Pazu yumurta ve yana büyümesi

Scoobz

Üye
ben body building sporunda 4.ayımdayım ve pazularım nedense yana şişiyor ben yumurta gibi dikine büyümesini istiyorum pazu calısırken ayakta dambıl ve oturarak barbell curl calışıyorum

calısma şeklim; yavaş indirip ilk 2sete 12 tekrara göre ağırlıkla 12 tekrar giriyordum 3.4. setlerde ağırlığı arttırıp kaldırabildiğim kadar kaldırıyordum ve genelde 7-10 arası oluyordu ve hemen hemen her ay dambılda kaldırdığım ağırlık 1kg artıyordu,
barbellde curlde ise yine yavaş bırakp 3.4 setlerde ağırlığı artırarak calısıyordum,

fakat pazularım yana doğru büyüyor ben yumurta olmasını istiyorum neler yapmalıyım?

anladım peki bundan önce hangi hareket girebilirim? yine oturarak dambıl olabilirmi mesela?
açıkcası ben birsürü program denedim 6 aydır vg yapıyorum ilk 3 ay 8x3 setten bölge başına 8 9 hareket yaptım :) 3 ayda bi cm ölçü artmadı üstüne verdiğim kilo+salon parası cabası ama 1 aydır şu programı yapıyorum hakkını vererek yaptıgında gayet etkili bence

Barbell curl,scot curl,Cons curl 8x3 setten

açıkcası ben birsürü program denedim 6 aydır vg yapıyorum ilk 3 ay 8x3 setten bölge başına 8 9 hareket yaptım :) 3 ayda bi cm ölçü artmadı üstüne verdiğim kilo+salon parası cabası ama 1 aydır şu programı yapıyorum hakkını vererek yaptıgında gayet etkili bence

Barbell curl,scot curl,Cons curl 8x3 setten

konuyla ilgilenip cevap yazdğn için teşekkür ederim bende kol programımı böyle yapaym ; Barbell curl,scot curl, 3 set 8-12 tekrar 1-2 ayda ben bunu deniyeyim bakalm :=)

Son düzenleme:
Concentratıon curl zırvelenmede etkılı bır hareket..Bunun dısında anladıgım kadarıyla bıcepsın dıs kısımları gelısmemıs scoobz'da..Bu yuzden barbell curlu cok dar tutarak calıs 1 ay farkı goreceksın..Ama bu darlık soyle yanı 2 elının arasında 4-5 parmak bosluk olsun daha fazla degıl..Bu sekılde bıcepslerın dıs kısmını gelıstırırsın..

Kesinlikle Concentration Curl yapmalısın. Hareket aynen şöyle:

DBConcentrationCurl.gif

Püf noktası ise her zaman söylediğim gibi hızlı kaldır, yavaş indir. Kaldırırken nefes ver, indirirken nefes al. Bu iki disiplini mutlaka edinin.

Son düzenleme:
Concentratıon curl zırvelenmede etkılı bır hareket..Bunun dısında anladıgım kadarıyla bıcepsın dıs kısımları gelısmemıs scoobz'da..Bu yuzden barbell curlu cok dar tutarak calıs 1 ay farkı goreceksın..Ama bu darlık soyle yanı 2 elının arasında 4-5 parmak bosluk olsun daha fazla degıl..Bu sekılde bıcepslerın dıs kısmını gelıstırırsın..

söylediğin gibi bugün göğüs arkasına pazu antremanımda dar tutarak calıstım ve antreman sonrasında bile hissettim sanki 1- 1.5cm büyüme vardı ve gercekten o hareket cok güzelmiş 1-2 ay pazuya böyle devam etmeyi düsünüyorum tesekkürler

söylediğin gibi bugün göğüs arkasına pazu antremanımda dar tutarak calıstım ve antreman sonrasında bile hissettim sanki 1- 1.5cm büyüme vardı ve gercekten o hareket cok güzelmiş 1-2 ay pazuya böyle devam etmeyi düsünüyorum tesekkürler

Onemlı degıl..Amacımız yardımcı olmak..

arkadaşım yumurta pazu şekil olarak bence cok itici eminmisin bu arada boyun kaç boyu 1.80 üstünde olan bi insanın pazusu genellikle yumurta olmaz daha uzun ve belirgin bence daha güzel yana dogru gidiyorsa bence değiştirme yine sen bilirsin

arkadaşım yumurta pazu şekil olarak bence cok itici eminmisin bu arada boyun kaç boyu 1.80 üstünde olan bi insanın pazusu genellikle yumurta olmaz daha uzun ve belirgin bence daha güzel yana dogru gidiyorsa bence değiştirme yine sen bilirsin

Bu yanlıs bır dusunce..Yeterlı concentratıon curl, ınclıne dumbell curl hareketlerı ıle cok guzel peak verılır her boydakı ınsanın bıcepsıne..Onemlı olan dogru hareketler, dogru nızamı yapılıs..Arnold 1.86 ve o bıceplerdekı zırvelenmeyı yukarıda dedıgım 2 hareketle basardıgını soyluyor..

Back
Yukarı