Peynircilerde satılan yağsız-tuzsuz peynir

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan uzzman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

uzzman

Yeni Üye
Bugün elime açıkta peynir satan hatta hiç görmediğim ama peynirciler çarşısı denilen yerden alınmış, yağının çok az olduğu iddia edilen bir peynir geçti, bir kere kaynattım ve yediğim en tuzsuz şeyi yemiş oldum.Yağını hissedemedim çünkü direk yutmaya çalıştım, tek kelimeyle berbattı.
Lorla birlikte tüketebileceğimi düşünüyorum, acaba bu eziyete değecek kadar proteini var mıdır?
 
Üzerinde etiketi olmayan hiç bir ürünü önermem, Yörsan'ın böreklik Lor peynirinin içinde 22g protein 1 gram yağ var, çok fazla açık ürünlere girme derim.
 
Üzerinde etiketi olmayan hiç bir ürünü önermem, Yörsan'ın böreklik Lor peynirinin içinde 22g protein 1 gram yağ var, çok fazla açık ürünlere girme derim.

Sebebi nedir? Ülke çapındaki marka içine kimyasal katmayacak, esnaf mı hile yapacak? Açık ürünlerdeki sorun nedir?
 
Sebebi nedir? Ülke çapındaki marka içine kimyasal katmayacak, esnaf mı hile yapacak? Açık ürünlerdeki sorun nedir?

genelde açık ürün pek almıyorum bende çünkü HPLC testi beklerim yani besin değerleri açık olan tek bir ürünü alıyorum oda Eker lor peyniri + kaşar loru
 
Lorla birlikte tüketebileceğimi düşünüyorum, acaba bu eziyete değecek kadar proteini var mıdır?

Bence sorunun cevabi yanlis yerde araniyor. ilgili peynir zaten teneke peyniridir ve teneke uzerinde besin degerleri mevcuttur. Tarim bakanligi besinlerde deger verilmesi zorunlu kosuyor. Aldiginiz yere bunu sorarsaniz, bilgiyi vermek ile yukumluler.
 
Bence sorunun cevabi yanlis yerde araniyor. ilgili peynir zaten teneke peyniridir ve teneke uzerinde besin degerleri mevcuttur. Tarim bakanligi besinlerde deger verilmesi zorunlu kosuyor. Aldiginiz yere bunu sorarsaniz, bilgiyi vermek ile yukumluler.

Gidince soracağım ama denetlendiğini ve değerleri bildiklerini hiç sanmıyorum, fakat şu şekilde düşünürsek, tuz sıfır, yağ olsa bile 3-4 kere kaynatmayla minimuma iner.Geriye laktoz ve protein kalır, laktoz ihmal edilecek kadar az olsa, ürünün içinde geriye sadece protein kalmalı.Bunun da normal bir peynir gibi 20-25 civarında olması bence mümkün değil, mutlaka daha fazla olmalı.
Siz ne düşünüyorsunuz? Bu peyniri neden almalı veya almamalıyım?
 
ben marketlerde görüyorum ambalaj halinde olan lor peynirlerinin bazılarında (şuanda marka hatırlayamıyorum çünkü markasından önce besin değerlerine bakıyorum ve istediğim gibi değilse markasına bakmıyorum bile) 100gr da 10gr protein var. bu normal değerlerin yarısı neredeyse. birde kg fiyatı olarak çokda ucuz değilse yemek için kasma tadı kötüyse eziyet olur
 
Back
Yukarı