Programım boy uzamasını engeller mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fbbeko
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fbbeko

Üye
Merhaba arkadaşlar. Yaşım 17 .Programım boy uzamasının etkiler mi?
İlk gün

Göğüsumbell Fly,Dumbell Press 10 kg la
Sırt:Lat Pulldown,Rowing Mach
Bacak:Leg press, Calf

İkinci gün

Omuz:side lateral raises,dumbell front lateral raise,dumbell press
Biceps:Barbell Curll,Conctreation curll
Triceps:Push Down,Dips

Ayrıca her antreman sonunda 10-15 kgyla mekik çekiyorum

Sporda 2 .ayım Cevap verirseniz çok iyi olur.

Saygılar...

Boy kısalttığı iddia edilen hareketler squat gibi omuriliğe baskı yapan yerçekimine karşı yapılan hareketler genelde.Ki ben hiç düşünmüyorum squat boy kısaltsın.Zaten yeni başlayan biri squatta kaç kilo girecekki boyu kısalacak.

16.5 yaşında spora başladığımda 1.66 falandım 17.5 18 yaşlarımda boyum 1.73 leri bulmuştu.Squatıda 40 50 kiloyla falan yapardım.Büyüme çağıma denk geldi ama vücut geliştirmenin beni kısalmanın tersine uzattığını düşünürüm hep

Son düzenleme:
eğer çok ağır kiloların altına girersen elbetteki bir miktar uzaman engellenir diye düşünüyorum ama buda öyle 5-10 cm değil olsa olsa 1-2 cm olur
zaten naim süleymanoğlu gibi çok çok ağır kilolarla çalışmana gerek yok
bb yapıyoruz halter çalışmıyoruz
beslenmeni ve dinlenmeni gereği gibi yaparsan boy sıkıntın genetik değilse bence bi sıkıntı olmaz tabi çok ağır girme

sana tavsiyem press hareketlerini çok abartmaman bench te sıkıntı oyk ta leg press ve dumbell pressi hafif kilolarla çalısmanı öneririm hatta leg press yerine dumbel lunge yapsan en iyisi yasına göre üstten presslerden hep kacın squat gibi

Teşekkürler presslerde hafif girmeye çalışıcam

Leg pressin boya etkisi kaale alınmayacak kadar az olur leg presste ağırlıktan kaçınma.Leg presste yapmazsan bacakta yapacak birşey kalmıyor zaten extention ve curl dan başka

Von pasther spor salonundaki antrenörüm leg press ciddi şekilde bele baskı yapıyor onun yerine dumbell lungeyi öneririm demişti ogünden beri elime 7.5ar kg alıp yapıyorum bayagı verimli oluyor

Back
Yukarı