Protein Ağırlıklı Omeltler

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve MrMuscle14 tarafından 11 Mayıs 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. MrMuscle14
    Offline

    MrMuscle14 Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Hemşire
    Yer:
    İstanbul
    #1 Yulaflı omlet

    Toplam Besin Değerleri:

    Kalori: 410 kcalKarbonhidrat: 24 gProtein: 34 gYağ: 23 g

    Malzemeler:

    Yumurta: 2 adet
    Yumurta akı: 2 adet
    Yulaf kepeği/yulaf ezmesi: 3 yemek kaşığı
    Lor peyniri/yağsız beyaz peynir: 5 yemek kaşığı
    Maydanoz: 5-6 dal, ince kıyılmış
    Süt: 1 kahve fincanı
    Sıvı yağ: 1 tatlı kaşığı
    Tuz-baharat

    Yapılışı:

    Yumurtaları yulaf kepeği veya yulaf ezmesi ile çırpın,
    Peynir ve maydanozu ilave edip karıştırın,
    İsteğe göre süt, tuz ve baharat ekleyin,
    Sıvı yağı omlet tavasına alıp geniş bir ocakta, kısık ateşte ısıtın,
    Karışımı ortadan başlayarak eşit şekilde tavaya yayın,
    Ağzını kapatıp kısık ateşte 8-10 dk. pişirin,
    Bir tabak yardımı ile çevirip diğer yüzünü de 2-3 dk. pişirin,
    Omletiniz servise hazır, afiyet olsun.

    #2 Ispanaklı-mantarlı omlet

    Toplam Besin Değerleri:

    Kalori: 500 kcalKarbonhidrat: 25 gProtein: 33 gYağ: 32 g

    Malzemeler:

    Yumurta: 3 adet
    Mantar: 1 su bardağı, küp kesilmiş
    Ispanak: Yarım su bardağı, ince kıyılmış
    Lor peyniri/yağsız beyaz peynir: 3 yemek kaşığı
    Süt: 1 kahve fincanı
    Tam buğday unu: 2 yemek kaşığı
    Tereyağı: 1 tatlı kaşığı
    Sıvı yağ: 1 tatlı kaşığı
    Tuz-baharat

    Yapılışı:

    Tereyağını küçük bir tavada eritin,
    Mantar ve ıspanağı bir tutam tuz ekleyerek soteleyin,
    Yumurtaları derin bir kaba kırıp çırpın,
    Un, süt, tuz ve istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın,
    Sıvı yağı omlet tavasına alıp geniş bir ocakta, kısık ateşte ısıtın,
    Yumurtalı karışımı ekleyip kenarlar belirene kadar pişirin,
    Üzerine lor peynirini, sotelenmiş mantarı ve ıspanağı ilave edin,
    Ağzını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 10 dk. pişirin,
    Bir tabak yardımı ile çevirip diğer yüzünü de 2-3 dk. pişirin,
    Omletiniz servise hazır, afiyet olsun.

    #3 Tavuklu omlet

    Toplam Besin Değerleri:

    Kalori: 345 kcalKarbonhidrat: 5 gProtein: 25 gYağ: 24 g

    Malzemeler:

    Yumurta: 2 adet
    Tavuk göğsü: 1 küçük parça, küp kesilmiş
    Mısır: 2 yemek kaşığı
    Sivri biber: 1 adet, ince doğranmış
    Yoğurt: 1 yemek kaşığı
    Kaşar peynir: 1 yemek kaşığı, rendelenmiş
    Sıvı yağ: 1 tatlı kaşığı
    Tuz-baharat

    Yapılışı:

    Sıvı yağı büyük bir tavaya alıp ısıtın,
    Tavuk göğsü ile biberi yaklaşık 5 dk. soteleyin
    Tavuk pişerken yumurtaları ayrı bir kapta çırpın,
    Yoğurt, kaşar peyniri, mısır, tuz ve istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın,
    Hazırladığınız karışımı, pişmekte olan tavuğun üstüne ekleyip yayın,
    Kısık ateşte ağzı kapalı olarak yaklaşık 10 dk. pişirin,
    Bir tabak yardımı ile çevirip diğer yüzünü de 2-3 dk. pişirin,
    Omletiniz servise hazır, afiyet olsun.

    #4 Sebzeli gurme omlet

    Toplam Besin Değerleri:

    Kalori: 400 kcalKarbonhidrat: 40 gProtein: 30 gYağ: 17 g

    Malzemeler:

    Yumurta: 2 adet
    Yumurta akı: 1 adet
    Lor peyniri/yağsız beyaz peynir: 3 yemek kaşığı
    Süt: 1 kahve fincanı
    Soğan: 1 küçük boy, küp kesilmiş
    Sivri biber: 1 adet, ince doğranmış
    Domates: 1 orta boy, küp kesilmiş
    Maydanoz: 1/5 demet, ince doğranmış
    Tam buğday unu: 3 yemek kaşığı
    Tereyağı: 1 tatlı kaşığı
    Çörekotu: 1 tatlı kaşığı
    Tuz-baharat

    Yapılışı:

    Yumurtaları derin bir kaba kırıp iyice çırpın,
    Soğan, biber ve domatesi ekleyip karıştırın,
    Süt, lor peyniri, maydanoz ve unu karışıma ilave edin,
    Çörekotu, tuz ve istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın,
    Tereyağını büyük bir tavaya alıp ısıtın,
    Karışımı ortadan başlayarak eşit şekilde tavaya yayın,
    Tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte 8-10 dk. pişirin,
    Bir tabak yardımı ile çevirip diğer yüzünü de 2-3 dk. pişirin,
    Omletiniz servise hazır, afiyet olsun.

    #5 Pirinçli omlet

    Toplam Besin Değerleri:

    Kalori: 690 kcalKarbonhidrat: 55 gProtein: 27 gYağ: 40 g

    Malzemeler:

    Yumurta: 3 adet
    Haşlanmış pirinç/önceden kalan pilav: 1 su bardağı
    Patates: 1 orta boy, küp kesilmiş
    Süt: 1 kahve fincanı
    Sıvı yağ: 1 tatlı kaşığı
    Tuz-baharat

    Yapılışı:

    Sıvı yağı orta boy bir tavaya alıp ısıtın,
    Patatesi ekleyip pembeleşinceye kadar kızartın,
    Bu sırada yumurtaları ayrı bir kapta çırpın,
    Süt, pirinç, tuz ve istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın,
    Hazırladığınız karışımı, pişmekte olan patatesin üstüne ekleyip yayın,
    Kısık ateşte ağzı kapalı olarak yaklaşık 10 dk. pişirin,
    Bir tabak yardımı ile çevirip diğer yüzünü de 2-3 dk. pişirin,
    Omletiniz servise hazır, afiyet olsun.
    ------------

    Yeni geldim buraya arkadaşlar gören olursa umarım yardımı dokunur iyi forumlar.
     
    Enes Drmz bunu beğendi.
  2. nazirheyal
    Offline

    nazirheyal Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2015
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Sağolunuz tamda istediğim gibi tarifler var ellerinize sağlık :)
     

Sayfayı Paylaş