OverTraning mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günlük kol kası çalışıyorum. Komple kol antremanlarını yapıyorum. Yalnız bicepsleri yaparken 10kgx25 yapmaya başladım kollarımda küçülme oldu gibi. Ayrıca 2-3 gün ara verdikten sonra omuzlarımı kaldırabiliyorum çalıştığım zamanlarda omuzlarımı zor kaldırıyorum. Sürekli çalışmak istiyorum ama zararlı olur diye korkuyorum. Konunun uzmanı biri bana bu konuda bilgi verebilir mi ?

Öğlenden başlasam akşama kadar bilindik dumbell kaldırma hareketini yaparım bu faydalı mı olur zararlı mı ? bench_O

güzel bir çin işkencesi yöntemiymiş bu bir kenara not almak lazım. sen resmen vücuduna işkence çektiriyorsun! çalışma sisteminin vucut geliştirme veya fitness ile uzaktan yakından alakası yok.

benim tavsiyem derhal bu çalışma sisteminden vazgeç ve iki hafta ağırlıklara elini sürme..

tamam biceps diğer kas gruplarına göre kendini daha çabuk toparlar daha dayanıklı bir adeledir fakat onunda bir sınırı var zaten diğer bölgeleri çalışırken kol kaslarından yardım alıyorsun birde o küçücük kas grubunu her allahın günü çalıştırmak onlara eziyetten baska birşey değil bu sistemle çalışarak bir arpa boyu yol kat edemessin!

forumdaki antreman baslığındaki bütün topikleri okumanı tavsiye ediyorum bu çalışmadığın iki hafta süresince!

benim içimde hergün çalışma hissi var. Birgün çalışmassam diğer gün çalışmayı düşünmüyorum bile. Şubatta 2 hafta hiçbirşey yapmadım şubatın sonlarına doğru tekrar başladım. Programsız çalışıyorum. Bana maksimum gelişme için program önerebilirmisiniz ?

bir gün biceps, bir gün triceps, bir gün ön kol ve bilek çalış

biceps için iki hareketten fazla yapma

triceps içinde max üç hareket

bu arada sadece kol çalışarak vücudun simetrisini büyük orada bozacağının farkındasındır umarım.

bir gün biceps, bir gün triceps, bir gün ön kol ve bilek çalış

biceps için iki hareketten fazla yapma

triceps içinde max üç hareket

bu arada sadece kol çalışarak vücudun simetrisini büyük orada bozacağının farkındasındır umarım.

yok sadece kol çalışmıyorum. Karın,göğüs,omuz kısacası bel üstü tüm kasları çalıştırıyorum. Bir de kaslarımız neden çalışmaya bu kadar dayanıksız ? İçimden sürekli kas çalışmak geliyor dumbellda zorlandığımda bile içimde kaldırma hissi oluyor.

Her gün aynı bölgeleri dinlenmeden çalıştığın için performasın büyük oranda düşmüştür,

Çalışmak kadar dinlenmekte çok önemlidir . Formu biraz araştır yeni başlayanlar bölümünde

sorularının tümüne cevap bulabilirsin.

Atrofi yaşamanız gayet normal. Forumu biraz araştırın. Ayrıca bu sorunuzun yeri de yeni başlayanlar bölümü. Başlık taşınırsa iyi olur. Lütfen neyi nerede soracağınıza dikkat edin artık söylemekten dilimizde tüy bitti. Hem sizin daha sağlıklı cevaplar alabilmeniz hemde bizim ruh sağlığımızı koruyabilmemiz için. Hala antrenman günlüğü forumuna soru soranlar var.

Öğlenden başlasam akşama kadar bilindik dumbell kaldırma hareketini yaparım bu faydalı mı olur zararlı mı ?bench_O
Şaka mı bu? Bu şekilde çalışırsan yararından çok zararı olur haberin olsun. Uygun bir programla çalışmalısın. Flexor hocanın verdiği evde dambılla çalışma programı var onu uyguluyabilirsin. Belirtmek istedim. Saygılar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı