Protein alımına dikkat etmezsek ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elite35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

elite35

Üye
Örneğin spora 10-15 gün ara verdiğimiz zaman protein alımına dikkat etmezsek ne olur ?
Ben 15 gündür spor yapmıyorum ilk 1 hafta düzenli beslendim ama son 1 haftadır dikkat etmiyorum. Yani spor yaptığım zamanlardan çok daha az protein içerikli besleniyorum. Bunun ne gibi zararı olur bana ?

Spor yapmıyorsan fazla protein almak zararlıdır aslında sonuçta çalışıp parçaladığın ve iyileşmesi gereken kas grupların yok fazla protein yüklemek de doğal olarak zararlı olacaktır hatta daha da kötü yapıp vücuda zarar verebilir. Spor yapmıyorsan da düzenli beslenmeye çalış süreklü fast food - abur cubur vb tüketme. Yağ tuz şeker falan abartma :)

aynı şeyi düşünüyorum ama acaba bu bana kas kaybı olarak döner mi diye de düşünmüyor değilim..

Çok can sıkıcı durum..

Spor yapmadığınız zamanlar günde 50 - 60 gr protein yeterlidir fakat spor yaptığın zamanlar günde ağırlığının 2,5 katı kadar gram protein almalısın yoksa yaptıkların çöpe gider daha da inersin ( örneğin 70 kiloysan 70 . 2,5 = 175 gr protein almalısın günde )

Spor yapmadığınız zamanlar günde 50 - 60 gr protein yeterlidir fakat spor yaptığın zamanlar günde ağırlığının 2,5 katı kadar gram protein almalısın yoksa yaptıkların çöpe gider daha da inersin ( örneğin 70 kiloysan 70 . 2,5 = 175 gr protein almalısın günde )
Bu rakam kesin değil değişkendir ideali 0.8 - 1 - 1.5 - 2 - 2.5 değişebilir 2 gr yada yakın bi rakam idealdir bence

Back
Yukarı