Programda değişikliğe gitmek mantıklımı?

Pek çok yerde görüyorum belli bi süre sonra kasları şaşırtalım diye program değişikliği yapmamız yapmasak bile set sayısında felan değişikliğe gitmemiz söyleniyor.Ve haftada 4 gün olan programı 5 güne çıkarmayı düşünüyorum ne ekleyip ek bi gün daha çıkarabilirim.Aşağıda benim evde yaptıgım program bulunuyor toplamda 3 aydır yapıyorum.Varsa eksik olarak gördüğünüz hareket varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

Ant. öncesi Isınma:
Mountain Climbers: 2 *15
Jumping Jack: 2 *10
High Knees: 2 *15
Push Ups: 2 *12
Pazartesi - Göğüs/Triceps
Pushup: 4 *15
Bench Press: 4 *15
Close Grip Bench Press: 4 *15
Dumbell Fly: 4 *15
Dumbbell Triceps Extensions: 4 *15
Dumbbell Kickback: 4 *15
Salı - Sırt/Biceps
Dumbbell: 4 *15
Deadlift: 4 *15
Shrugs: 4 *15
Barfiks: 5 *5
Biceps Curl Z Bar: 4 *15
Hammer Curl: 4 *15
Seated Dumbbell Biceps Curl: 4 *15
Perşembe - Omuz/Biceps
Seated Military Press: 4 *15
Side Lateral Raise: 4 *15
Alternate Front Raise: 4 *15
Biceps Curl Z Bar: 4 *15
Hammer Curl: 4 *15
Upright Row Z Bar: 4 *15
Cuma - Bacak
Burpees: 2 *15
Mountain Climbers 3 *18
Squat: 3*15
Dumbbell Lunges: 6 *16
Dumbell Squat: 6*16

Valla program iyi gözüküyor yalnızca ben olsam GÖĞÜS/BİCEPS,,,SIRT/TRICEPS şeklinde çalışırdım.O da tabi kişisel öyle rahatsanız öyle çalışırsınız.Ben şaşırtma dediğimiz şeyleri uyguladığımda açıkcası pressler flylar falan sabit kalıyor.Diğer hareketlere alteratif bularak yapıyordum 1 hadi en fazla 2 hareket değiştiriyorum.Mesela omuz için öne kaldırışın yerine arka omuzu çalıştıracak
barbell behind neck press ekleyebilirsiniz.İki gün z bar yerine de bir gün düz bar belki işinize yarar.

Valla program iyi gözüküyor yalnızca ben olsam GÖĞÜS/BİCEPS,,,SIRT/TRICEPS şeklinde çalışırdım.O da tabi kişisel öyle rahatsanız öyle çalışırsınız.Ben şaşırtma dediğimiz şeyleri uyguladığımda açıkcası pressler flylar falan sabit kalıyor.Diğer hareketlere alteratif bularak yapıyordum 1 hadi en fazla 2 hareket değiştiriyorum.Mesela omuz için öne kaldırışın yerine arka omuzu çalıştıracak
barbell behind neck press ekleyebilirsiniz.İki gün z bar yerine de bir gün düz bar belki işinize yarar.
tavsiyelerin için teşekkür ederim barbell behind pressi ekledim programıma. iki gün z barı şuanlık değiştiremicem çünkü elimde düz bar yok ve önümüzdeki ay 213cm düz bar almak için bütçeden kısıyorum ufak ufak ekstra masraf açmak istemiyorum en azından şimdilik

Back
Yukarı