pilav ve tavuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaslar bildiginiz gibi 1000 gr pilavda 66 gr protein ve yaklasık 800 gr karbonhidrat var

ama bazen ailemiz evde olmuyor veya işi oluyor.böle zamanlarda pilavımızı kendimiz yapmamız gerekiyor

fakat ben pilavın nası yapılacagını bilemiyorum.snaw reyin dedigi gibi yemek yapmayı ögrenin.simdi pilavı nası yapıcaz bunun

adım adım tarifini istiyorum.1 kg piriç için yazınız

birde bütün tavuk nası haslanır bunuda biliyorsanız yazınız


unutmadan dakikasıyla yazın lütfen tarifleri ;) tesekkürler
 
snaw reyin

kim bu adam yoksa yimuçin mi?
 
snaw reyin kim?aşçı mıymış kendileri?
 
çokta üzerinde durulcak bi konu olmadığından ilgilenilmedi sanırım.tavuğu at suya 20 dk kaynat oluyor işte daha sonra baharat.pilav değil lapa yapıyorum ben yaparsam ..
 
veyron dedi:
çokta üzerinde durulcak bi konu olmadığından ilgilenilmedi sanırım.tavuğu at suya 20 dk kaynat oluyor işte daha sonra baharat.pilav değil lapa yapıyorum ben yaparsam ..

niye üzerinde durulacak bi konu olmasın ki.madem bu işim yüzde sekseni beslenme o zaman üzerinde durulacak bi konu .tarifinde cok güzel saol veyron .problem degil ben baska yerlerden de ögrenirim.yazarım buraya...
 
fırat 26 dedi:
veyron dedi:
çokta üzerinde durulcak bi konu olmadığından ilgilenilmedi sanırım.tavuğu at suya 20 dk kaynat oluyor işte daha sonra baharat.pilav değil lapa yapıyorum ben yaparsam ..

niye üzerinde durulacak bi konu olmasın ki.madem bu işim yüzde sekseni beslenme o zaman üzerinde durulacak bi konu .tarifinde cok güzel saol veyron :? .problem degil ben baska yerlerden de ögrenirim.yazarım buraya...

tabiki üzerinde durulacak bir konu değil sorduğun soru tavuk nasıl haşlanır? sokaktaki adamı çevir sor söyler veyron kötü anlamda söylememiş onu, herşeye de bu kadar alınma yani fırat
 
yaw daffy ben alınmadım ki veyron benim mns de konusdugum bi dostum biliyorum onun kötü manada söylemedigini yani yabancı degil ki..ben bilmiyorum pişirmeyi felen onun için sordum.bana göre önemli bi konu.cünkü ben bu ihtiyacımı hergün karsılamak zorundayım.problem degil.artık hatuna sorup ögrenecem anlasıldı :D
 
1-Tavuğu düdüklü tencereye koy üzerine kapatacak kadar sıcak su ekle.Tuz baharat ve çok az margarin at birde büyük boy patatesi soy dilimle at.Kapat 35 dakika kaynat.

2-Bir su bardağı pirinci ılık suda 10 dakika beklet.az önce haşladığın tavuğun suyundan iki su bardağını bir tencereye boşalt kaynayınca pirinçlei süzüp içine at kapat ve bir süre pişir kıvamını kendin tespit edersin.

3-Soru sorarken cevap verirken iki kere düşün.Hayatta babana dahi açık verme .
 
bide pilavı kavurarakda yapabilirsin beklemene gerek kalmaz :lol:

malum yanlız öğrencilik yapınca insan hertür yemegi yapmayı öğreniyo :oops:
 
zagortenay dedi:
1-Tavuğu düdüklü tencereye koy üzerine kapatacak kadar sıcak su ekle.Tuz baharat ve çok az margarin at birde büyük boy patatesi soy dilimle at.Kapat 35 dakika kaynat.

2-Bir su bardağı pirinci ılık suda 10 dakika beklet.az önce haşladığın tavuğun suyundan iki su bardağını bir tencereye boşalt kaynayınca pirinçlei süzüp içine at kapat ve bir süre pişir kıvamını kendin tespit edersin.

3-Soru sorarken cevap verirken iki kere düşün.Hayatta babana dahi açık verme .

hemso saol.burdada sorup cevap alamazsak olmazki ...gercekten dogrusun acık vermek yok.ama insanda acık vermemek için bişiler yapmaması lazım.soran sorusturan herkes acık verir hata yapar.bide bi söz vardı hayatta acık vermek istemiyorsan tavuk gibi oturmalıdır insan diye.. saol hemso ;) tekrar

nefelis sende saol ;)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı