jetthefast
Üye
arkadaslar oncelikle ilk mesajim oldugu icin herkesi emekler icin tebrik etmek istiyorum. forumda gercekten cok guzel bilgiler var. yaklasik olarak 10 aydir bu sporu yapiyorum. su an yurt disindayim ve body calismaya devam ediyorum yanliz bulundugum kasabada salon var fakat hocalar vucud gelistirmekten cok fazla anlamiyorlar. burda genelde fitness hocasi bulunuyor. son kullanmakta oldugum programin suresi bitti ve hareketleri degistirmek gerek ve bunun icin profesyonel yada salon olan ve tecrubesi olan burdaki hocalardan yardim isteyeyim dedim.
onceki programlari ve surelerini asagiya yaziyorum. bildigim kadariyla programi 3 ayda bir yenilemek gerek ki hareketler degistikce vudun tepkisi artar diye biliyorum. benim de biraz nacizane tecrubem olsa da (forumlardan ve okunan metinlerden) tecrubeli bir hocanin programini kesinlikle oneriyorum yoksa bosa calisiriz.
1. hazirlik programi 2 ay kullandim. (bunu yazmiyorum herkesce malum. her antremanda temel hareketleri tekrarliyoruz.
2. program. 3 ay kullandim. gittigim salonun hocasi yazmisti. tum hareketlerin tekrar sekli piramid yani 12-10-8-6:
1. gun gogus bicepsis
bench press 12-10-8-6
bench press incline 12-10-8-6
butterfly 12-10-8-6
dumbell flyn 12-10-8-6
burbell curl
scott curl (z bar)
dumbell curl
mide
2. gun sirt bacak
Lat pulldown
seated cable row
Dumbbell Rowing
leg extension
leg curl
calf
mide
3. gun omuz triceps
omuz press
makine omuz yana acis
Upright row
(EZ Bar Triceps Extension) arkadan alma tricepsis
fransiz dumbell
push down tricepsis
3. programim 5 ay oldu kullaniyorum. gene salonun hocasi yazmisti.:
1. gun gogus biceps
bench press incline
bench press
cable cross gogus sikistirma
dumbell pull over
burbell curl
egik sehpada dumbel curl
consantre curl
2. gun sirt bacak
lat pull down
lat pull down on taraf
seated cable row
leg extension
leg curl
calf
3. gun omuz triceps
smith machine arka omuz
smith machine on omuz
lateral on omuz
one egilerek lateral raise
(http://www.bodybuilding.com/exercis...r-dumbbell-rear-delt-raise-with-head-on-bench)
push down tricepsis
Standing Bent-Over One-Arm Dumbbell Triceps Extension
(http://www.bodybuilding.com/exercis...-bent-over-one-arm-dumbbell-triceps-extension)
hareketleri degistirirken hocalarimiz bilir bazi hareketler temel harekettir bazi hareketler ise kasin belli bir bolgesine etki ederler. o yuzden netten benzer hareket bulup da onlarla degistirmek istemedim.
tesekkur ederim.
onceki programlari ve surelerini asagiya yaziyorum. bildigim kadariyla programi 3 ayda bir yenilemek gerek ki hareketler degistikce vudun tepkisi artar diye biliyorum. benim de biraz nacizane tecrubem olsa da (forumlardan ve okunan metinlerden) tecrubeli bir hocanin programini kesinlikle oneriyorum yoksa bosa calisiriz.
1. hazirlik programi 2 ay kullandim. (bunu yazmiyorum herkesce malum. her antremanda temel hareketleri tekrarliyoruz.
2. program. 3 ay kullandim. gittigim salonun hocasi yazmisti. tum hareketlerin tekrar sekli piramid yani 12-10-8-6:
1. gun gogus bicepsis
bench press 12-10-8-6
bench press incline 12-10-8-6
butterfly 12-10-8-6
dumbell flyn 12-10-8-6
burbell curl
scott curl (z bar)
dumbell curl
mide
2. gun sirt bacak
Lat pulldown
seated cable row
Dumbbell Rowing
leg extension
leg curl
calf
mide
3. gun omuz triceps
omuz press
makine omuz yana acis
Upright row
fransiz dumbell
push down tricepsis
3. programim 5 ay oldu kullaniyorum. gene salonun hocasi yazmisti.:
1. gun gogus biceps
bench press incline
bench press
cable cross gogus sikistirma
dumbell pull over
burbell curl
egik sehpada dumbel curl
consantre curl
2. gun sirt bacak
lat pull down
lat pull down on taraf
seated cable row
leg extension
leg curl
calf
3. gun omuz triceps
smith machine arka omuz
smith machine on omuz
lateral on omuz
one egilerek lateral raise
(http://www.bodybuilding.com/exercis...r-dumbbell-rear-delt-raise-with-head-on-bench)
push down tricepsis
Standing Bent-Over One-Arm Dumbbell Triceps Extension
(http://www.bodybuilding.com/exercis...-bent-over-one-arm-dumbbell-triceps-extension)
hareketleri degistirirken hocalarimiz bilir bazi hareketler temel harekettir bazi hareketler ise kasin belli bir bolgesine etki ederler. o yuzden netten benzer hareket bulup da onlarla degistirmek istemedim.
tesekkur ederim.