Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba çeşitli sebeplerden dolayı ara verdiğim spora tekrar başlayacağım ama program konusunda kararsız kaldım. Alttaki programı uygulamamı tavsiye eder misiniz?
Göğüs-Arka kol
Bench press
Standing Fly Cable
Close Grip Bench Press
Triceps Pushdown
Triceps Kickback Dumbell
Omuz-Bacak
Shoulder Press
Lateral Raise
Front Raise
Dembull Fly oturarak
Alternating Lunge Barbell ya da Dumbell ile
Leg Press ve Leg Extension
Sırt-kol(kolu daha yazmadım ayrıca sırtın içine hips de koydum)
Seated Row
Göğüse çekiş
Shrug
Squat
Deadlift
Alternatif olarak bu program patates ise 5x5 uygulamayı düşünüyorum. Bel bölgesinde biraz yağlanma var. Hedefim hacimlenmek ve güçlenmek. boy 1.75 kilo ise 75. Eleştirilere açığım. Konu yanlış yerde ise kusuruma bakmayın.
Merhaba.
göğüs icin Yeterli sayıda ve bütün bölgelerini çalışacak hareketler yazmamışsınız.
Akabinde omuz ve bacak kısımları ise sıralama doğru degil.Ben her zaman bacaktan başlamanızı öneririm.
Haftada 3 gun spor yapacaksınız sanırım.
Hacim istiyorsanız Sağlam beslenmek ve Sağlam Çalışmak Gerekiyor.
Bence yeterli bir antrenman Degil
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba.
göğüs icin Yeterli sayıda ve bütün bölgelerini çalışacak hareketler yazmamışsınız.
Akabinde omuz ve bacak kısımları ise sıralama doğru degil.Ben her zaman bacaktan başlamanızı öneririm.
Haftada 3 gun spor yapacaksınız sanırım.
Hacim istiyorsanız Sağlam beslenmek ve Sağlam Çalışmak Gerekiyor.
Bence yeterli bir antrenman Degil
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Peki sizin önerebileceğiniz bi program var mı? Ayrıca bunun yerine güçlenmek adına 5x5 de uygulayabilirim bu konuda düşüncenizi alabilir miyim?
Evet 5x5 de olabilir ama benim pek kullandığım Bir antrenman sistemi degil
Aslında Tabiri caiz ise Boyle program vs lere adapte olmamak gerekir.
Vücudunuzu tanıdıktan sonra zaten kendiniz hangi programı nasıl yazmanız gerektiğini bilirsiniz.Oncelik olarak vücudu tanımak.
Mesela 5 Günlük bir antrenmanda 1. Gun antrenmanı
Vücudunuzu tanıdıktan sonra zaten kendiniz hangi programı nasıl yazmanız gerektiğini bilirsiniz.Oncelik olarak vücudu tanımak.
Evet benim buna benzer bi programım vardı fakat 3-4 ay ara verdikten sonra nasıl ve nereden başlayacağımı bilemediğim için kafam karıştı sadece. Teşekkür ederim tekrardan.[DOUBLEPOST=1479126062][/DOUBLEPOST]
tabi şuna dayandırdım kimi spliti çok seviyor kimi full bodyi.herkesin vücudu farklı tepkiler verebilir ben onunla ilgilenmiyorum ama ben mesela full body yaparken bir hocanın zorlamasıyla split denedim.uykum beslenmem herşeyim aynı olmasına rağmen resmen aylarım çöpe gitti gibi resmen geriye gittim.tekrar full bodye döndüğümde ise çok bariz bir gelişim oldu.
mesela bi göğüs için dumble press yapmak yeterli göğsünün her bölgesini büyütüyor.çünkü kas bütün olarak kasılır.üst göğüs alt göğüs orta göğüs flylar falan falan bana hem aşırı sıkıcı ve vakit kaybettirici gelmişti hem sonuç vermemişti.ayrıca o splitten sonra oluşan kas ağrısı o kadar gereksiz hayatımı zorlaştırdı ki şuanda split çok daha iyi deseler ispatlasalar bile split yapmam.çünkü full body hem eğlenceli hem haftada 3 gün 45dk hem kas ağrısı vs yok hem de benim vücudumu çok daha iyi büyütüyor.yıllardır split yapan arkadaşlar da full bodyi sevmiyor genelde.o yüzden kendiniz denemeniz lazım diye düşündüm.
Size Göre Oyle olabilir.
vücudu Tanımaktan Kastım Hangi Programların Daha Etkili olması demektir.Full body mi Tek Bölge mi Hafta da iki bölge mi vs bu tarz.Bunlari da deneyerek Bulabiliriz.Sizde ise yarayan bir Antrenman Başkasında yaramayabilir.Kastim budur.
vücudu tanımakta postür de çok önemli postürü bozuk biri 5x5 yaparsa her gün sakatlanmaya bir adım daha yaklaşabilir.yada postürü düzgün biri düzgün formda yaparsa her gün daha da sakatlıklardan uzaklaşabilir.
Size Göre Oyle olabilir.
vücudu Tanımaktan Kastım Hangi Programların Daha Etkili olması demektir.Full body mi Tek Bölge mi Hafta da iki bölge mi vs bu tarz.Bunlari da deneyerek Bulabiliriz.Sizde ise yarayan bir Antrenman Başkasında yaramayabilir.Kastim budur.
Aslında antrenman rutinlerinin etkisi kişiden kişiye çok farklılık göstermez. Hareket formlarına adaptasyon, postüre uygunluk, fizyolojik ve psikolojik yatkınlık değişkenlik gösterebilir.
Evet dediklerinizi daha iyi anladım şimdi ancak bana en uygunu split olanlar. Çünkü full body antrenman programları da yaptım ve pek verim aldığımı söyleyemem. Splite ya da postür işini iyice araştırıp 5x5'e başlamayı düşünüyorum. Ağırsağlam bu konuda iyi bir rehber olacaktır sanırım.