Program Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan f3l1x
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

f3l1x

Üye
Öncelikle kendimden kısaca bahsedeyim yaşım 18 boy 1.74 kilo 70 ancak baya bir yağlı vücudum var. Son 2 yıldır asosyalin önde gideniyim . Bundan 1 ay önce buna artık dur demenin vakti geldiğini daha da geç olmadan bir yerlerden başlamak gerektiğini düşünüp spor salonuna yazılmaya karar verdim. Yemek konusuna gelirsek düzenim 1 ay öncesine kadar aynı şu şekildeydi:
Ciddi anlamda yılın her günü herhangi bir saatte 1 öğün döner + bol bol asitli içecekler acıkmaya başladığımda cips,hazır kek, çubuk kraker ,bisküvi gibi abur çubukları tüketiyordum.Bunları yapıp birde hareketsiz kalınca vücut diye bir şey kalmadı . Ancak 1 aydır beslenmemi büyük ölçüde düzelttim (en azından öyle düşünüyorum ekmek tamamen kaldırdım, şeker neredeyse yok denecek kadar az abur cubur yerine bol bol meyve ve kuruyemiş tüketiyorum) geriye program bulmak kaldı. Kendimce araştırma yaptım benim için en ideali Stronglift 5x5 olduğunu düşünüyorum gerek yıllardır hareketsiz kasları güçlendirmek gerek yağ yakımı olsun .Başlamadan önce sizlere bir danışmak istedim şuan her türlü önerilerinize açığım.
Bu arada programı yapmış olanlar varsa mesaj atabilir mi sormak istediğim 1-2 soru var :)

Stronglifts 5x5 gerçekten etkili ve güzel bir program.
Güç ve kas anlamında gayet güzel sonuçlar elde edersin düzenli gidip düzgün beslenirsen.
Bende stronglifts uyguluyorum https://www.bodyforumtr.com/threads/ackres-strong-lifts-5x5.133091/ bu linkten gelişimimi ve program hakkındaki yorumlarımı görebilirsin.
Ancak 1 aydır sporla uğraşıyormuşsun sana tavsiyem önce hareketlerin düzgün formlarını internetten defalarca izleyip tekrarlaman ve formu oturtman olur.
Acele etmeden hareketlerin formlarını olabildiğince iyi seviyeye getir ve ağırlıkları başlarda tavsiye edilen rakam ile iyi olur.
Şuan mesela benimde bazen form bozukluklarım ortaya çıkıyor özellikle ağırlıklar artınca o bakımdan bu noktada dikkat etmeni öneririm.
Devamı zaten gelecektir ağırlıklar artacaktır 3 kez üst üste fail olursan da %10luk ağırlık azalt ve gelişim tekrardan devam edecektir.

Stronglifts 5x5 gerçekten etkili ve güzel bir program.
Güç ve kas anlamında gayet güzel sonuçlar elde edersin düzenli gidip düzgün beslenirsen.
Bende stronglifts uyguluyorum https://www.bodyforumtr.com/threads/ackres-strong-lifts-5x5.133091/ bu linkten gelişimimi ve program hakkındaki yorumlarımı görebilirsin.
Ancak 1 aydır sporla uğraşıyormuşsun sana tavsiyem önce hareketlerin düzgün formlarını internetten defalarca izleyip tekrarlaman ve formu oturtman olur.
Acele etmeden hareketlerin formlarını olabildiğince iyi seviyeye getir ve ağırlıkları başlarda tavsiye edilen rakam ile iyi olur.
Şuan mesela benimde bazen form bozukluklarım ortaya çıkıyor özellikle ağırlıklar artınca o bakımdan bu noktada dikkat etmeni öneririm.
Devamı zaten gelecektir ağırlıklar artacaktır 3 kez üst üste fail olursan da %10luk ağırlık azalt ve gelişim tekrardan devam edecektir.
Cevabın için teşekkürler ancak spora başladığım günden beri bu programı düşünüyordum yani düzgün formlarını anlamak için kendi sitesinde yazdıklarını + bir çok video izledim tek yapmam gereken bunları hayata geçirmek :D

Cevabın için teşekkürler ancak spora başladığım günden beri bu programı düşünüyordum yani düzgün formlarını anlamak için kendi sitesinde yazdıklarını + bir çok video izledim tek yapmam gereken bunları hayata geçirmek :D
Yahu bu programı en azından 5*8 şeklindede uygulayamazmıyıx

Back
Yukarı