pirinç keki nasıl yapılıyorrr???

Kahverenk kisa ve uzun pirinc aliyorsun (Italya'da iyileri varmis:)). Ilk önce pirincleri suyun icine döküyorsunki, nemi artsin diye, sonrada tuz katiyorsun. Sonunda pirinci sekillendirme kaliplarina koyuyorsun, ve isitiyorsun, böylece "puf" olup pirinc keki olusuyor. Kuruyunca kaliplarindan cikarip, hava olmayan ambalajlara paketleniyor. Finish thums:

Sahsen kendim denemedim, ama bizim paketin üzerinde öyle yaziyor :)

Zahmetine degecegini sanmiyorum :)
 
Ben sanmıyorum böyle olduğunu .Sonuçta adı kek tatlı olması gerekmezmi?
 
Ben sanmıyorum böyle olduğunu .Sonuçta adı kek tatlı olması gerekmezmi?

http://en.wikipedia.org/wiki/Rice_cake - Farkli tattada olabilir, anlattigim, tad katilmamisi olan. Ambalaj konusunu baska bir gün görüsürüz artik.
ricecakejk2.jpg


 
aa aynı böle light bi ürün var..mısır ve pirinç patlağı diye geçiyo..ben çok seviyorum,hem hafif hemde kalorisi az..acaba bende yapabilirmiyimki ya bu kalıplar nerden buulnurki :)
 
aa aynı böle light bi ürün var..mısır ve pirinç patlağı diye geçiyo..ben çok seviyorum,hem hafif hemde kalorisi az..acaba bende yapabilirmiyimki ya bu kalıplar nerden buulnurki :)

Sanmiyorum yapabilecegini, özel pirinc ve özel yöntemler gerekli galiba. Benim is yerimde Cin'den gelmis bir kiz var, o belki bilir, pazartesi sorarim :)
 
Ülker mavi yeşil mısır ve pirinç çıtırı. Bir ara piyasadan çekilmişti sanırım .Gördüğüm yerde 20 tane birden alıyordum :D
 
Ülker mavi yeşil mısır ve pirinç çıtırı. Bir ara piyasadan çekilmişti sanırım .Gördüğüm yerde 20 tane birden alıyordum :D

ahaha aynısını bende yapıodum Veyron :D bulmak zor oluyodu ve bulunca bende boncuk bulmuş gibi seviniyodum:lol: bide eti form da çıkarmış açık yeşil bişi ambalajda..
 
eti de cikarmis aynisindan

saglik_misir.gif


Enerji (kcal) 342
Protein (gr) 10.23
Karbonhidrat (gr) 82.72
Yağ (gr) 2.33
Şeker (gr) 0
Tuz (gr) 0.76
 
evet ben o etininbkinde alıp dersaneye goturuyom orda yiyom millet bakıo napıo bu die cunku dersanede saglıksız hersey bide probis die bıskuvi var proteinli biskuvi diye satlyo ama arsı cikolatalı bulk donemi bolca yiyom hemde tadıda guzel
 
beyler bu hazir marketlerde satiliyormu acaba??tarifini buldum ancak hazir almak istiyorum ben

malzemeler

İki bardak pirinç unu
3/4 bardak kaynar su
tuzz
Şeker
isteğe göre:
susam
kakao
pudra Şekeri
hardal tozu
kırmızı biber


Yapılışı

Pirinç ununa yavaş yavaş sıcak suyu ekle, bir yandan da kaşıık ile karıştırın. tuzz ve Şekeri ekleyin. Elle hamuru yoğurun, eğer hamur çook yaş ise pirinç unu ilave edebilirsiniz.Hamuru plastik bir buzdolabı poşetine koyun ve şekillendirin. Büyük Bir kapta su kaynatın. poşetten çıkardığınız hamuru 18-20 tane bezeye ayırın. Elinizle içini açın ve içine isterseniz, ceviiz, tarçın, elma, ezilmiş barbunya vs. tuzzlu veya tatlı iç koyunuz.
İsterseniz içsiz de yapabilirsiniz. İçsiz yaptığınızda silinnDir şekli de verebilirsiniz.
Bunları kaynayan suya koyun. Pişenler yüzecektir. Yüzene kadar 2-4 dakika pişirin ve büyük bir kapta hazırladığınız soğuk suya ekleyin sonra süzdürün. Kekleri isteğe göre istediğiniz tozlara bulayın. Afiyet olsun.
 
Back
Yukarı