protein miktarları

mrb arkadaslar vg yapanlar basta en cok aldıkları protein tavuk pirinç yumurta ama bazı baklagıller ve yicekler varki protein miktarı basına yukardakı saydıklarımdan daha fazla ve sizle bu bilgileri paylasmak istedimBazı yiyeceklerin 100 gramlarındaki protein miktarlarına bakacak olursak;
  • Kuzu eti 17 g
  • Dana eti 18,7 g
  • Tavuk eti 19 g
  • Balık 19 g
  • Süt 3,5 g
  • Beyaz peynir 16,8 g
  • Yumurta 12,8 g
  • Nohut 19,2 g
  • Mercimek 23,7 g
  • Soya fasulyesi 20 g
  • Ceviz 15 g
  • Buğday 11,5 g
  • Pirinç 7,1 g
  • Mısır 9,4 g
  • Ekmek 7,8 g
  • fındık 12.6
  • ye fıstığı 25.5
  • susam 20.0
  • makarna 11.0
  • böbrek 16,0
  • karaciğer 20
  • kaşar peyniri 31.00
  • 4 incir 22.00
  • umarım size faydalı olmusumdur iyi gunler
 
Son düzenleme:
baklagıller bıtkısel proteın ıcerır tabııkı bıtkısel proteın almak gerekır fakat bunu zaten yedıgımız karbonhıdratlarla ve sebzelerle karsılıyoruz.ornegın 100 gram yulaf ezmesınde yaklasık 12 gram proteın vardır bu bıtkısel proteındır. bıtkısel proteının yanında hayvansal proteınde tuketılmelıdır; sut urunleri, et, yumurta
 
Buradaki beyaz peynir hangi tür peynir acaba bilen yazabilirmi? Genellikle lor peyniri tavsiye ediliyor ama yemesi de çok zor. Ben mesela gene yağsız olduğunu sandığım (inşallah öyledir :) ) köy peynirini çok seviyorum ve kolay tüketiliyor. Fikriniz nedir merak ediyorum.
 
Back
Yukarı