Program değişmeli midir?, neye göre değişir?, ne sıklıkla değişir?

Talhavc

Üye
Arkadaşlar şimdi ben 1 seneye yakın bu işle uğraşıyorum 10 kilo aldım biraz hacimlendim ama zor gelişiyor gibi hissediyorum ve son zamanlarda da gelişimim durdu gibi hissediyorum.
Ben başladığımda bana program yazdılar ben ondan başka hareketler yapmadım salonumu değiştirdim orda da farklı bi program yazdılar 4 aya yakın aynı programa devam ediyorum
Anlamadığım konu şu programı mı değiştirmeli miyim ne zaman değiştirmeliyim yada bu neye göre değişiyor tanıdıklarım genellikle bilgili oldukları için hareketleri kendileri ayarlıyorlar kendilerinden çok emin bi şekilde Program değiştiriyorlar ama ben programı ne zaman ve neye göre değiştirmeyelim 1 adele de kaç hareket yapmalıyım bilmiyorum sadece hocaların verdiği programa uyuyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
bu işi bir senedir yapıyorsan artık kendin program seçebilecek kıvama gelmiş olmalısın. hem bu sitede hem de farklı kaynaklarda bi sürü program var. onlardan kafana yatanı alıp uygulayabilirsin. salondaki hocalara çok takılma . çoğu işe yaramaz. programı değiştirmeyi bırak , kendi programındaki set ve tekrar sayısını bile değiştirince nasıl değişiklik oluyor kendin tecrübe edebilirsin. bi programdan verim alıyorsan onu uygulamaya devam etmek lazım bence. ama artık gelişme olmuyorsa onu değiştirmek lazım. gelişme derken en önemli etken ağırlıkların artmaması ya da ağırlık artışının çok yavaşlaması. ben kendim ortalama 3 ayda bir programımı değiştiriyorum genel olarak. zaten çoğu program da 3 aylık filan oluyor.yeni bir programa geçeceksen sana lyle mcdonald'ın bulking programını öneririm. gerçekten çok sağlam , etkisini hemen görüyorsun.forumda ya da internette aratırsan bi sürü bilgi alabilirsin.
 
Back
Yukarı