Overtraininge yol açar mı ?

extantb

Üye
Pazartesi : Göğüs - Biceps - Karın
Salı : Sırt - Triceps - Kardiyo
Çarşamba : Bacak - Omuz - Karın
Perşembe : Göğüs - Biceps - Kardiyo
Cuma : Sırt - Triceps - Karın
Cumartesi : Bacak - Omuz - Kardiyo
HAREKETLER
Biceps : Preacher Curl 4 set - Hammer Curl 3 set - Concentration Curl 3 set
Göğüs : Bench Press 4 set - Dumbbell Fly 4 set - Inclıne Bench Press 4 set - Cable Crossover 4 set
Sırt : Barfiks 4 set - Bent Over 4 set - Lat Pulldown 4 set - Inclıne Pullover 4 set
Triceps : Rope Pushdown 4 set - Skull Crusher 3 set - Triceps Kickback 3 set
Omuz : Lateral Raise 4 set - Upright Row 3 set - Shoulder Press 4 set - Rear Delt Raise 4 set
Bacak : Squat 4 set - Leg Extension 3 set - Leg Curl 3 set

Göğüs girdikten sonra triceps giremiyorum çok zorlanıyorum o yüzden göğüs ile biceps girmeyi tercih ediyorum.
şimdi şöyle birşey var. sırt çalışırken çoğu hareket biceps'ini çalıştırır. göğüs çalışırken çoğu hareket tricepsi'ni çalıştırır. sen pazartesi göğüs-biceps çalışıp, salı sırt-triceps çalışırsan kol kaslarını dinlenmeden çalıştırmış olursun. bende düştüm bu hataya ilk başladığımda. sırt ve göğüs hareketlerinden sonra 2 hareket ekledin mi ön ve arka kol'a o kol her türlü patlar. zaten göğüs ve sırt çalıştırırken biceps ve tricepsi de iyice çalıştırmış oluyorsun[DOUBLEPOST=1500315168][/DOUBLEPOST]ve bu program için çok sağlam beslenmen gerekir

Hic dusundunmu neden zorlaniyorum diye cunku gogusste itis egzersizleri olsugu icin tricepsten yararlanir keza ayni sekil sirtta bicepsten yararlanir yani anlayacagin sirt bicrps. Gogus triceps yaparsan overtraining olmazsin (beslenme uyku vs. Duzenli olacak şart)

Senin çalışma yoğunluğuna bağlı. Tavsiye veren herkes kendisi gibi çalıştığını varsayar.

Bu program mantıklı dizayn edilmiş bir program değil.Kaslarına dinlenme süresi hiç tanımıyorsun.Unutmayalım ki kaslar dinlenirken gelişir.Çok çalışmak çok kas kütlesi demek değildir.Eğer yoğun antrenman yapmayı düşünüyorsan İtme(göğüs,omuz,triceps),Çekme(sırt,biceps,trapez),Bacak,OFF döngüsünde bir program takip etmeni öneririm.Bununla ilgili sağlam bir link bırakıyorum; https://www.muscleandstrength.com/workouts/6-day-powerbuilding-split-meal-plan

Bu program mantıklı dizayn edilmiş bir program değil.Kaslarına dinlenme süresi hiç tanımıyorsun.Unutmayalım ki kaslar dinlenirken gelişir.Çok çalışmak çok kas kütlesi demek değildir.Eğer yoğun antrenman yapmayı düşünüyorsan İtme(göğüs,omuz,triceps),Çekme(sırt,biceps,trapez),Bacak,OFF döngüsünde bir program takip etmeni öneririm.Bununla ilgili sağlam bir link bırakıyorum; https://www.muscleandstrength.com/workouts/6-day-powerbuilding-split-meal-plan
Pazartesi : Dumbbell Bench Press 4 set - Dumbbell Fly 4 set - Lateral Raise 4 set - Behind the Neck Press 4 set - Triceps Push Down 4 set - Skullcrusher 4 set
Salı : Barfiks 4 set - Bent Over 4 set - Lat Pulldown 4 set - Preacher Curl 4 set - Hammer Curl 4 set
Çarşamba : Squat 4 set - Leg Curl 4 set - Leg Extension 4 set
Perşembe : Incline Bench Press 4 set - Cable Crossover 4 set - Lateral Raise 4 set - Millitary Press 4 set - Triceps Pushdown 4 set - Skullcrusher 4 set
Cuma : Barfiks 4 set - Deadlift 4 set - Lat Pulldown 4 set - Concentration Curl 4 set - Alternative Curl 4 set
Kendime göre düzenledim nasıl olur sizce ?

Hocam katılıyorum da
İtme bacak çekme off şeklinde çalışılır da iki kol arasına dinlendirmek daha verimli olmaz mı ? Hani itme çekme arka arkaya olursa elbet verim düşer.

Hocam katılıyorum da
İtme bacak çekme off şeklinde çalışılır da iki kol arasına dinlendirmek daha verimli olmaz mı ? Hani itme çekme arka arkaya olursa elbet verim düşer.

Kendimden örnek verecek olursam ağır front squat veya barbell hipthrust içeren bacak yaptığım zamanlarda ertesi gün antrenmanında yorgun hissediyorum,bazen bacak diğerlerinden daha yorucu olabilir.Kişinin verimine göre dizayn değiştirilebilir,yoruluyorsa kişi dediğiniz gibi itme,bacak,çekme,off'ta olabilir.Ben öylesine yazmıştım.

Push A : Dumbbell Bench Press - Dumbbell Fly - Cable Crossover - Lateral Raise - Millitary Press - Rear Deltoid Raise - Triceps Pushdown - Skull Crusher TOPLAM : 32 set
Push B : Incline Bench Press - Incline Dumbbell Fly - Pec Dec - Lateral Raise - Behind The Neck Press - Upright Row - Triceps Pushdown - Triceps Extension TOPLAM : 32 set
Pull A : Barfiks - Bent Over - Lat Pulldown - Seated Cable Row - Preacher Curl - Hammer Curl TOPLAM : 24 set
Pull B : Barfiks - Deadlift - Lat Pulldown - Seated Cable Row - Concentration Curl - Alternative Curl TOPLAM : 24 set
Leg : Squat - Leg Curl - Leg Extension TOPLAM : 12 set

Programı bu şekilde düzenledim eksik olan bir yer varsa düzeltirseniz sevinirim

Back
Yukarı