Program hazırlama

Merhabalar..

Birkaç gündür forumda zaman buldukça dolaşıyorum, okuyabildiklerimi okuyup araştırıyorum. Fakat şu sorunuma bir çözüm bulamadım.

3 ay salonda çalıştım, eve latlı sehpa aldım artık evde çalışacağım.
Sorum şu, bir gün göğüs, bir gün kol, bir gün bacak(omuz ve karın vb.) şeklinde mi çalışmam daha uygundur.

Yoksa aynı günde daha az olarak, bacak-kol-göğüs-karın-sırt'ı içeren bir programı haftada 3-4 gün uygulamam mı daha doğru olur?

salonda çalışmaya devam et sen

Eminim Burak'ın salonda çalışma imkanı vardırda o da fantesi olsun diye evde çalışıyordur, keşke sorusuna cevap vermeyi deneseydin;)
Bu arada Burak dediklerini pek anlayamadım ama sana şöyle bir program öneririm: Her gün bir bölgeyi gir;)

:D teşekkürler mestano.

Demek istediğim böyle bir program mı uygulayım (mesela)

etki bölgesi göğüs
1-Bench Press
2-Butterfly
etki bölgesi omuz
3-Military Pres
4-Lateral
etki bölgesi ö.kol a.kol
5-Barbell Curl
6- Triceps Pushdowns
etki bölgesi sırt
7-Wide-Grip Lat Pulldown
8-Seated (Cable) Row
etki bölgesi ö.bacak a.bacak
9-Leg Extension
10-Leg Curl

yoksa hergün bir bölge mi çalışayım..

ilginize teşekkür ederim

Hergün bir bölge çalışmak o bölgeye daha fazla konsantre olmanı sağlayacak ve daha iyi antremanlar çıkarmanı sağlayacaktır. Sadece bir gün ara verip ardarda 6 gün (hergün bir bölge çalışmak üzere) antreman yaparsan daha iyi verim alırsın. Ama hergün antremanın hakkını ver;) ağır antremanlar yap, zaten bu yüzden sadece bir bölge çalış diyorum.

3 aylık yakın geçmişin varsa mestano'nunda dediği gibi split yapmanın vakti gelmiş..
tüm bölgeler artık beraber girilemez gelişim isteniyorsa..

göğüs-karın-önkol
omuz-bacak-calf
kol-karın
alt sırt -sırt-karın
şeklinde 4 e bölünebilir

Back
Yukarı