Parlamaya Son!

Konusu 'Kişisel Bakım' forumundadır ve Despo tarafından 8 Mart 2006 başlatılmıştır.

  1. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Cildiniz karma veya yağlı bir cilt mi?
    Aynaya bakıp parlayan yüzünüzü görmekten sıkıldınız mı?
    Özellikle güneşli günlerde makyajınızın yüzünüzde adeta solduğunu hissediyor musunuz?
    O halde bu yazı tam size göre... Parlamaya neden olan sebepleri, nasıl savaşmak gerektiğini, kısaca cildinizin kurumadan dengesini nasıl kazanması gerektiğini öğrenmek ister misiniz?
    Çözüm ve öneriler için tıklayın.
    Parlamaya son!




    Cilt neden parlar?
    Cilt yağ bezlerinin salgıladığı fazla sebum nedeniyle parlar. Sebum "hidro-lipidik" yapıda ve cildi kurumaktan koruyan, yani aslında cildi koruma katmanı oluşturduğu için yararı da olan bir maddedir.

    Bazı bölgeler neden daha fazla parlar?
    Bazı insanların ciltleri parlamaya daha meyillidir. Bunun nedeni, yağ bezlerinin daha yoğun olması veya daha yoğun çalışmasıdır.
    Aynı şekilde yüzün belli bölgeleri parlamaya daha meyillidir. Yüzün T bölgesi olarak adlandırılan (alın, burun, çene) bölgesi, yağ bezlerinin en yoğun olduğu bölge olması nedeniyle yüzün en sorunlu kısmıdır.

    Tetikleyen nedenler nedir?
    Bazı doğum kontrol haplarının alınması veya bazı bünyelerde adet dönemlerinde yaşanan hormonal değişimler bu sorunu artırabilir. Parlama problemi ergenlikle başlar ve ancak menopoz sonrasında düzelir. Bu problemin genetik olduğu da saptanmıştır.

    Parlayan cilt yağlı mıdır?
    Yağlı cilt denen durum patolojik bir olaydır. Yani fazla çalışan yağ bezleri söz konusudur. Oysa günün kimi zamanında parlamaya meyilli olan bir cilt normal yapıda olup kimi zamanlar karma cilt özellikleri gösteriyor olabilir.

    Parlayan cilt nemlenmiş midir?
    Hayır, genellikle nemlendirmeye devam etmek gerekir. Parlayan bir cilt genellikle hassas bir cilttir. Özellikle karma ciltlerde, yüzün bazı kısımları daha kurudur. Bu nedenle belli bölgelerin yağlı olmayan ürünlerle nemlendirilmesi gereklidir.

    Parlayan ciltlerin geç yaşlandığı doğru mudur?
    Kurumanın getirdiği kötü sonuçlardan korunmuş olacağı için kuruluktan kaynaklanan kırışıklıklar parlayan ciltlerde çok daha azdır. Bunun dışında cildin yaşlanmasında güneş ve diğer dış etkenler belirleyici olacaktır. Ancak yağlı eğilimi olan ciltler genellikle daha mat olduklarından güneşin etkilerine daha dayanıklıdır.



    Yeniden dengelemek...
    Parlak cilt mutlaka yağlı bir cildiniz olduğu anlamına gelmez. Genellikle karmadır: T bölgesi denen alın, burun, çene bölgesi yağlı; yanaklar kurudur. Dolayısıyla bu dengesiz yapıdaki cildi, kozmetik ürünler yardımıyla yeniden dengelemek esastır. Problemi kökünden çözmek için cilt metabolizmasını düzeltmeye yönelik dengeleyici ürünler kullanmak gerekir. Bunlar yağlı bölgeleri arındırırken kuru bölgeleri nemlendirir. Karma ciltlerde günlük kullanılan ürünlerin fazla agresif ürünler olmamasına dikkat etmek gerekir. Çünkü bu ürünlere karşı cilt kendini korumak için daha fazla sebum üretebilir.

    Daha ciddi durumlarda yapılacaklar...
    Dengeleyici ürünler kullanılmasına rağmen cilt parlamaya devam ediyorsa arındırıcı maskeleri veya daha özel bakımları düzenli aralıklarla haftada 1-2 kez uygulayın.

    Tetikleyen etkilerden kaçınmak...
    Yapılması gereken ilk şey cildin temizliği sırasında cildi yıpratmamaktır. Deterjan, sabun gibi temizleyicilerden kaçınmak gerekir. Parlayan bir cilt fazla kurutulursa cildin koruma mekanizması daha fazla yağ üretecektir. O nedenle cilde zarar vermeyen temizleme sütleri ve jelleri kullanmak doğru olacaktır.

    Makyaj ve rötuş önerileri...
    Son anda ortaya çıkan ve sizi hazırlıksız yakalayan bir randevu veya toplantı öncesi parlama probleminize yardımcı olacak rötuş ürünleri mevcuttur. Bunlar krem-pudra yağ emicileridir.
    Parlamamak için yapılacak son işlem de fondötendir: sıvı fondötenlerin özellikle bu probleme yardımcı olmak üzere yağı emici özellikli ekstra hafif olanları kullanılabilir. Bunlar hem makyajınızın akmamasını sağlayacak, hem de cildin homojen görünmesine yardımcı olacaktır.

    Kaçınılması gereken besinler var mı?
    Aslında pek yok. Yağ salgılanmasını azaltan rejim yoktur. Her zaman olduğu gibi tüm aşırılıklardan kaçınmak gerekir.

    Renks.com
     

Sayfayı Paylaş