programım hakkında lütfen herkes görüşlerini iletsin.

İstanbuldaki spor salonunda haftaya aşağıdaki programa geçiş yapacağım bodyde ki 3 ayım.

Aşadağıdaki program hakkında yorumlarınızı rica ederim. arada of gün olarak kalan çarşamba-cumartesi günü karın ve bacak hareketleri çalışıyorum. onların hareket fotolarını koymadım. Haftanın 6 günü gitmiş ve her gün farklı bir bölgemi çalıştırmış oluyorum.

Sizce bu program kaslarda overtraining'e sebep olurmu?
kaslara çokmu yükleniyorum. çünkü özellikle sırt çalışması bicepslere vurmakta.

sizce bu programın artıları eksileri nedir.

pazartesi - perşembe yapılıyor.

tüm hareketler 3 set x 10 tekrar veya 12-10-8

sırt

back-exercises-wide-grip-pulldowns-behind-neck.gif
middle-back-exercises-seated-cable-rows.gif
middle-back-exercises-one-arm-dumbbell-rows.gif

gögüs

chest-exercises-incline-dumbbell-fl.gif
chest-exercises-incline-dumbbell-pr.gif
chest-exercises-dumbbell-flyes.gif
chest-exercises-dumbbell-bench-pres.gif

Salı - cuma yapılıyor. tüm hareketler 3 set x 10 tekrar veya 12-10-8

omuz

shoulder-exercises-front-two-dumbbe.gif
shoulder-exercises-side-lateral-rai.gif
srta-a.gif

Biceps
biceps-exercises-concentration-curls.gif
biceps-exercises-incline-one-arm-dumbbell-curls.gif

triceps

straight-bar-triceps-pushdowns.gif
standing-one-arm-dumbbell-triceps-extensions.gif

Son düzenleme:

Omuzdan 3.hareketi çıkar ve neck dumbbell pres hareketini ekle.

Biceps için Hammer Curl hareketinide ekle.

Triceps'e kick back hareketinide ekle.

Göğüs içinde 1.hareketi çıkarp Dumbbell Pullover hareketini ekle.(Dumbbell Pullover hareketini en son yapmanı tavsiye ederim.)

Son düzenleme:
Spordaki 3.ayınız ise bu program yerine 3 güne bölünmüş bir program tercih etmenizi öneririm.3 aylık zamanı iyi değerlendirdiyseniz adaptasyon dönemini çoktan atlatmış olmanız gerekiyor.

En büyük kas grupları bacak,sırt ve göğüstür.Siz iyi büyük kas grubunu aynı gün çalıştırıyorsunuz.Bacak için de hangi hareketleri yaptığınızı belirtmemişsiniz ama konuya bacak hareketleri ekleme ihtiyacı duymadığınız için sizin de yaygın bir hataya düşüp bacakları ihmal ettiğinizi düşünüyorum.

6 gün gitmek yerine 4 gün gidip Göğüs-Biceps/Omuz-Bacak/Sırt-Triceps şeklinde 3'e bölünmüş programı haftada 4 gün uygulayabilirsiniz On-On-On-Off-On-On-Off şeklinde.Bu günlerin 2 veya 3'ünün sonunda mide çalışmasını da yaptığınızda her şey tamam olacaktır fakat bu programı değiştirmeniz gerek.Salondaki hocanızla konuşmanızı öneririm.

Back
Yukarı