Pide ve glisemik indeksi

herşeyin fazlası zarar, pide yağsız etten ve ince hamurla yapılırsa abartılmadığı sürece çok zararlı olacağını düşünmüyorum
ama difinasyona girmişsen elbette sıkıntılı olur
 
pide den kastının ramazan pidesi değil de bildiğimiz etli, peynirli yani iç ile hazırlanan olduğunu varsayarak cevaplıyorum. kesinlikle öyle. normalde bende de yağ, şeker, tuz yok ama eğer definasyonda değilsen haftada bir iki gün bu tarz besinleri tüketmekte fayda var. içi temiz hazırlanmış az yağlı (tereyağı öncelikli tercih olmalı) ve abartılı kalın hamuru olmayan bir pide gönül rahatlığıyla yenilebilir. ayrıca içinde etle beraber çeşitli sebzeler de barındırıyor. ayrıca hamuru ne kadar kıtır ve iyi pişmiş olursa o kadar iyi. devamlı spor yapan bir bünye bunu saatler içinde enerjiye çevirip yok edecektir.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı