PROTEIN TOZU ÇEŞİTLERİ

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve MesutErtuzun.com tarafından 15 Ocak 2015 başlatılmıştır.

Siz hangi marka PROTEİN TOZU tercih ediyorsunuz?

  1. muscletech

    22,2%
  2. multipower

    11,1%
  3. optimum

    22,2%
  4. dymatize

    oy sayısı 0
    0,0%
  5. musclemeds

    oy sayısı 0
    0,0%
  6. musclepharma

    oy sayısı 0
    0,0%
  7. nıtrofull

    11,1%
  8. weider

    11,1%
  9. hardline

    22,2%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. MesutErtuzun.com
    Offline

    MesutErtuzun.com Üye

    Katılım:
    15 Ocak 2015
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    PROTEIN TOZU ÇEŞİTLERİ

    Protein, su, karbonhidrat, mineral ve vitamin gibi bir besin çeşididir. Proteinin diğerlerinden farkı vücudumuz için en temel öğe olmasıdır çünkü protein; derimiz, saçlarımız, kaslarımız, kanımız, organlarımız hatta tırnaklarımız ve kemiklerimiz de dahil olmak üzere tüm vücudumuzda bulunmaktadır. Protein sudan sonra vücudumuz için en gerekli olan besindir. Fitness ile ilgilenenler proteinin değerini zaten bilirler.

    Proteinin temel yapıtaşını aminoasitler oluşturur ve bilinen 20 çeşit aminoasit bulunmaktadır. Her farklı protein aminoasitlerin sınırsız çeşit kombinasyonundan oluşmaktadır. Vücut bazı aminoasitleri kendisi üretebilmekle birlikte 8 çeşit aminoasidi üretememektedir dolayısıyla bunlar dışarıdan vücudumuza alınmak zorundadır. Hayvansal proteinler bu temel aminoasitleri yeterli miktarlarda içermektedir. Tahıllarda, kimi baklagillerde bulunan aminoasitler de en temel aminoasitleri içermekle birlikte miktar olarak yeterli değillerdir. Şunu da belirtmeliyim ki bitkisel proteinlerin kullanımı ve sindirimi hayvansal proteinler kadar kolay değildir.

    Proteinin vücudumuzdaki görevi dokuların oluşturulması, idamesi ve tamiratıdır. Bu sebeplerle hayati bir önem taşımaktadır. Ancak proteinin vücudumuza gereğinden fazla alınması durumunda vücudumuz bu fazlalığı yağ olarak depolamaktadır. Enerji gereksinimi için kullanılması gerektiğinde karbonhidratlardan ve yağlardan sonra en son olarak kullanılmaktadır. Beslenme araştırmalarının sonuçlarına göre bir insanın günlük protein ihtiyacı ortalama 100 gramdır ve bunun yaklaşık %12 si günlük enerji ihtiyacımızı karşılamaktadır.

    Spor esnasında kaslarımızı parçalar ve dinlenme esnasında ise vücudumuz almış olduğumuz protein ile kaslarımızı yeniden onarır. Bu sebeple yaptığımız çalışmalar sebebiyle, vücudumuzun alması gereken protein miktarı yaklaşık olarak kilo başına 2 hatta 2,5 gram olmaktadır. Protein çeşitleri; peynir suyu (whey) proteini, soya proteini, hidrolize peynir suyu (whey) proteini, izole whey protein, yumurta proteini ve süt (casein) protein, etteki protein ve bitki proteinidir. Şimdi protein çeşitlerinden ve bu proteinlerin vücudumuza nasıl etkileri olduğundan bahsedelim.

    PROTEİN TOZU WHEY (PEYNİR SUYU) PROTEİN:

    Whey protein yağsız kas kütlesini destekleyen ve hızlı emilen bir protein çeşididir. Gün boyunca istediğiniz zaman alabileceğiniz, özellikle spor sonrası alımında çok faydasını göreceğiniz bir protein çeşididir. Yüksek kalitede ve ihtiyacı tam karşılayan bir proteindir. Sindirimi en hızlı olan protein çeşitlerinden birisidir. Hemen spor sonrasında alındığında kas yıkımını engellemekle birlikte, gelişimi arttırır ve yeniden kuvvet kazanımını sağlar. Kas yapmak, yağ yakmak ve performansı arttırmak istiyorsanız whey protein sizin için bunları sağlayacaktır. Whey protein tozu kullanımının faydaları:

    Kolay hazırlanabilir ve hazır bir öğündürTatlı ihtiyacınızı karşılayacak şekilde hazırlanmış tadıGüç kazanımınızı ve kardiyovasküler sisteminizi desteklerBağışıklık sisteminizi desteklerHİDROLİZE WHEY PROTEİN:

    Yine peynir suyundan imal edilen hidrolize whey, en hızlı sindirilen protein çeşididir. Kas yenilenmesini çok hızlı bir şekilde başlatır. En yağsız kas lifleri bu proteinle oluşturulmakla beraber kolesterolden de uzak durmuş olursunuz. Laktoz içermez. Her türlü spor dalı için uygundur. Whey protein üreticileri, whey proteinleri hidrolize ederek aminoasit profilini çok daha küçük ve kas dokusuna çok daha hızlı geçiş yapabilecek bir konuma getirmişlerdir. Bu şekilde whey protein çok daha hızlı kullanılabilir hale gelmiştir. Faydaları:

    Her ölçekte çok kaliteli proteinZengin bir aminoasit zinciri içeriğiLaktoz veya herhangi bir katkı maddesi içermemeİçeceklerde çok kolay çözünmeİsolate WHEY PROTEİN

