Programım hakkındaki yorumlarınız ve bir kaç soru

Aşağıdaki programı Muscle and Fitness dergisinin 101 Workouts adlı yayınından aldım. Benim amacım kaslara hacim kazandırmak ve kilo almak. Yaş:16 Kilo:50 Boy:1.70 ve karateyle ilgileniyorum. Bildiğiniz gibi kışın okulum var. Bu yüzden okul öncelikli benim için ama aynı zamanda düzenli bir programla vücudumu şekle sokabileceğimi düşünüyorum.
Program:

Pazartesi-Göğüs ve Triceps
Salı-Bacak
Çarşamba-Dinlenme
Perşembe-Sırt ve Ön Kol
Cuma-Omuz ve Karın

Programın tamamı ekte mevcuttur.
Ben bu programı 5 ve 3 kglık dumbelllar ile yapıyorum.
NOT: Programdaki hareketlerin tamamı dumbell ile yapılmaktadır.
NOT:Muscle and Fitness 101 workouts dergisi pdf şeklinde internette mevcuttur.Toplam 149 sayfa olup içerisinde çok yararlı bilgiler vardır.Yalnız dergi ingilizce.

Benim bir kaç sorum olacak;
1-Bu programa ek neler eklenebilir?
2-Uzmanlar programa baktıktan yorumlarını belirtsinler lütfen.
3-Bu programı ne kadar süre sonunda ve nasıl değiştirmeliyim?
4-Göğüs antremanlarını 5 kglık dumbell ile yapıyorum.Press hareketlerinde bir sorun yok ancak flye hareketlerine gelince belirtilen tekrar ve set sayılarını tamamlayamıyorum. Aynı hareketi 3 kglık dumbell ile yaptığımda set ve tekrarları tamamlayabiliyorum ve hatta istersem tekrar sayılarını arttırabiliyorum.Şimdi sizde 3 kglık dumbell ile tam verimli ve düzenli bir program ile mi çalışayım yoksa 5kglık dumbell ile verimli çalışamasamda kasları zorlamaya devem mı edeyim?

Eklentiler

• AdsızZ.jpg
    AdsızZ.jpg
    126,7 KB · Görüntüleme: 427
bırak şu muscletech dergisini çünkü gögüs triceps yerine gögüs biceps girmen tricepsi omuz calıstıgın güne alman cok cok daha mantıklı....bu konulara flexor hoca yeterince deginmiş eger salonda calısıyorsan https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t8672.html
yok ben evde dumbella calısıyorum diyorsan https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554.html
bu linkler sanırım işini görür bu arada sabit dumbell yeterli olmaz agırlıgı ayarlanabilen dumbellerden almaya calıs ki kiloyuda ayarlayıp sıkıntı cekmeyisin..
bu arada setteki tekrar 10 ise bunun anlamı sen 10 da tükeneceksin, yani 10 da cok zorlanacaksın bir de spora yeni baslamıssın ısınmaya kesinlikle dikkat et sakatlık cıkmasın...

bence programın güzel ama gogusle triceps aynı gün çalışılmamalı onun dışında hareketleri ayakta yapmamaya çalış çünkü boy uzamasını engelliyo ben 8 aydır çalısıorm boyumun uzaması yavaşladı :( ayrıca antrenmandan sonra esnetme hareketleri de yararlı olur

gogusle triceps aynı gün çalışılmamalı
göğüsle tricepsi aynı gün çalışmanın mantığı ğöğüs çalışılırken tricepsinde ısınmış ve antremana hazır hale gelmiş olmasıdır bildiğim kadarıyla tabii ayrı günde çalışıabilir benim bildiğim kadarıyla

xxxxx sen bunu dinleme bu adamdan bişey olmaz :D sen en iyisi ayrı günlerde çalış triceps ve gogusu

Son düzenleyen: Moderatör:
kardeşim sen bunu dinleme bu adamdan bişey olmaz sen en iyisi ayrı günlerde çalış triceps ve gogusu
ben zaten aynı günlerde çalış mutlaka demedimki ayrıda çalışılbilir
sırt+triceps göğüs +biceps olabilir

Göğüs çalışırken zaten triceps çok yoruluyor.Arkasından tricps idmanı çok da verimli olmuyor.Ben denemelerimde omuz- triceps çalışırken triceps i daha iyi çalıştırdığımın,daha iyi kilo girebildiğimin farkına varmıştım.O nedenle göğüs-biceps,omuz-triceps bana göre iyi bir programdır.

Tabi göğüs-triceps olmaz da diyemem.Bu şekilde çalışan ve beğenenler de var.Bence sende deneyerek uygununu bulabilirsin.

Peki şu ağırlık sorum hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

4-Göğüs antremanlarını 5 kglık dumbell ile yapıyorum.Press hareketlerinde bir sorun yok ancak flye hareketlerine gelince belirtilen tekrar ve set sayılarını tamamlayamıyorum. Aynı hareketi 3 kglık dumbell ile yaptığımda set ve tekrarları tamamlayabiliyorum ve hatta istersem tekrar sayılarını arttırabiliyorum.Şimdi sizde 3 kglık dumbell ile tam verimli ve düzenli bir program ile mi çalışayım yoksa 5kglık dumbell ile verimli çalışamasamda kasları zorlamaya devem mı edeyim?

Peki şu ağırlık sorum hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Önemli olan hareketi çalmadan nizami yapman.Ama tekrar sayılarını tamamlayamıyorsan öncelikle 3 kg ile biraz daha kuvvet kazan.Son sette de 5 kg ile çıkarabildiğin kadar tekrar yaparsın.Mesela 3 kg ile 3*8 yap,sonra 4.sette 5 kg ile yapabildiğin kadar zorla kendini.Göreceksin ki kısa sürede vücut alışacak ve 5 kg ların da üstünde ağırlık istiyecek.

Peki ben bu programı ne kadar süre sonunda değiştirmeliyim? Bir de ben ağırlık ayarlanabilir dumbell seti alsam şimdilik erken mi olur?

Onda da tamam. Bir soru daha soracağım sonra rahat bırakacağım :)1-2 ay sonra bu programı değiştirmesem de sadece gelişime göre ağırlık arttırsam olur mu? yoksa tamamen program değişikliği mi lazım?

itmeli ve çekmeli kasları-hareketleri aynı günde çalıştırmamızda hiç bir kusur bulunmamakta içiniz rahat olsun. her gun idman yapmanında anlamı yok

böylece haftada 2 gun ekstradan dinlenmek icin zamanınız olur iyi dinlenmek ve iyi beslenmek kas inşa etmektir.

Back
Yukarı