin düzeylerinde eş zamanlı azalmayla sonuçlanma anlamına geldiğini ifade ediyor. Yazarlara göre, bu durum hareketli iskelet kaslarının dallanmış zincirli aminoasit ihtiyacına bağlanabilir. Bu çalışmayla araştırmacılar, lösinle zenginleştirilmiş aminoasit takviyelerinin dayanıklılık egzersizi sırasında kas proteini sentezi ve geri kazanım sırasında vücut proteinlerinin devir hızı üzerinde bir etkisinin olup olmadığını aydınlatmayı amaçlıyor.

8 gönüllü bireyin, bisiklet egzersizi sırasında 1,87 ya da 3,5g lösin içeren 10g protein içeceği tükettiği çalışmanın sonuçları, lösinle zenginleştirilen içeceğin, kas proteini sentezinde %33’lük bir artışla ilişkili olduğunu ortaya koyuyor. Bulgular, lösinle zenginleştirilmiş elzem aminoasit takviyesi tüketiminden sonra vücut proteini yıkımının ve sentezinin daha düşük, oksidasyonun ise daha yüksek olduğunu gösteriyor. Pasiakos ve ekibi, “Bu veriler, kararlı hâl egzersizi sırasında lösin kullanılabilirliğinin artmasının kas proteini anabolizmasını (yapımını) güçlendirdiğini ve endojen proteinleri harcamadığını gösteriyor.” ifadelerine yer veriyor.

Ekibe göre, “Lösinin, insan kas proteini sentezine etkisi ile ilişkili moleküler mekanizmanın belirlenmesi ve gözlenen anabolik etkilerin besin ögesi zamanlamasından ya da egzersiz yoğunluğundan etkilenip etkilenmediğinin incelenmesi için ileri çalışmalara ihtiyaç var. Elde edilen bulgular; kaşeksi, sarkopeni ve kalori yoksunluğu gibi proteolitik koşulların da aralarında bulunduğu kas kaybı vakalarına yatkın popülasyonlara sunulan protein takviyelerinin lösin içeriğinin arttırılması için başka araştırmaların gerekli olduğuna işaret ediyor.”

Kaynak: American Journal of Clinical Nutrition, 94, 809-818, doi: 10.3945/ajcn.111.017061, “Leucine-enriched essential amino acid supplementation during moderate steady state exercise enhances postexercise muscle protein synthesis”, Yazarlar: S.M. Pasiakos, H.L. McClung, J.P. McClung, L.M. Margolis, N.E. Andersen, G.J. Cloutier, M.A. Pikosky, J.C. Rood, R.A. Fielding, A.J. Young.

Protein,glutamin ve kreatin içinde geçerli mi bu ya da kompleks aminolar için ? Beslenmeye ne kadar dikkat etmeye çalışsam da dışardan takviye ihtiyacım var çünkü.

hayır protein için geçerli değil,protein her şekilde kullanılabilir
kreatin çoğu araştırma tarafından etkisi kabul edilen tek supplementtir,çok nadirde olsa etki etmeyen insanlar görülmüştür
glutamin içinde iç açıcı olmayan analizler var fazla zengin değilsen boşuna cebini hiç yorma ona da

Kardeşim bcaa almış bulundum bir kere kutuyu da açtım maalesef bilseydim iade ederdim :( hiç mi etkisi olmaz ya az bi para da vermedim çünkü vallahi tribe soktun beni

dostum çoğu supplementin etkisi psikolojiktir
asıl etkiyi yaratan faktör bizim antremanlarımızdır,sen antremanda elinden gelenin en iyisini yaptığın sürece ne kullanıp ne kullanmadığının hiç önemi yok
gelişeceksin

O zaman bcaa yı kullanmaya devam :) Kreatini büyüme hedefim var bu sebepten kullanmak niyetindeyim sadece antr. günlerinde kullanıyordum.[DOUBLEPOST=1492524603][/DOUBLEPOST]Bu arada bcaa nın içinden çıkan ölçek 10 gr. günlük almam gereken miktar ne kadar olmalı acaba 80 kg. dan az olanlar 5 gr. kullanabilir diye okumuştum bi yerde. Bir de kreatinde ölçüt ne kadar olmalı tepeleme 1 çay kaşığı mı yoksa 1 tatlı kaşığımı üstad...?

1 tatlı kaşığı. Çay kaşığı 3,5 grama denk geliyor.

Yumurta et süt tüketiyorsan üstüne protein tozunu takviye olarak kullanıyorsan bence çeşitli ve yeterli amino asit alıyorsundur

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

dostum çoğu supplementin etkisi psikolojiktir
asıl etkiyi yaratan faktör bizim antremanlarımızdır,sen antremanda elinden gelenin en iyisini yaptığın sürece ne kullanıp ne kullanmadığının hiç önemi yok
gelişeceksin
Bence beslenmedir.antreman 2. Psırada araştırmama ve tecrübeme dayanarak.

beslenmenin tek başına vücut üzerinde kas yapıcı bir anabolik etkisi yoktur
steroid deseydin doğru olurdu
beslenme ile alakalı olsaydı hergün etle beslenen bu kişiler yağ yığını değil kas yığını olurlardı
18739.jpg

beslenme ile alakalı olsaydı hergün etle beslenen bu kişiler yağ yığını değil kas yığını olurlardı
18739.jpg

Eski insanları örnek verebiliriz aslında. Sürekli kırmızı ve beyaz et (öküz, tavşan, hindi, tavuk, buffalo vb.) tüketen insanlar oldukları için kas hatları belirgin ve yağsızlardı.

Hiç eski insanları göbekli, ince, cılız olarak hayal edebiliyor musun? Hep iri yarı, göğüsleri geniş ve adeleli, abdominal kasları belirgin saç sakal uzun olarak canlandırırız beynimizde. Sebebi beslenmeleridir. ( Sonuçta bu insanlar en fazla şınav barfiks mekik çekiyorlardı, 4x12 benchpress yaptıklarını hiç zannetmiyorum :) )

Ketojen diyeti gibi karbonhidratsız diyetler bu mantıkla büyümeyi hedef alır, eski insanların makarna pirinç ekmeksiz bol et ve balıkla beslenmeleri sonucunda ne kalp krizi riskleri vardı ne de kolestrolü ve vücutlarıda şimdiki insanlara nazaran adeleli ve hatları belirgindi.

Bazı konularda makaleleri araştırmaları okuyun fakat mantığınızı asla bunlara tamamen teslim etmeyin. Sizin o makale dediklerinizi 23-24 yaşında araştırma görevlileri doktoraları, bazıları yüksek lisansları için yazıyor. Yani diyeceğim o ki kendinizde düşünün. Matematiği(nizi) kullanın.

Dip Not: "Kas mutfakta yapılır."

kas mutfakta yapılmaz kas antremanda yapılır işin mutfak kısmı sadece vücudun onarımı içindir
kas mutfakta yapılıyorsa daima aynı ağırlık ve tekrarlar ile çalışıp kas yapmayı deneyin hiç zorlamayın kendinizi
yada hiç antremanda yapmayın beslenmenizi yapın oturun bekleyin
bcaa aminoasit gerçeği ile ilgili bir bilgi daha;
l-leucine_1.png

bcaa aminoasit zinciri içerisinde protein sentezine etki eden tek amino asit lösin olmasına rağmen bilindik markaların hiçbiri lösini ayrıca satmıyor
sebebi insanların alışkanlıklarına bağlı olması ve aldığı ürünün tam olarak neye yaradığını bilmemesi BCAA ismi yayıldığı için satış yapamama endişe taşıdığı için

kas mutfakta yapılmaz kas antremanda yapılır işin mutfak kısmı sadece vücudun onarımı içindir
kas mutfakta yapılıyorsa daima aynı ağırlık ve tekrarlar ile çalışıp kas yapmayı deneyin hiç zorlamayın kendinizi
l-leucine_1.png

bcaa aminoasit zinciri içerisinde protein sentezine etki eden tek amino asit lösin olmasına rağmen bilindik markaların hiçbiri lösini ayrıca satmıyor
sebebi insanların alışkanlıklarına bağlı olması ve aldığı ürünün tam olarak neye yaradığını bilmemesi BCAA ismi yayıldığı için satış yapamama endişe taşıdığı için

Diyecek bir şey bırakmadın reiz [emoji23]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

18739.jpg
Demek istediğim düzenli antreman yapan birisi içindir.kasların büyümesi için beslenme şarttır bu sporu yapıyorsak antreman kısmı bizim için küçük bir olaydır çinkü antremanı zamanında ve alışkanlık haline getirdiğimiz için işin aslını beslenme oluşturur.ama antremanlaeını düzenli yapmayan ama yeterli beslenen birinin ise antreman 1. Önceliğidir.anlatabildiysem ne mutlu bana.

l-leucine_1.png

bcaa aminoasit gerçeği ile ilgili
l-leucine_1.png

Yani hocam antr. ve beslenmeye dikkat edildiğini varsayıyorum bcaa değil de Lösin yeterlidir mi diyorsun...? Bir de şu var; ant. düzenli ancak beslenmeye istenilen özen gösterilmeye çalışılsa da bunu pek başaramayanlar bu destek ürünlerini (Bcaa) kullanması gereksiz harcama mı olur?[DOUBLEPOST=1492644735][/DOUBLEPOST]Bu arada sorum ayrıca günlük Bcaa kullanımı ne kadardı aslında ama konu amacından saptı gibi dostlar

Back
Yukarı