Program ne sıklıkla değiştirilmeli?

Programımızı ne sıklıkla değiştirmeliyiz ne zaman başka hareket eklemeliyiz?Şimdi biliyorum herkes diycek onu sen deneyerek bulacaksın ama işte anlaşılmıyor ki çok yavaş sonuc veren bir spor body nasıl anlıycam hangi progrmn daha çok işe yaradıgını

3 ayda bir benim için idelidir. Kim buldu bu 3 ayı dersen bende en güzel etkiyi bu aralık vermişti 1 yıl önce.

cevap için teşekkürler benim de 3 ay bitti 4. ayda değiştirmeye karar verdim ama işte dediğim gibi böyle 3 ay mı devam etmeliyim veya belli bi programda sabit gidilince ne gibi sorunlar ortaya çıkar gelişme yavaşlar mı

1.5 ayda bir program değiştirmek için çok kısa bir süre. en az 3 ay devam edilmeli diye düşünüyorum ki bu süre 6 aya kadar çıkar bence. antremanına program eklemek yada değiştirmek için vücudunun eksik olan bölgelerini gözlemlemen gerekiyor. bunuda vücudunda bir değişim gözlemlemeden yapman doğru değil

katılmıyorum dediklerine acıkcası vücuttaki kaslar birsüre sonra antreman rutinine alışıyor bu yüzden iyi bir gelişim almak için 1.5 ayda bir deişilmelidir

demin salondan geldim hocaya da sordum program değiştirmek bişe değiştirmez diyo önemli olan 1 haftada aynı hareketi 2 kere yapmamak dedi ama gariptir ben 3 aydır aynı şeyi yapıyorum hiç de demiyor napıyosun diye.Yani aynı hareketten kasıt göğüs programına 1 hafta üstten bir 1 hafta alttan başlanmalı gibi.Yoksa hareketler yine aynı olmuş oluyor.Şimdi 4. ayıma girdim yeni hareketler ekledi benim sormak istediğim buydu hocaya ama anlamadı galiba yani bu yeni hareketler ne zaman eklenmeli veya sırasını değiştiriyorsak göğüsü anladık da diğer hareketlerde nasıl değiştirecez sırayı onlarda alt üst gibi net bi ayrım yok ki

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=110975&postcount=1

S- Hangi sıklıkla program değiştirmeliyim?
C- Bu soru aslında "program değiştirmeli miyim" şeklinde olmalıdır.Eğer vücudunuz ve zihniniz o gün çalışmak istemiyorsa bunu program değişerek aşmak yerine kendinize bir gün ara verin ve ertesi gün rutininize devam edin.
Bu kronik hale gelmişse sorunu hemen antremanınızda aramayın.Dietinizi, çalışma sıklıklarını, antreman yoğunluğunu, antreman tarzınızı ve dinlenme şeklinizi bir daha gözden geçirin.
Öte yandan kazanç sağladığını bildiğiniz bir program uyguluyorsanız neden değişesiniz ki.Programı uygulamaya devam edin.Unutmayınki her antremanda yapabildiğinizi en iyisini yapmalısınız.

Back
Yukarı