Programa bi göz atarmısınız lütfen..

Selamun Aleyküm bi sorum olucaktı yardımlarınız için simdiden tesekkürler.

Sırf bulk büyüme için haftada 2 gün gögüs calısmayı düşünüyorum.

İlk gün şöyle ;

Bench Press 12-10-8-6
Bench Dambıl Press 12-10-8-6
Incline Bench Press 12-10-8-6
Incline Bench Dambıl Press 12-10-8-6
Decline Bench Press 12-10-8-6

Araya bi 3 gün kadar dinlenme koyup 2. programda şöyle

Yatarak yana açış 12-10-8-6
Cable Cross 12-10-8-6
Pullover 12-10-8-6

Bu programı düşünüyorum ama ilk gün 5 press zarar verirmi bunu ögrenmek istiyorum.
Cevaplarınızı bekliyorum. Tesekkür Ederim.

Bu programın amacı nedir?

İlk gün o kadar press nie yapıyorsun, bench press ile dunmbell bench press zaten aynı bölgeyi vuracak. Aynı durum Incline lar için geçerli. Keza 2.gün prog ise hep izole hareketler var. Bence 1 ile 2. gün hareketlerini kombine etmelisin

günde 4 hareketi geçmeden 1 pres 1 açış yada pres+press ,açış üzerine izole hareket gir.
bir antremandan üst ve orta göğüs çalışıyorsan diğer antremanda orta ve alt göğüs gir.son hareket bir antremadna crosover yapıyorsan dieğrinde pullover yap.

5 pres girmek seni geliştirmez tam tersine var olan aksıda yıkar

konu sonunda zaten sende zarar verirmi diye sormuşsun banada kalırsa evet zarar verir...azaltmaya bak..aynı etkiyi veren hareketleri düzenelersen sorun kalmayacaktır..Vücuda fazla yük bindirmek ..gelişmeyi hızlandırmak demek değildir....

ve neden 2 günden sonra 3 günlük dinlenme yapıyorusun...buda fazla bana kalırsa...çünkü göğüsten sonra yine göüse girmiyorsun..kol-omuz oalrak düşünrsek..dinlenme süreni 1 oda az ise 2 gün olarak ayarla ...

kolay gelsin...

Back
Yukarı