pastorize (likit) yumurta tarifi

benim gibi pastorize yumurtayı marketlerde bulamayan biri olarak bu tarif sizin de işinize yarayacaktır.

tarifi buradan aldım. burada sarısının mayonez yapımı için nasıl pastorize edildiğini anlatıyor ama pastorize yumurta beyazı içinde aynısı geçerli olsa gerek. http://culinaryarts.about.com/od/eggsdairy/ht/pasteurize_eggs.htm

gerekenler
  • mikrodalga
  • yumurta
  • 3 tane temiz çırpıcı (bu çok önemli)
  • mikrodalga kabı
  • limon suyu
  • su

tarif
  1. yumurta beyazlarını ayırın ve mikrodalgaya uygun bir kapta iyice çırpın.
  2. 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve iyice çırpın. (mayonez için olduğundan eklemeye de bilirsiniz diye düşünüyorum.)
  3. 2 yemek kaşığı su ekleyin ve çırpın.
  4. kabın ağzını kapatıp mikrodalgaya yerleştirin.
  5. yumurtalı karışımı kabarana kadar ısıtın. kabarmaya başladığını gördüğünüzden 8 saniye sonra mikrodalgadan kabı çıkartın.
  6. kabın kapağını açıp temiz bir çırpıcıyla karışımı tekrar çırpın.
  7. tekrar çabucak kabı mikrodalgaya yerleştirin. karışım kabarana kadar ısıtın ve aynı şekilde 8 saniye sonra çıkartın ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.

şahsen denemedim ama en yakın zamanda deneyeceğim. yine de riski size ait tabi.
 
Bu şekilde yumurtanın pastörize olacağını hiç sanmıyorum çünkü bu işlem çok daha kısa sürede tamamlanıyor pastörizasyonda.Ayrıca çok uğraştırıcı bir işlem, tüm bunları yapana kadar yumurta haşlayıp yemek çok daha prtaik..
 
Bu şekilde yumurtanın pastörize olacağını hiç sanmıyorum çünkü bu işlem çok daha kısa sürede tamamlanıyor pastörizasyonda.Ayrıca çok uğraştırıcı bir işlem, tüm bunları yapana kadar yumurta haşlayıp yemek çok daha prtaik..

dediğim gibi denemedim ve emin değilim ama internette başka siteleri araştırınca gene bu mikrodalgada pastorizasyon işine yönelik tarifler var.

http://www.georgiaeggs.org/pages/pasteurization.html adresinde gene buna benzer bir yöntem anlatılıyor ve fakat mikrodalga olmadan.
 
Back
Yukarı