Pazular'ım yanlış büyüyor sanırım :/

baky123

Üye
17 yaş 171 boy 58kg

3 aydır vücut geliştirme çalışıyorum.
Sorun şurda pazularım baya büyüdü ama kasları sıktığımda içeri doğru düşüyolar
yani pazu ile omuz arasındaki bölge ince orayı nasıl çalışıcam :/

not: Omuz hareketleri çalışmıyorum boy uzamasına etkisi olur diye.

17 yaş 171 boy 58kg

3 aydır vücut geliştirme çalışıyorum.
Sorun şurda pazularım baya büyüdü ama kasları sıktığımda içeri doğru düşüyolar
yani pazu ile omuz arasındaki bölge ince orayı nasıl çalışıcam :/

not: Omuz hareketleri çalışmıyorum boy uzamasına etkisi olur diye.

pazu ile omuz arasına hummer curl hareketi ile çalış.omuz çalışmaman çok yanlış.eğer omuzda press yaparsan boya etkisi olur diğer omuz hareketlerini yapabilirsin.bir an önce bu yanlışı düzelt

pazu ile omuz arasına hummer curl hareketi ile çalış.omuz çalışmaman çok yanlış.eğer omuzda press yaparsan boya etkisi olur diğer omuz hareketlerini yapabilirsin.bir an önce bu yanlışı düzelt

Yahu neden presslerin boya etkisi olsun ? Yani mantıken düşün 58 kilo adam zaten kaç kilo girebilir ?

Korkma arkadaşım omuzda çalış bacakta, doğru düzgün yaptığın müddetçe boyunu olumlu veya olumsuz etkilemez.

çok teşekkürler.bide şöyle bi soru yöneltiyim eğer sadece vücudun bi bölgesini çalışırsan görüntü bozukluğu olurmu şekilsiz görüntü gibi ?

Bicepsin dis kismina(long head) yonelik olarak;
programina dar tutus barbell curl(duz barla), incline dumbbel curl ekliyebilirsin.

Furko nun belirtigi gibi omuz calismamak dogru bir yaklasim degil ki omuz bir cok kas grubu icin egzersiz sirasinda dengeleyici gorev gormekte dolayisiyla zayif olmasi sakatliga davet cikarir. Ornek olarak asagidaki hareketleri yaparak omuz(deltoid ve trapez) calisabilirsin ve press olmadigindan boy uzamasi ile ilgilide cekincen olmasin.

Front Lat Raise(deltoidin on kismi)
Side Lat(orta kismi)
Bent over Rear Delt Raise(Arka kismi)
Shrug(trapez)

anladım teşekkür ederim.son bişey daha :)

balık yağı hakkında bilginiz varmı kullansam bi zarar veya yararı olurmu vücut gelistirme için ?

Concentration curl yapıyorsun büyük ihtimal bu sporu bilinçsizce yapan herkes gibi :) Bu hareketi bırakıp adam akıllı barbell curl - hammer curl - alternatif curl gibi hareketlere yönelmelisin aksi takdirde estetik açısından aynalara bakamayacağın bir durumla karşılaşabilirsin ileride .

Concentration curl yapıyorsun büyük ihtimal bu sporu bilinçsizce yapan herkes gibi :) Bu hareketi bırakıp adam akıllı barbell curl - hammer curl - alternatif curl gibi hareketlere yönelmelisin aksi takdirde estetik açısından aynalara bakamayacağın bir durumla karşılaşabilirsin ileride .

pazu programımda şunlar var

concentration curl 3x12
dumbell curl 4x10
hummer curl 3x12
şınav 4x30

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:10 ----------

balık yagı zarar degil tam aksine müthiş bir yarar olur...

peki teşekkür ederim eczaneden alıcam o zaman :)

Back
Yukarı