    İzole whey protein düşük yağ, düşük karbonhidrat içeren hızlı emilimli bir protein çeşididir. Spor sonrası kullanımı için çok uygun olan bu protein kasların desteklenmesine yardımcı olmakla birlikte sağlıklı vücut görüntüsü oluşturmak konusunda da başarılıdır. İzole whey protein tozu günlük ihtiyaçlarımızı karşılamak ve hedeflerimize ulaşmak için en kaliteli protein kaynaklarından birisidir. Yağsız kas kütlesi oluşturmak için gerekli olan çeşitli aminoasit zincirlerini içerir. Eğer laktoz konusunda hassassanız ama şeker ve yağın çok düşük olduğu bir protein kaynağı arıyorsanız izole whey protein sizin için çok uygundur. İzole whey tüm gün boyunca kullanılabilir ama en uygun zaman yine hemen spor sonrası kullanımdır. Örneğin sabah kalktığınızda kahvaltı hazırlamaya vaktiniz yoksa birkaç ölçek izole whey’i bir miktar meyve suyuna, yoğurda ya da meyveye katarak kendinize iyi dengeli basit bir kahvaltı hazırlamış olursunuz. Faydaları whey ve hidrolize whey ile aynıdır.

    CASEİN PROTEİN:
    Hemen spor sonrasında kaslarımıza whey proteini gönderdikten sonra yorgun olan kaslarımıza protein ve aminoasitlerin düzenli ve uzun süreli akışını sağlamaya devam etmemiz gerekmektedir. Casein’in midemizde uzun sürede sindirimini sağlayan formülü sayesinde uzun süreli ve devamlı bir kas yenilenmesi sağlamış oluruz. Casein proteini alarak normal günlük faaliyetlerimizi yürütürken kaslarımızın yenilenmesini ve gelişimini devam ettirmiş oluruz. Casein bize uzun süreli, kas yıkımını önleyici, aminoasit desteği sağlayacaktır. Düşük şeker ve düşük kalori seviyesi ile Casein bize yatmadan önce aldığımızda gece boyu kas yenilenmesi ve onarımı sağlayacaktır. Aynı şekilde öğünler arası alımı da uygundur. En iyi sonuçları almak için casein’i ya yalnız olarak kullanın ya da gün içerisinde yavaş sindirilen karbonhidratlarla ve sağlıklı yağlarla birlikte tüketin. Faydaları:

    Tam bir öğün hazırlamak için vakit harcamazsınızSağlıklı beslenme için gerekli olan sağlıklı yağları içerirKaliteli aminoasit profilleri içerir
    SOYA PROTEİN:

    Soya proteini düşük yağ oranı, düşük kolestrol seviyesiyle vejeteryanların tercihi olan protein çeşididir. Soya proteini de whey protein gibi yüksek seviyede aminoasit içerir. Spor sonrası kullanım için uygundur çünkü vücudun onarımına ve kas inşasına çok katkısı bulunur. Soya proteininin yağ, kolesterol ve laktoz seviyesi çok düşüktür. Bunlara ilave olarak antioksidan etkisi de bulunmaktadır. Soya proteininin faydaları:

    Yüksek sindirilebilirlik seviyesi vardırÇok düşük karbonhidrat ve yağ seviyesi vardırBağışıklık sistemini desteklerPROTEİN KAYNAKLARIETTEKİ PROTEİN

    Bu proteinin maksadı vücuda ihtiyacı olan aminoasitleri oluşturması için protein kapsülleri vermektir. Tüm ihtiyacımız olan proteini kırmızı etten karşılarken aynı zamanda da vücudumuza yüksek miktarda yağ ve kolesterolde vermiş oluruz. Bu şekilde hızlı bir şekilde irileşmemiz mümkündür. Et proteininden üretilen BEEF PROTEIN ISOLATE tozları da satılmaktadır. Bu tozların üretimi esnasında etin yüksek ısıyla kaynatılması sonucu protein hidrolize edilir ve içerisindeki yağ ve kolesterol ayrıştırılmış olur. Böylece yağsız protein tozu oluşturulmuş olur. Diğerlerinden farkı vücudumuzun ihtiyacı olan yağı da vermesidir.

    BİTKİsel PROTEİN
    Hayvansal bir protein istemiyor ve aynı zamanda da laktoz düşmanı iseniz bitki proteini size göredir. Tıpkı whey protein gibi temel aminoasit türevlerini içermekle birlikte kas yıkımını da engellemektedir. Bitki proteini genel olarak baklagillerde bulunmaktadır. Özellikle bezelyede yüksek oranda proteinle birlikte yüksek oranda da karbonhidrat ve yağ da bulunmaktadır. Ancak bu karbonhidrat ve yağ vücutta depo yapılmaktan ziyade kullanıma hazır vaziyettedir ve iyi bir enerji kaynağıdır.

    YUMURTAdaki PROTEİN

    Yüksek kaliteli ve laktozsuz bir protein çeşididir. Bu protein de soya proteini gibi vejeteryanlar ve laktoz istemeyenler için kaliteli bir protein kaynağıdır. Bir adet yumurtada 6 gram protein bulunmaktadır. Bunun 3’ü beyazında 3’ü ise sarısında bulunmaktadır. Ancak yumurtanın sarısını fazla tüketmek kolesterol arttıracağından dolayı mümkün olduğunca beyazını ayırarak tüketmenizi tavsiye ederim. Yumurtada bulunan protein alacağımız gıdalar içerisinde protein kalitesi bakımından önde gelenlerdendir. Bu sebeple günlük öğünlerimize mutlaka dahil etmeliyiz. Yumurta hakkında ayrıntılı bilgi için Mucize Besin Yumurta başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. Yumurta kaliteli “protein” kaynaklarından birtanesidir
     

Sayfayı Paylaş