ulscnkrdmn
Üye
İnternette gezinirken besinlerin 100gr deki protein,yağ,karbonhidrat,su,kcal değerlerini buldum. Dikkatimi çeken 1-2 şey gördüm sizle de paylaşmak istedim.
Taze Fasulye su:90 protein:19 karbo: 7.1 yağ: 0.2 kcal: 32
Dikkat çeken ilk besin bu, ıspanak, bezelye, karalahana halk arasında protein deposu diye bilinsede taze fasulye hem yüksek protein oranı ile hemde düşük yağ oranı ile çok daha iyi bir besin kaynağı olmayı başarmış.
Tavuk(Derisiz) su:68 protein: 24.4 - yağ: 12.8 kcal: 213
Hindi(Pismis) su:63 protein: 26.2 - yağ: 9.4 kcal: 189
Dikkat çeken bir ikinci konu ise hindi ve tavuk. lor peyniri yumurta beyazı ve tavuk bodycilerin vazgeçilmez yiyecekleri olmasına rağmen hindi daha fazla protein ve daha az yağ ve kaloriye sahip.
Böbrek su:75 protein: 16 - - -
Yağ ve karbonhidrat 0 protein miktarı ise azımsanamayacak kadar fazla. Favori besinlerim arasına bunu da yazıyorum.
NOT: Şimdilik bulduklarım bunlar ilginç, alışa gelmişin dışında birşeyler bulabilirsem tekrar yazarım:
NOT2: Besin değerleri alıntısı http://www.spor101.com/category/bugun-ne-yesem/
Okuduğunuz için teşekkürler umarım faydalı olmuştur.
Taze Fasulye su:90 protein:19 karbo: 7.1 yağ: 0.2 kcal: 32
Dikkat çeken ilk besin bu, ıspanak, bezelye, karalahana halk arasında protein deposu diye bilinsede taze fasulye hem yüksek protein oranı ile hemde düşük yağ oranı ile çok daha iyi bir besin kaynağı olmayı başarmış.
Tavuk(Derisiz) su:68 protein: 24.4 - yağ: 12.8 kcal: 213
Hindi(Pismis) su:63 protein: 26.2 - yağ: 9.4 kcal: 189
Dikkat çeken bir ikinci konu ise hindi ve tavuk. lor peyniri yumurta beyazı ve tavuk bodycilerin vazgeçilmez yiyecekleri olmasına rağmen hindi daha fazla protein ve daha az yağ ve kaloriye sahip.
Böbrek su:75 protein: 16 - - -
Yağ ve karbonhidrat 0 protein miktarı ise azımsanamayacak kadar fazla. Favori besinlerim arasına bunu da yazıyorum.
NOT: Şimdilik bulduklarım bunlar ilginç, alışa gelmişin dışında birşeyler bulabilirsem tekrar yazarım:
NOT2: Besin değerleri alıntısı http://www.spor101.com/category/bugun-ne-yesem/
Okuduğunuz için teşekkürler umarım faydalı olmuştur.