Prof. Saraçoğlu süt ezberini bozdu!

Sayın ZeusS_ bişey sormak istiyorum sadece merakımdan sindirimin uzun sürmesi gerekir demişsiniz yani çabuk sindirilen şeylere karşısınız örnek olarak protein tozunu göstermişssiniz bide basit karbonhidratları peki kefir de doğal bir besin olmasına rağmen sindirimi kısa sürüyor kefirdemi içmemiz sakıncalı merak ettim sadece


Tam ben kazein diyecektim sevgili Heldic söylemiş zaten ;)

Sindirimi (kana karışması!) daha ağızda başlayan hızlı Kh ile karşılaştırıldığında kesinlikle yavaşdır kazeinin sindirimi, tahminimce en az 2saat dir :)
 
vayy Ahmet Aydin dan yazilar koyar olmussunuz gercekten iyi :)

Biz sut zararli icmeyin dedik demediginiz kalmadi insandan baska bir hayvanin sutunu icen yok dedik aynen linc etmeye kalktiniz :)

Dunyada esek yavrusu esek sutu inek yavrusu inek sutu icer tek insan var baska canlinin sutunu icen oda zarar veriyor insana


ama hayvanlar vücutta geliştiremiyor uzama şanslarıda yok :) bunun yanında kilo alma zayıflama hacim kazanma gibi bi dertleride yok tek dertleri akrınlarını doyurup dinlenmek ama biz sosyal varlığız ve tadını sevdiğimiz ayrıca yararlı olan herşeyi içmeliyiz bence :)
 
Öncelikle yıllar önce bir kitapta sanırım Arnold hayranı olduğumuz dönemlerden (ki hala yerini kimse tutamaz) kalma bir kitaptı. Süt içtiğim zaman sürekli gaz şikayetim olur doya doya içemezdim. Bu kitapta galaktoz yetmezliği isminde bir rahatsızlık okumuştum. Batılılara göre doğulularda ve bayanlara göre erkeklerde nispeten sık görülen bir rahatsızlık diye geçiyordu.
Şimdi hatırladığım için bikaç notu sizlerle paylaşmak istedim.
Aşağıda daha detaylı olarak kısa araştırmamın sonuçlarını görebilirsiniz.

Karbonhidrat Emilim Bozuklukları;

Oldukça sık görülen bozukluklardır.
Gıda alımından kısa bir süre sonra görülen,karında şişlik ve ağrı, gaz oluşumu ve
şiddetli ishal ile karakterize hastalıklardır.
Emilimi bozuk olan karbonhidrat, bağırsak bakterileri tarafından metabolize edilince gaz oluşturur, monosakkarid birikimi su emilimini engeller, bağırsak içi basıncı artar ve ozmotik diyare olarak bilinen patlayıcı tarzda(eksplosif diyare) bir ishal biçimi ortaya çıkar.

Karbonhidrat emilimi bozukluklarının sebebi, emilimini sağlayan enzimlerin noksanlığıdır, bunların başında disakkaridaz yetersizliği gelir.
Laktaz Yetmezliği(..!!!..)
Laktaz jejunumda bulunan ve süt şekeri laktozu glukoz ve galaktoza parçalayan bir disakkaridaz dır.
Laktoz bağırsaklardan emilmeyen bir monosakkarittir ve bu nedenle birikmesi halinde bağırsak lumeni ile bağırsak çeperi arasında ozmotik gradiyent oluşur, su ve elektrolitler bağırsağa dolar ve ozmotik diyare(ishal) meydana gelir.
Kalın bağırsaklarda mevcut bakterilerin etkisiyle de laktoz parçalanır ve hidrojen, karbon diokside ve metan gibi gazlar meydana gelir.
Karın şişliği, karın ağrısı ve ishal hastalığın en önemli bulgularıdır.

3 Tip Laktaz Yetmezliği vardır:

1.Primer laktaz yetmezliği : Otozomal resessif olarak geçer. Yetersiz laktaz sentezi vardır. Hastalık bulguları ,enzimin sentez durumuna ve hastanın aldığı laktoz yüküne bağlı olarak değişir. Laktoz intoleransı olarak ta bilinir. En çok görülen tiptir.
Bebeklik döneminde kısmen yeterli olan laktaz aktivitesi zamanla azalır, hele süt içilmesi adet haline getirilmemişse bu azalma daha belirgin olur. Siyah ırkta bu tip yetmezliğe daha sık rastlanır.

2.Sekonder laktaz yetmezliği:
Çeşitli nedenlerle (akut diyare, kolit, bağırsak rezeksiyonu, HIV enfeksiyonu, NSAID -non steroid antiinflammatuvary drug- kullanımı gibi) bağırsak mukozasının bozulması sonucu sonradan ortaya çıkar.

Bundan sonrası bizim dışımızdaki bilgilerle devam ediyor ancak isteyen arkadaş aşağıdan linki tıklayarak destek alabilirler.

www.biyokimya-pinari.com/dokumanlar/karmetbozukluklari.ppt

Kısacası kuyu herzaman derin değil çoğunlukla ip kısadır :)

Selamlar..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:58 ----------

Sn Yetkililerimiz editleyebilirse sevinirim. Farkında olmadan linki yazmışım.
 
kardeş valla kafamız karışıyor ender saracoğlu derki süt içmeyin sen diyosun ki böyle bence içilmeli ben içiyorum ve tavsiye ediyorum ama boyumu uzattımı hayır. boyum hatta yaşıtlarıma göre biraz daha kısa ama bunun nedeni süt olacağını sanmıyorum olsa bile doğal süt içseydim belki daha iyi olurdu. UHT sütler çok zararlı ama süt içmemekte kötü bir şey olduğunu görüyoruz
 
madem ki olay inek sütünde yoğurtla peynirinde sonuçta ana maddesi süt buna göre ayran içmekde aynı şeymidir sizce ?
 
ne kadar süt içilmemesini savunmasamda sütün fermante edilmesiyle var olan zararları en aza indirgenebilir. yani yoğurt ve peynirin yenmesi sağlıklı ama sütünki sağlıksızmış (!) ben katılmıyorum sebeplerini uzun uzun tartışıyoruz bence sütte içilmesi gereken bi şey ama sevmeyenler için şart değil tabii ki o farklı
 
2 sene önce yıllık 400 litre tüketiyodum bu sene sek olarak 0 litre ben 7 yıldır bu sporun içindeyim sütle çatışmamız bu ilk degil uzun suredir kararsızdım cok makale yazıldı çizildi bunun hakkında
 
O zaman süt ve sütün türevlerinide yememeliyiz (yoğurt,peynir)


yani saçma.
 
neden fermante mi

sutu kaynattiginiz zaman icindeki faydali bakterile ölurler siz onu mayaladiginiz zaman tekrar canlanirlar o yuzden fermante urunler tuketilmeli

Birde icinde ki laktoz u bakterile yiyolar gelismek icin laktoz intoleransi olanlarda fermante yemeli


Sutun faydasindan cok zarari var bu net dileyen 50 kilo icsin ama zararsiz diyemez
 
faysından çok kısmı tartışılır ama zararı var her şeyin zararı var dünyanın işleyişi böyle sütün zararlrından korunmak için sütle ilgili her konuya çeşitli mesajlar yazdım günlük kalsiyum ve fosfor tüketimi kazeinin kemiklerden kalsiyum çekmemesi için. en yakın zamandada saraçoğluna bu konuda ulaşıcam çünkü bu iş çok karıştı
 
1930'larda Dr. Francis M. Pottenger, pastörize ve çiğ sütle beslenmenin 900 kedi üzerindeki etkilerine ilişkin 10 yıllık bir çalışma yürüttü. Bir grup yalnızca çiğ süt alırken, diğer grup aynı kaynaktan alınan pastörize sütle beslendi.
Çiğ süt içen grup kuvvet bularak büyüdü, hayatı boyunca sağlıklı, aktif ve canlı kaldı ama pastörize sütle beslenen grup kısa süre sonra durgun, sersem ve normalde insanlarla ilişkilendirilen kalp krizi, böbrek yetmezliği, tiroit bozukluğu, solunum rahatsızlıkları, diş kaybı, kemik zayıflığı, karaciğer iltihabı gibi kronik yozlaştırıcı rahatsızlıklara karşı savunmasız hâle geldi.
Ama Dr. Pottenger'in en çok dikkatini çeken ikinci ve üçüncü nesillere olanlardı. Pastörize sütle beslenen grubun yavrularının hepsi pastörize sütten kalsiyum emiliminin olmadığını gösteren zayıf ve küçük dişler, kalsiyum eksikliğinin açık ifadesi olan güçsüz kemiklerle doğdular.
Çiğ sütle beslenen grubun yavruları ebeveynleri gibi sağlıklı kaldı. Pastörize sütle beslenen grubun üçüncü kuşak yavrularının birçoğu ölü doğarken, kurtulanlar ise kısırdılar ve üreyemiyorlardı. Çiğ sütle beslenen grup soyunu sürdürürken, pastörize sütle beslenen grupta dördüncü nesil olmadığı için deney bitmek durumunda kaldı.
Eğer bunlar pastörize sütün zararlı etkilerinin yeterli kanıtı değilse, ticârî süt endüstrisinin kabul etmekten tiksindiği, kendi annelerinden alınan pastörize sütle beslenen buzağıların genellikle 6 hafta içinde öldüğü gerçeğini dikkate alın.



Büyük miktarlarda pastörize süt ürünleri tüketen Amerikalı kadınlar, dünyanın en yüksek sayıdaki kemik erimesi vakalarına sahiptirler. Örneğin, çiğ lahana; herhangi bir miktar pastörize süt, yoğurt, çiftlik peyniri veya doğal niteliği bozulmuş diğer süt ürünlerinden daha fazla kalsiyum sağlar.



İnek sütü, insan sütünün 4 katı protein ve sadece yarısı kadar karbonhidrat içerir. Pastörizasyon, inek sütünün içinde bulunan yoğun proteinin sindirilmesini sağlayan doğal enzimleri yok eder. Böylece; bu fazla süt proteini, bağırsakları çamurla tıkayarak, insanın sindirim yolunda çürür.
Bu çamurun bir kısmı kana sızar. Süt ürünlerinin günlük tüketimleriyle bu kokuşmuş çamur biriktikçe, vücut çamurun bir kısmını deriden (sivilce, leke ile) ve ciğerlerden (nezle ile) dışarı atarken kalanı içeride iltihaplanır, enfeksiyonlara sebep olan mukoz oluşturur, alerjik tepkilere yol açar, eklemleri kalsiyum tortularıyla sertleştirir. Kronik astım, alerji, kulak enfeksiyonları ve sivilceler çoğu kez süt ürünlerini diyetten çıkarmakla kolayca iyileştirilebilir.




http://www.beslenmebulteni.com/bes/...suet-mue-ci-suet-mue&catid=42:suet&Itemid=401
 
Back
Yukarı