Protein Deposu Besinler

İnternette gezinirken besinlerin 100gr deki protein,yağ,karbonhidrat,su,kcal değerlerini buldum. Dikkatimi çeken 1-2 şey gördüm sizle de paylaşmak istedim.

Taze Fasulye su:90 protein:19 karbo: 7.1 yağ: 0.2 kcal: 32

Dikkat çeken ilk besin bu, ıspanak, bezelye, karalahana halk arasında protein deposu diye bilinsede taze fasulye hem yüksek protein oranı ile hemde düşük yağ oranı ile çok daha iyi bir besin kaynağı olmayı başarmış.

Tavuk(Derisiz) su:68 protein: 24.4 - yağ: 12.8 kcal: 213
Hindi(Pismis) su:63 protein: 26.2 - yağ: 9.4 kcal: 189

Dikkat çeken bir ikinci konu ise hindi ve tavuk. lor peyniri yumurta beyazı ve tavuk bodycilerin vazgeçilmez yiyecekleri olmasına rağmen hindi daha fazla protein ve daha az yağ ve kaloriye sahip.

Böbrek su:75 protein: 16 - - -

Yağ ve karbonhidrat 0 protein miktarı ise azımsanamayacak kadar fazla. Favori besinlerim arasına bunu da yazıyorum.

NOT: Şimdilik bulduklarım bunlar ilginç, alışa gelmişin dışında birşeyler bulabilirsem tekrar yazarım:

NOT2: Besin değerleri alıntısı http://www.spor101.com/category/bugun-ne-yesem/

Okuduğunuz için teşekkürler umarım faydalı olmuştur.

Değerli üyemiz;

Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır.

Önceki Bölüm : Marka Marka Besin Değerleri

Lütfen başlık açarken en doğru bölüme başlık açmaya özen gösteriniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Taze fasulyedeki miktar yanlış, 19 değil 1.9 gr protein olması gerekiyor.

Ayrıca halk da yanlış biliyormuş, ıspanak ve karalahana protein deposu olamaz 100 gramlarında 1-3 gr protein oluyor :)

Son düzenleme:
hyper_Oyeee :D biryerde hata yapıyorsunuz beyler atlar boğalar nasıl bukadar güçlü onlar farkettiyseniz yakından kas yığını olduklarını anlarsınız onlar protein tozumu içiyrlar yoksa otmu yiyorlar?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:17 ----------

Ayrıca şaka biyana sebzelerde protein vardır ama Hayvansal gıdalarla tüketilirse emilim oranı çoğalır

Baktığım sitede 19gr yazıyor fakat belkide haklısındır, site yanlıştır. Geriye kaldı böbrek bakalım onu çürütebilen çıkıcak mı :D

hyper_Oyeee :D biryerde hata yapıyorsunuz beyler atlar boğalar nasıl bukadar güçlü onlar farkettiyseniz yakından kas yığını olduklarını anlarsınız onlar protein tozumu içiyrlar yoksa otmu yiyorlar?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:17 ----------

Ayrıca şaka biyana sebzelerde protein vardır ama Hayvansal gıdalarla tüketilirse emilim oranı çoğalır

Alakası yok her canlının yapısı farklıdır aslanla fare bir değil fare aslanın yediklerini yediği zamanda aslan olmaz

hyper_
Alakası yok her canlının yapısı farklıdır aslanla fare bir değil fare aslanın yediklerini yediği zamanda aslan olmaz

Tamam durumu sana şöle inzah ediyim eskiden atalarımız protein tozu içiyormuydu? okadar güçlü oluyordular.
Et yiyorlardı,Sebze yiyorlardı illa protein tozu alınması şart değil ki
Tamam haklısın yapı ama atın et yediğini görmedin değilmi hiç peki yediği besinden protein alamasa ölür değilmi yada büyüyemez demekki yeşillikte protein var yok değil..
Et ağırlıklı yeşillikte yenilirse birşey elde edilir yani yeşilliksiz et bi işe yaramaz bence,
Etsizde vejeteryan tarzı bi işe yaramaz..;)
kafa_kafa_kafa_kafa_a32:D
Arkadaşlar kızmayın ama protein tozunu gereksiz buluyorum nasıl besinler bizim ihtiyacımızı karşılayamıyor,Bence para kazanmak isteyenler bir oyunu bu protein tozu

Son düzenleme:
Protein tozu ne alaka benim anlattığım şey protein tozuyla alakalı değil

''biryerde hata yapıyorsunuz beyler atlar boğalar nasıl bukadar güçlü onlar farkettiyseniz yakından kas yığını olduklarını anlarsınız''

ben şu cümlene itafen bir şeyler karaladım proteinin lafını bile etmedim ki

yane sen boğalar nasıl bu kadar güçlü ve kaslı dedin bende genetik olduğunu söyledim protein

tozu ne alaka :D

Edit :Protein tozu ise tartışmaya açık tartışabiliriz ,ama yeri burası değil..

Son düzenleme:
Sanırım anlatmak istediğimi anlatamadım ama neise önemli değil.

Nohut , bulgur çok severim bitkisel protein!

Elmayla,portakalı kıyaslamak yanlış olur.Bitkisel proteinleride yabana atmamak gerekir özelliklede uygun kombineler yapıldığında üstüne hayvansal protein tüketildiğinde çok daha iyi sonuçlar çıkıyor.Tabi bu atla insan yapısını karşılaştırmamız anlamına gelmez.:)

nohut, kuru fasulye kısacası baklagiller protein deposu.
"Etli nohut" yemeğide süper bir protein deposu

Back
Yukarı