Protein tozlarının yol açtığı ürik asit artışı

Benzer durumu bahar aylarında ben de yaşadım. Ürik asidim değil ama kollestrolüm ve creatinin im yüksek çıkmıştı.

Bu testlerden önce yaklaşık 6 ayrdır ON Gold Whey kullanıyordum. Antreman sonrası 1, yatmadan önce 1 ve sabah kalktığımda 1 ölçek olmak üzere. Bunu yanında protein ağırlıklı beslenmeye de dikkat ediyordum. Gün içnde de toplam su tüketimim 2-2,5lt arasında oluyordu.

Testlerden sonra acaba bende mi sorun var yoksa protein tozu mu diye bir deneme yaptım. 1 ay boyunca beslenmemi normale çevirdim ve protein tozunu kestim. Bu süre sonunda test yaptırdığımda değerlerin normale döndüğünü gördüm.

Sonuçta çoğumuz müsabık değiliz ve bu işi spor olarak yapıyoruz. Dıştan iyi görünmek adına içten sağlığı bozmaya gerek yok. Bu nedenle ben 1 ay on 1 ay off şeklinde kullanmaya karar verdim.

günde 3 çgün kullanıp 3 yıldır bu sporu yapan ve sapasaglam olan arkadasım var bende 1 yıldır hergün bir servis kullanıyorum iki kere tahlile gittim cok sükür hersey normal cıktı.Sonucta forumumuzda bi dünya insan var protein tozu kullanan ama sorun yasayanları sayarsak bir elin parmagını gecmez bence sorunu protein tozunda aramak yerinde vücudumuzdaki baska seylerde aramalıyız yoksa forumunun tamamının telef olması gerek ki su forumda tozdan sorun yasadıgını iddia eden konuları arasan yine bulabilecegin konu sayısı 5 i 10 u gecmez.

Sayın Marcelo

Sana protein tozunu bırak diyen bi doktor veya docent senin vucudundaki bi rahatsızlıgın sadece protein tozundan geldigini testle acıklayamayıp direk sana ne kullanıyosun protein tozu deyince haaa bak ondan bırak onu hemen bilmem ne diyorsa iste o adamdan bi halt olmaz..

Testlerini bir de spor hekimine gostermen mumkun mu? Eminim daha farkli bir yaklasimda bulunacaktir.

Öncelikle protein tozu zararsızdır veya zararlıdır diye siyah ve beyaz şeklinde sert iki ayrım yapmak bence hiç doğru değil. Arada oldukça fazla gri alanlar var.

Öncelikle herkesin vücudu, metabolizması farklı. Birisinde zarara yol açmayan ürün diğerinde oldukça kolay zarara yol açabilir. Veya 3 yıldır kullanıyorum birşey olmuyor diyen birinde bu zararlar 4. yılda veya daha uzun vadede ortaya çıkabilir.

Ayrıca son olarak aç parantez söylüyorum böbrek fonksiyonlarını protein de etkiler su da. Sen tutup kilo başına atıyorum 4-5gr protein alırsan onu atmak için gerekli suyu da içsen böbreklerin strese girecektir. Ha genetiğin iidr bunu kaldırsın o ayrı ama kaldıramazsan geri dönüşün olmaz. Hatta böbreğini süzme kapasitesini gösteren testler var. Bunların sonucuna göre alacağın su ve protein miktarını ayarlayabilirsin.

Birinin vücudu kilo başı 2gr protien i sorunsuz sentezleyebilirken diğerinde bu sorun çıkarabilir.

Burada önenmli olan "supplementler bişi yapmaz" mantığı yerine elden geldiği kadar bu ürünleri kullandığımız sürede kan testleri yaptırıp etkilerini görmek. eğer kötü sinyal varsa da ürün kullanımını kesmek. Çünkü her ne kadar bu ürünler doğal kaynaklardan üretilse de işin içinde bir fabrikasyon var. İşin içine fabrikasyon girdiğinde de sağlık tehdidi az yada çok her zaman var.

Unutmayın ki bu anaerobik olması ve beslenme rutini nedeniye zaten vücuda ekstra bir yük bindiriyor. Kas yıkım-yapım metabolizması üre, ürik asit, kreatinin vb atıklar ile karaciğer ve böbrekler üzerinde baskı oluşturuyor. bu baskı limitleri geçmişse bir sorun var demektir. Sorun kaynağı ister vücudumuz ister supplement olsun, bu sorunu sürdürme ve daha kötüye götürme potansiyeli olan davranışları sürdürmek sağlığımızı kaybetmek demektir.

Benim anlatmak istediğim eğer ortada bu konudakine benzer bir durum var ise tutup da protein i kullan, bişi olmaz, zararsızdır denmemelidir.

Back
Yukarı