PROTEIN Hamburgeri - 49 gram protein! - FitYemek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan germel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

germel

Üye
İyi pazarlar arkadaşlar, bugün sizlerle çok lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum; hamburger tarifi :p. Yaparken ağzımın suları akti desem yalan olmaz :)
Malum yağ oranımızı korumak için dışarıda gördüğümüz fastfoodlardan olabildiğince kaçınmaya çalışıyoruz, özellikle canınız çok fazla hamburger çektiğinde fışır fışır yağlarla bol tuzla pişen fastfood hamburgeri yerine evinizde yapacağınız güzel ve sağlıklı bir hamburgerle karnınızı doyurabilirsiniz.Normalde tam buğday hamburger ekmeği kullanıyorum ancak tarifi çekerken markette kalmamıştı o sebeple beyaz hamburger ekmeği kullandım.Videoda verdiğim besin değerleri de beyaz ekmeğe göredir, eğer tam buğday veya kepekli ekmek kullanırsanız çok daha iyi olacaktır.

49 gram proteine ve 12.75 gram yağa sahip hamburgerlerimiz.Tarifteki malzemelerle 2 adet bu değerlere sahip hamburger çıkmaktadır, yani toplamda 98 gram protein.Hazırlayıp birini bir gün, diğerini öbür gün yiyebilirsiniz.

FitYemek kanalı da bana aittir; video veya tarifler hakkında yorumlarınıza, tavsiyelerinize açığım.Bu güne dek verdiğiniz tavsiye ve destekler için teşekkür ederim hepinize. :)

Buyrun video, afiyet olsun ;)

Siz kac gram et pisirdiniZ
Toplam 350 gram pişirdim, 2 parçaya bölünce 175er gram kıymadan hamburger başına 36.75 gram protein geldi.Galeta unundan 0.75, kaşardan 4, hamburger ekmeğinden 7, soğan sarımsak ve karabiberden toplam 0.5 gram protein geldi.Böylece 1 hamburgerde 49 gram protein olmuş oldu.[DOUBLEPOST=1429445812][/DOUBLEPOST]
Antrenman sonrası iyi gider, yüksek glisemik indeks belki böyle tolere edilebilir. Carb-back için de uygun.
Yorumunuz için teşekkür ederim :)

Toplam 350 gram pişirdim, 2 parçaya bölünce 175er gram kıymadan hamburger başına 36.75 gram protein geldi.Galeta unundan 0.75, kaşardan 4, hamburger ekmeğinden 7, soğan sarımsak ve karabiberden toplam 0.5 gram protein geldi.Böylece 1 hamburgerde 49 gram protein olmuş oldu.[DOUBLEPOST=1429445812][/DOUBLEPOST]
Yorumunuz için teşekkür ederim :)
Acaba uno ekmeklerinden kullansak genede hamburger ekmegi Gibi guzel olurmu bu arada kiyma kuru falan olmadi demi

Güzel bir çalışma olmuş, tebrikler. Fakat köfteleri tava ısınmadan attınız. Köfte biraz daha ince yapılır, tava iyice ısındıktan sonra atılır ve mühürlenir, ilk yüzü 4-5 dk diğer yüzü 3 dk pişirilirse daha güzel olur.

Elinize saglik kirmizi et pek sevmiyorum ozellikle kofte ve cesitleri korkulu ruyamdir :D -iskendere hayir demem o ayri hahah- Denenebilir bir tarif

Güzel bir çalışma olmuş, tebrikler. Fakat köfteleri tava ısınmadan attınız. Köfte biraz daha ince yapılır, tava iyice ısındıktan sonra atılır ve mühürlenir, ilk yüzü 4-5 dk diğer yüzü 3 dk pişirilirse daha güzel olur.
Haklısınız. Aslında ısındıktan sonra attım, kurgudan dolayı öyle görünmüş :([DOUBLEPOST=1449318901][/DOUBLEPOST]
Elinize saglik kirmizi et pek sevmiyorum ozellikle kofte ve cesitleri korkulu ruyamdir :D -iskendere hayir demem o ayri hahah- Denenebilir bir tarif
Teşekkür ederim, iskendere kim hayır diyebilir :)

Back
Yukarı