Protein KEK Tarifi ( RESİMLİ )

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve BaLy0z tarafından 2 Nisan 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. BaLy0z
    Offline

    BaLy0z Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Malzemeler
    150 gr öğütülmüş yulaf ezmesi
    5 ölçek protein tozu ( Ben BSN syntha-6 çilekli kullandım )
    6 yumurta - 3 beyazı 3 tam
    1 paket kabartma tozu
    100 gr öğütülmüş ceviz
    Kıvama göre süt ( 300 ml civarı yeterli oluyor )

    - Arkadaşlar yapımı çok basit. Derin bir kapta bütün malzemeleri karıştırıyoruz ve kek hamuru kıvamını alıyor. Sütü çok koymadan yapın sıvı olabilir. Çok katı olursa azar azar eklersiniz. Daha önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında yarım saat civarı pişiriyoruz. Fırına göre değişir bu süre ara ara kontrol edersiniz. Afiyet olsun.
    Not: Arkadaşlar diyebilirsiniz protein tozu pişince değerini kaybediyor. Kaybediyor diyenlerde var kaybetmiyor diyenlerde. Youtubede birçok video var yabancı kişilerin yapmış olduğu. Bu şekilde pişirerek kek, waffle, protein bar vs. bir çok tarif yapıyorlar. Bozuluyor olsa onlar yapmaz diye düşünüyorum. Ve bilgisine güvendiğim prof. bir abimden aldığım bilgi de bu yönde. Kendisi bu keki sık sık tüketmekte. Siz sormadan açıklamak istedim. İsteyen bu şekilde yapabilir. Kafasında soru işareti kalan yapmaz arkadaşlar.
    - Besin değeri olarak sadece yulaf yumurta ve protein tozu üzerinden hesapladım. Ben 6 parçaya bölüyorum. Tek parçada 25-30 gr arası protein, 25 gr civarı karbo var afiyet olsun. 541.jpg
     
    kaka ve Ozkan44 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş