Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
18 yaşındayım 1.80 boyunda 73 kiloyum ve düzgün bi fizik amaçlı vücut geliştirme yapmak istiyorum kol göğüs ve karın benim için yeterli
bunun için araştırma yaptım ve kendimce bi program belirledim fakat ne sıklıkla haftada kaç gün yapmalıyım vs tam olarak bilmiyorum yanlış yapmaktan da korkuyorum
bu zamana kadar kendi çapımda çalıştığım süreçte belli bi ilerleme kaydettim
program şu şekilde
alt karın üst karın ön kol arka kol göğüs 3 set 15-20 tekrar her gün yapmaya çalışıyorum aralarda 45sn beklemem gerekliymiş ama canım sıkılıyor hemen yapmak istiyorum birde bi hareketi örneğin ön kol yapıp diğerine geçince arada 1,5 dk beklemek gerekiyormuş ama ben süreleri sanırım kısa tutuyorum her bölge için tek hareket çalışıyorum
unutmadan karın hareketleri hariç 5kglık dumble ile çalışıyorum
düzenli besleniyorum zaten şeker hastası olduğum için bu gerekli
vaktinizi alıcak ama yardımcı olursanız sevinirim önerilerinizi bekliyorum
sen bence direk forumu oku. arama butonunu kullan yoksa işin zor gibi bu ara 45 saniye dinlenirken nasıl sıkılabiliyorsun? istesem başaramam da ondan soruyorm
verdiğiniz cevaplar için teşekkürler forumu elimden geldiğince okuyorum dediğiniz gibi ama kafam karıştı tabi biraz tam olarak nasıl bir program belirlemem konusunda kararsızım yanlış yaparım diye tereddütlerim var
forumdaki https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-dumbell-ile-ali-ma-t8567.html konudaki programı uygulamayı düşünüyorum ama dediğim gibi bazı sorularım var bu konudan devam etmek için soruları burdan sormayı uygun gördüm
bu sporda yeni sayılırım bu programı uygulamayı düşünüyorum benim bu spordaki amacım düzgün bir fiziğe sahip olmak yani hacimli bir görüntü fazlasında gözüm yok
1-bu program bu amaç için uygun mudur ?
2-arada 20dk demişsiniz bu süreyi azaltmamızın bi sakıncası olur mu?
3-bana kalsa kol (ön arka) karın(alt üst) ve göğüs kaslarını geliştirmem yeterli ama
okuduklarıma göre bu doğru değilmiş vücudu bütün olarak çalıştırmak gerekli imiş bu belirttiklerime ek olarak omuzda eklesem program yeterli olur mu? yani sizin verdiğiniz programa baktığımda eksik olarak karın görüyorum programa birde karın eklesem ve öyle devam etsem bu spordaki amacıma hizmeten yeterli olur mu eksik yada fazla birşey yapmış olur muyum
4-https://www.bodyforumtr.com/vbforum/antreman-sistemi-zer-baysaling-t27912.html bu konuda anlattığınız çift set sistemi bu programda uygulayabilir miyim?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
düzgün fizik demişsin ama düzgün bir fizik için tüm vücudun orantısı gerekir. o yüzden sadece kol yapayım gögüsüm fırlasn gibi şeyleri geç. flexor hocanın programı olurda birde flexor hocanın ev için sırt ve bacak programı vardı onlarıda yapmalısın. ayrıca 20 dk dinlen diyorsa vardır bir bildiği flexorun. sanırım kalple ilgili birşeydi. çift set sistemi ( süper set ) şimdilik uygun olmaz. daha yeni başlıyorsun anladıgım kadarıyla.
hmm anlıyorum bütün vücudu çalışmam gerek yani
pek yeni sayılmam daha öncede çalıştım ama bilgim olmadığı için yanlış amatörce çalışmalardı bunlar gelişme kaydettim ama kim bilir belkide daha fazla olacaktı
-peki bu iki programı sırt ve bacak için olanla beraber ikisini bi haftaya mı uygulayacağım haftalık olarak mı yani? (belirtilen programlarda karın yok onu da eklemem gerek sanırım)
-süper set uygun olmaz demişsin uygun olup olmayacağı zamanı nasıl anlayacağım mesela bi kaç gün denesem bi sakıncası olur mu ?
zaman ayırıp cevapladığınız için çok teşekkürler yeterince bilgili olmadığım için biraz fazla soru sorabilirim ayrıca saçma ilgisiz sorular da sormam olası ilginiz alakanız için teşekkürler bir yanlışım olursa şimden özür dilerim
karın için haftada 2-3 defa çalışman yeterli ama aralarda en azıdan 1 gün bulundur karın da dinlensin. hergün çalışma. süper set için daha zamannın bolca var. yapsanda boşa yaparsın zaten. zaten normal set olarak yapsanda aynı şekilde gelişecek bu dönemde kasların.
üstat ben o zaman şimdi dediğin diğer programı da bir bulayım ikisini birden düzenleyip bi program oluşturayım buraya yazayım sende eksik yanları varsa düzeltirsin
1.GÜN (GÖĞÜS & KOL&KARIN)
GÖĞÜS
Dumbbell Bench Press
Dumbbell Flyes
Dumbbell Bench Press (Dar)
Dumbbell Pullover
KOL
Dumbbell Curls
Hammer Curls
Dumbbell Preacher Curls
KARIN
Bent-Knee Hip Raises