Protein Bar

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve MuhtarAga tarafından 19 Şubat 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. MuhtarAga
    Offline

    MuhtarAga Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2012
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Merhaba arkadaşlar, dün akşam bir protein bar denemesi yaptım ve sizlerle paylaşma gereği hissettim. Öncelikle elimde mutfak tartısı olmadığı için gramaj konusunda yaklaşık değerlerle çalıştım. Çok fazla mutfak tecrübem yok ama sizlerin tecrübesi varsa benim yaptığımdan daha iyisini mutlaka yapabilirsiniz.
    Malzemelere gelecek olursak;
    120-130 gram civarı yulaf ezmesi,
    60 gram çikolatalı protein tozu(ultimate prostar kullandım ben)
    200-250 gram bitter çikolata (ben %80 bitter ve %70 bitter kullandım)
    1-1.5 avuç kadar kuruyemiş (ben yerfıstığı, antep fıstığı, ceviz ve badem kullandım -çoğunluğunu yer fıstığı yaptım-)
    1 çay kaşığı keten tohumu
    1 çay kaşığı tarçın
    1'er tutam hindistan cevizi ve susam
    1 büyük muz ve 50ml kadar süt(light süt kullandım)
    Bir miktar bal ve 1 çay kaşığı keçiboynuzu pekmezi tozu(opsiyonel olarak koyabilirsiniz)
    Tarife gelirsek;-Öncelikle yulaf ezmesini ezmesini blender yardımıyla toz haline getirip bir kaba koyuyoruz diğer malzemeleri ekleyeceğimiz. Daha sonra kuruyemişlerimizi blenderdan geçirip onları da toz haline getiriyoruz(yulafla beraber yapmama nedenim kuruyemişler yağlı olduğu için yulafın toz olmasını engellimesi) ve bunları da kabımıza döküyoruz. Protein tozumuzu da o kaba koyduktan sonra içine keten tohumu, tarçın, hindistan cevizi ve susamımızı da koyuyoruz. Sonra muzu blenderdan rahat geçirmek için bir miktar sütümüzle beraber blenderdan geçirip kabımıza döküyoruz. Kabımızda olan malzemeleri bir güzel karıştırıyoruz ve son malzeme olarak belirttiğim bal ve keçiboynuzunu da ekleyebilirsiniz. Harcımızı iyice karıştırıp kenarda bekletiyoruz ve diğer aşamaya geçiyoruz. IMG_6352.JPG
    Çikolatalarımızı ben mari usulü eriteceğiz eritmeden evvel çikolataları eriteceğimiz kabı biraz sıvı yağ ile yağlarsak çikolata açısından daha iyi olur(ben zeytinyağı ile yağladım az bir miktar). Fotoğrafta görünen şekilde bir şey olacak çikolatamız. Daha sonra yapım aşamasına geçeceğiz. IMG_6353.JPG
    Bu aşamada uygun küçük bir kabınız varsa o kaptan biraz büyük şekilde yağlı kağıdınızı koyun ve taban kısmına erittiğiniz çikolatayı dökün ve buzluğa kaldırın. Takribi 5-10 dk yeterli olacaktır. Daha sonra tabandaki donmuş çikolatanızın üzerine harcımızı koyacağız yanlardan hafif boşluk bırakarak, çünkü çikolata yan bölgeleri kapatacak. Ve evet şimdi, harcımızı koyduktan sonra üzerine artık erimiş çikolatamızı döküp buzluğa kaldıracağız. Gördüğümüz gibi benim kabım çok uygun değildi ve biraz harcım arttı ama görünüm bu şekilde olacak.
    IMG_6377.JPG
    Buzlukta yaklaşık 10-15 dk beklettikten sonra buzdolabına koyabilirsiniz ya da yiyebilirsiniz. Sonuç resimlerini atmadan evvel tadından bahsedeyim. Tadı probisi andırıyor. Biraz uzun yazdım ama deneyecek olanlara afiyet olsun. Makro ve mikro değer hesaplaması yapmadım ama tatlı ihtiyacınızı böyle karşılayabilirsiniz.
    IMG_6380.JPG
    IMG_6381.JPG
     
  2. BamBam16
    Offline

    BamBam16 Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2014
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Hukuk
    Yer:
    Bursa/Ankara
    Çok güzel görünüyor:) yolla deneyelim:D
     
  3. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.354
    Beğenileri:
    6.189
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    su Protein bar olayini 100 milyon degisik tarifle 100 milyon defa denedim ve 100 milyon defa basarisiz oldumya lanet olsun benim kabiliyetime:)el becerime:)
     

Sayfayı Paylaş