protein ihtiyacimi nasil karsilarim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carpi79
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yas:16 boy:176 kilo:75 body ye baslayali 1 hafta oldu ben ogrenciyim yemeğimde aksaklıklar oluyor protein tozu dişinda onerileriniz nelerdir

tavuk göğsü,lor peyniri,yumurta,süt,yoğurt yani aklına daha bir çok şık gelebilir

günde ne kadar ekmek pilav vs yemeliyim şuan karbonhidrat olarak 2-3 dilim kepekli ekmek 1 tabak bulgur pilavi yiyorum

2-3 dilim ekmek ve 1 porsiyon bulgur sana yetmez onu söyleyeyim
protein kilo çarpı 1.5 ya da 2 olmalı kas kütlesine göre değişiklik gösterir definasyonda 2.5 a kadar çıkılabilir
diyette değilsen karbonhidrat en az kilo çarpı 3.5 vucudunun verdiği tepkilere göre yağlanma vs gibi olaylara gözlemleyerek 5e 6 ya çıkılabilir
internetten gıdaların besin değerleri yazıp kendine bir program hazırlayabilirsin

16 yaşında bu işe yeni başlamış birisi için kilo x 2 gr protein bence fazla. Vücudun şimdiden öyle bir ihtiyacının olmayacağını düşünüyorum.
Günlük protein ihtiyacını özellikle yumurta ( daha çok beyazı ), ton balığı, lor peyniri, tavuk göğüsü, süt ve daha birçok besinden büyük oranda karşılayabilirsin. Kahvaltını yulaf, müsliyle bitirmen de faydalı olacaktır.
İlerleyen aylarda da hocanın tavsiyeleri doğrultusunda supplement kullanımına başlarsın.
Bol şans...

Back
Yukarı