Plato evresini aşmak için tavsiyeleriniz?

Spora 1 ay önce başladım .Kilom 110 du şimdi 103 ama 1 ay bittikten sonra daha yavaş kilo vermeye başladığımı farkettim.Hocamla görüştüm bana uzun süre vücut 100 kilo üstünde olduğu için kendini korumaya aldığını söyledi .Program değişti 3*12 den 3*20 ye çıktı ama ben 4*12 1RM %70 ağırlık için daha uygun olduğunu düşünüyorum.Spor programını özellikle beslenmeyi yenileyeceğim .Kardiyoyu çeşitlendirmek ve ağırlık idmanını kısaltacağım.Beslenme olarak da çok kararsızım ne yapacağımı anlamadım yulaftan bile korkar hale geldim .Şimdilik şöyle bir program yaptım
Sabah:100 gr yulaf sıcak su + 1 bardak şekersiz sade kahve
Öğle:Et yemeği,çorba veya tavuklu pilav ayran yada meyve+kuruyemişle geçiştirmeyi düşünüyorum bu konuda yardımınızı özellikle bekliyorum..
Akşam:Et salata yada salata yoğurt
Yardımcı olursanız sevinirim

Spora 1 ay önce başladım .Kilom 110 du şimdi 103 ama 1 ay bittikten sonra daha yavaş kilo vermeye başladığımı farkettim.Hocamla görüştüm bana uzun süre vücut 100 kilo üstünde olduğu için kendini korumaya aldığını söyledi .Program değişti 3*12 den 3*20 ye çıktı ama ben 4*12 1RM %70 ağırlık için daha uygun olduğunu düşünüyorum.Spor programını özellikle beslenmeyi yenileyeceğim .Kardiyoyu çeşitlendirmek ve ağırlık idmanını kısaltacağım.Beslenme olarak da çok kararsızım ne yapacağımı anlamadım yulaftan bile korkar hale geldim .Şimdilik şöyle bir program yaptım
Sabah:100 gr yulaf sıcak su + 1 bardak şekersiz sade kahve
Öğle:Et yemeği,çorba veya tavuklu pilav ayran yada meyve+kuruyemişle geçiştirmeyi düşünüyorum bu konuda yardımınızı özellikle bekliyorum..
Akşam:Et salata yada salata yoğurt
Yardımcı olursanız sevinirim

Yumurta tuket sabah 4 beyazi agirlik antremanini eksik etme tekrari artirmanin pek bir yarari yok onun yerine agir gir kendini zorla

en büyük hayalim spor salonuna gitmek kaç yıldır bi türlü para bulamıyorum nasip olmuyor bi başlasam yıkıcam geçicem hırslıyım ben hırslı oldugumda herşeyi başarıyorum sende hırslıysan yaparsın reis

Mutfak tartısı kullanarak kalori saymayı denediniz mi? Günde tam olarak kaç kalori alıyorsunuz? "Et yemeği" , "pilav üstü tavuk" , "kuruyemişle geçiştirme" gibi olgularla kalori saymanız çok zor. Et yemeği dediğiniz şeyin porsiyonunda kaç gr yağ kaç gr et kaç gr patates vs var? aynı şey pilav üstü tavuk için de geçerli? 103 kg de platoya girmek enteresan.

Back
Yukarı